Mit lehet tenni ha a védőnő nem segít semmibe? Nem tájékoztat nem vilagosit fel semmirol.
Első alkalomnal védőnő mondta hogy ő fog adni minden vizsgálathoz be utalot.
A kiskonyvbe ami van el végeztem az összes vizsgálat ott a terhesegemnek megfelelően. Plusz házi orvos 2 szer küldött vizelet vizsgálatra és kérte szedjek C vitamint mindent be tartok és úgy csinálom.
3szor voltam nőgyógyász vizsgálaton és az utolsónak mondta a kedves nogyogyasz hogy terhes gondozasra kellet volna járni stb ezért bele írta a kis könyvemben hogy gondozhatatlan.
Ezt nem értem!
Annyit mondott a nogyogyasz hogy hívjam fel a kórházat mondjam terhes gondozasra jelentkezem és kapok idő pontot ez még is történt 3 szor is és kaptam idő pontot általában 10 óra utánra mindig.
Utolsó vizsgálaton mondta a nogyogyasz hogy nekem 8 és 10 között kéne járjak!
Meg egy problema házi orvos mondta kér meg egy vizelet vizsgálatott 2hetig szedjek C vitamint és igyak sokat.
Ma kellet volna el végezni ezt de bunkón és flegman telefonba közölte az asszisztens hogy 2 hete várnak a vizelet mintával kérdeztem hogy ez még is hogy lehet ha 2 hétig szednem kellet a vitamint.
Tehát megint ott tartok hogy én vagyok a hibás az ő tudtlansaguk miatt mivel egyszer ezt mondják egyszer azt!
Lehet baj van a fogalmazás mert nem vagyok nyugodt egyáltalán! De nincs semmilyen problémám mentálisan köszönöm szépen! És nem vagyok se én se a baba felügyelet vagy ilyesmi alatt!
Hú. Nálunk van egy központi terhesgondozó,amire azok is járnak,akik magánorvoshoz járnak mellette, viszont elvileg nem kötelező,minden ismerősöm ment eddig, én is,itt pecsételtek is, igazolást is az anyaságihoz itt adták. Magánorvoshoz jártam havonta, válaszolt a kérdéseimre,plusz vizsgálatot is írt ki,ha kért még valamit pluszba,stb. A terhesgondozóba a 12 héttől két havonta kellett kb. menni nagyjából,lehet picit több,ott volt egy központi védőnő is,mindig megmérte a vérnyomást, megnézte beírta a laborjaim a kiskönyvbe,plusz itt adják a beutalókat is nálunk(kivéve akinek a magánorvos adja),itt kaptam minden vérvételre stb. Miután beszéltünk,van egy doki itt aki csinál UH-t. Emellett pedig volt a körzeti védőnőnk is,aki nézett vizeletet, vérnyomást, kikérdezett hogy mizu. Ő az aki házhoz jött a picihez,ilyesmi. Haziorvosnál 1x voltam végig a terhesség alatt, pecsételt és csókolom. De ez csak nálunk megy így,sok helyen olvasom itt is,hogy totál máshogy megy, például kiskönyv ott a beutaló,itt mindenre külön kiírják,ekg-ra is külön adták.
Viszont nem tiszta nekem,a C vitamin miatt nem mehettél vizeletre? Miért? Ez hülyeség.
Hiába pontoztatok le.
35. hétben beteg lettem, felhívtam a nőgyógyászom hogy mit szedhetek, megmondta, háziorvos felírta, be is szedtem. Rá egy hétre alig éreztem mozogni a babát, ismét felhívtam annyival lerázott, hogy ilyenkor már alig mozognak. Felhívtam a védőnőt, mondta menjek be, hallgatunk szívhangot hogy megnyugodjak. Rögtön tudott is fogadni. Ott valami frekvencia nagyon rossz lett, azonnal mentőt hívott, sürgősségi császár. Kiderült majdnem teljesen leállt a méhlepény működésem mert olyan gyógyszert kaptam amit terhesen nem lehetett volna szedni. Ha nincs a védőnő, akkor vagy nem élne, vagy súlyosan károsodott lett volna a gyerekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!