Milyen női nevekre emlékszel, amik a gyerekkorodban különösen felkapottak voltak, de a mostani fiatal generáció között már alig találkozni velük?
‘99-es vagyok.
Emlékszem, amikor óvodába, általános iskolába jártam, az összes intézmény tele volt Alexandrákkal / Szandrákkal, Vivienekkel, Fannikkal, Kittikkel, Emesékkel, Cintiákkal, Dalmákkal, Klaudiákkal, Grétákkal, Viktóriákkal, Vandákkal, a mai fiatalok között pedig már alig találkozni ilyen nevű kislányokkal.
Aki nem Hanna vagy Anna, az most Zoé, Emma, Olívia, Szofi.
Ti milyen nevekre emlékeztek?
Ildikó (volt 3 is az osztályban), Zsuzsanna, Mariann, Júlianna
83-as vagyok
Elég sok nevet fel lehetne sorolni, úgyhogy csak pár azon kívül, amiket te is írtál:
Judit, Barbara, Henrietta, Kinga, Julianna, Nóra, Beatrix, Enikő... Stb stb.
Én 91es vagyok.
95-ös vagyok.
Alexandra, Szandra, Vivien, Viktória, Bettina, Fanni, Kitti, Dóra, Anett, Anna, Adrienn, Renáta, Rita, Réka, Mariann, Barbara, Tímea, Orsolya, Nóra
Ezek voltak a népszerű női nevek akkoriban
89-es vagyunk, amik így most eszembejutnak, hogy oviban, suliban sok volt, de most már szerintem ritkán adják:
Alexandra, Bettina, Nikolett/a, Gabriella, Krisztina, Viktória
Én Adrienn (45 éves)vagyok, lányom Vivien (6 éves) 😁
Nálunk Szilvia, Beáta, Krisztina, Márta, Anikó, Eszter nevek voltak a 80-as években gyakoriak.
Szerencsére az általad felsorolt gyakori nevek nem fordulnak elő félénk. Inkább Léna, Jázmin, Zsófi, Lili nevek gyakoriak.
85-ös vagyok.
Amiből rengeteg volt, de ma már alig hallani: Andrea, Tímea, Krisztina, Katalin, Zsuzsanna, Barbara, Hajnalka, Beáta, Anita, Anikó, Judit.
Ami akkor is sok volt, és most is: Anna, Zsófia, Dóra, Nóra, Luca.
Grétát a saját korosztályomban nem ismerek, a mostani gyerekek közül viszont többbet is.
De egy barátnőmnek pl.nemrég született Vivien nevű gyereke, az se halt még ki teljesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!