Aki kisbabával több generációval él együtt hogy bírjátok?
Nem szólnak bele a nevelésbe, mikor mit hogy csináljatok?
Mi külön éltünk párommal, de a baba érkezésekor visszaköltözünk, hogy azért ne albiba szülessen, hazamegyünk, úgy is nagy hely van, aztán majd ha jobban állunk belevágunk egy saját lakás projektbe.
Megvolt a magunk kis házirendje, de itt teljesen más, nem főzhetek, mert beleszól, mit hogymiért így már kedvem sincs, semmi nem állhat félkészen (megszárad a ruha nem lehet, hogy esetleg másnap reggel vasalom ki, megcsinálja anya, de minek...én is megcsinálom csak most épp a gyerekkel volt dolgom és halasztottam) Mások is kerülnek ilyen pitiáner vitákba akik együtt élnek vagy csak én vagyok ilyen kötözködős?
Tudom, hogy csak jóindulatból akarna segíteni, de szeretném ha úgy vihetném el sétálni, hogy nem szól 6 szor utánnam, hogy teát vittél? Enni vittél? stb.
Házimunkát meg szeretem csinálni, meg is szoktam, de nem a gyerek rovására, nekem tök természetes lenne hogy akkor csinálom mikor alszik vagy ha egyedül játszik, de ő akkor megcsinálja, össze-vissza keveri a cuccait babámnak, páromnak....áhhh nem bírom, pedig tudom, hogy csak segíteni akar.
Ment ez egy ideig nálunk is. Kb. a gyerek születése utáni egy hétig. Kifakadtam, ordítoztam, hogy a fekete ruhákat a fehér textil pelusokkal nem kell összemosni..... stb...
Aztán úgynéz ki, hogy ez használt. Azóta csak a nevelésbe próbál beleszólni, de azt meg pont le..arjuk a férjemmel, mert semmi köze hozzá.
Az elején rohadtul idegesítő, de egy idő után meg lehet szokni a dolgot, hogy mindent úgy akarnak csinálni, ahogy nekik jó.
Mondjuk nálunk annyiban használt, hogy együttélünk, hogy a fiam mellett bombát lehet robbantani ha úgy igazán bealudt. Nem kel fel minden árva kis zajra. Mamája elintézte, hogy csörömpölésben is el tudjon aludni. Nyilván nem porszívózok míg alszik, de sok dolgot meg lehet akkor csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!