Egy 2évesnek már érteni-e kellenne!? Teljesen kivagyok! Miért nem fogad szót? Miért csinál úgy mint aki nem ért. Aztán persze jön a hiszti.
Persze, hogy érti. Egy kétéves már gyakorlatilag mindent ért, akkor is ha ő maga nem beszél.
Próbálgatja a határokat, mit lehet, mit nem. Tiltsd továbbra is, amit eddig, ha hiszti a válasz, az a legjobb, ha simán hagyod, hadd hisztizzen. Nem kell túl nagy cécót csapni körülötte, akkor majd megtanulja, hogy tök értelmetlen a hiszti.
Próbáld meg nyugodtan kezelni, az a legcélravezetőbb. Mivel minden rosszalkodást és hisztit csak azért rendez, hogy te (bárhogy) reagálj rá. Tehát ha látja, hogy téged nem érdekel, majd felhagy vele. Inkább akkor foglalkozz vele, amikor már ő is nyugodt és figyel rád. Akkor szeretgesd meg és akkor beszélhetsz is neki arról, ami miatt előtte vita volt.
Ez a kor sajnos erről szól, így vagy úgy de mindenki átesik rajta. Addig meg kitartás!
Ezt nevezik Dac-korszaknak!
Nagyon jó dolog, főleg, ha még a hiszti is társul hozzá....
Eltart egy ideig, készülj fel rá lelkileg.
A nagyobbikkal már javában benne vagyunk ebben a csodálatos korszakban!
Direkt csinálja az én lányom is, hogy a nem="márcsakazértis". Megcsinálja ugyanazt a rosszaságot többször egymás után, hiába vagyok következetes, türelmes,... Persze egy idő után elfogy a türelem és rácsapok a kezére, vagy elkobozom egy-egy játékát. Az sem hat egyébként, de nincs több ötletem.
Hisztis, akaratos, szófogadatlan. Ez egy ilyen időszak, majd elmúlik ez is.
Ja, 16 nap múlva lesz 2 éves, én meg 25 hetes kismama vagyok, ha ez számít a történet szempontjából.
Mi már hónapok óta küzdünk ezzel a jelenséggel, és még azt sem mondhatnám, hogy nem ért, mert 6 hónapja minimum beszél (sokszor összetett mondatokban). Szóval kizárt, hogy nem érti, amit mondok, de sokszor mintha a falnak beszélnék!
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!