Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány éves a gyermeketek és...

Hány éves a gyermeketek és mennyi pénz van babakötvényben?

Figyelt kérdés
Nekünk ma lett 1 éves és pont átlépte az 1.000.000,-Ft-ot.

2023. júl. 31. 15:15
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%
A családi pótlékot gyűjtük neki, 4 éves lesz. 18 évesen kiveheti.
2023. júl. 31. 17:42
 32/37 anonim ***** válasza:
56%
Igen,értéktartónak nevezzük,mert nem lesz kevesebb.Igen ,be is falazhaznám,csak a forint romlik,nem ér ugyanannyit,és pl Amerikában kitörölheted vele,de bármely más országban is Az arannyal nem ez a helyzet,és nem is mindhatják meg,hogy mire költsd,egy babakötvénnyel szemben.
2023. júl. 31. 17:52
 33/37 anonim ***** válasza:
92%
Az évi 120 ezren túl nem éri meg ebben tartani a pénzt, csak mondom. Többre mennétek rendes befektetéssel.
2023. júl. 31. 17:59
 34/37 anonim ***** válasza:
100%
Van babakotveny, de csak az van rajta amit az allam adott. Amig jobban kamatozik mas, hulye lennek abba tolni a pénzt.
2023. júl. 31. 20:35
 35/37 A kérdező kommentje:
A dicsekves nem de a vita indítás cél volt. Természetesen mi sem ennyit fizetünk be, hanem csak havi 12.200,- Ft ot + minden egyéb pénzt amit vagy az állam ( első anyasági támogatás, stb) vagy a város vagy a nagyszülőktől kap. Most lett 1 éves, volt szulinapi bulija arra is pénzt kapott azt is befizettuk. Mivel mindene megvan így ide tettük de ha van ötletetek a jövőre vonatkozóan várom !
2023. júl. 31. 21:07
 36/37 anonim ***** válasza:
79%

Egy éves és nincs babakötvénye. Egy darabig még biztosan nem is lesz, két feltétel miatt. Az egyik az, hogy nem likvid összeg. Ha bármi miatt szükség lenne rá a gyerek érdekében, akkor sem lehet egyszerűen hozzájutni, ami szerintem nevetséges. A másik feltétel ami nem tetszik pedig az, hogy 18 évesen a gyerek hozzáfér és nincs beleszólásom, hogy mire költi el. Szeretném én eldönteni, hogy mikor adom át neki az életkezdő támogatásunkat és mire, mégha bízom is abban, hogy 18 éves korára már egy felelősen gondolkozni képes egyén lesz.

Ez egy olyan hosszútávú befektetés, ami bármikor formálható és én ki leszek téve neki. Ha holnap azt mondják csak 5%-ot kamatozik, akkor annyit, ha azt mondják csak oktatásra, lakhatásra fordítható, akkor csak arra, mégha én nem is erre szántam volna.

Ilyen szempontból hosszútávon valóban biztosabb befektetés az arany, ami nem "kamatozik" ugyan, de a piaci értékét mindenkor tartja. Vagyis nem hasonlítható össze a babakötvénnyel, hiszen az kitudja, hogy mindig követni fogja-e a (bevallott!) inflációt, míg az arany valószínű nem hoz érdemi hasznot, de éppen csak annyi a lényege, hogy nem is értéktelenedik el. Kinek a pap, kinek a papné.

Jelenleg kb. fél millió forinttal gazdálkodunk a kislányunk számára, amibe mi egy forintot sem tettünk kb. Ezt a családtól kapta én pedig feladatomnak érzem, hogy kb. értéktartó módon megőrizzem neki. Most éppen állampapírban van és valószínű még jövőre is ott lesz, aztán majd meglátjuk hogyan tovább. Mi más támogatási módban gondolkozunk (pl. ingatlanban) hosszútávon, nem a célzott, számára történő pénzgyűjtögetés a célunk 15+ évig. A családunk anyagi gyarapítása a közös cél diverzifikált eszközökkel, amiből alkalomadtán majd eldöntjük, hogy mikor, mivel támogatjuk a gyerekeinket.

2023. aug. 1. 09:24
 37/37 anonim ***** válasza:
31%
36, ugyanezt tudnam kb leirni en is!
2023. aug. 1. 11:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!