Hogyan vinnétek az újszülöttet a gyerekorvoshoz?
Első látogatás lesz. Holnap 2-re kaptunk időpontot. A rendelő 500 méterre (7 percre) van.
Megpróbálok reggel másik időpontot kérni.
Ha nem sikerül, akkor ti hogyan vinnétek a babát?
A kocsink is a tűző napon áll, ha odafelé nem is visszafelé ugyanúgy tűzforró lesz bent, mert a rendelő körül sem lehet árnyékban megállni (kettőkor amúgy sincs árnyék).
Gondoltunk a taxira, de nem tudjuk, hogy ők elég messziről jönnek-e ahhoz, hogy lehűljön az autó (az egyik taxis pl. a szomszédunkban lakik neki is ugyanott áll a kocsija).
Mi eddig az esernyő + babakocsi kombót láttuk a legjobb megoldásnak, de van valakinek jobb ötlete?
Hívnék egy taxist és megmondanám a diszpécsernek, hogy jó messziről jöjjön, hogy kellően hűvös legyen a kocsiban 🤣
Nyilván gyalog mennék babakocsival, kupolával és annyi. 1hete még 37 fokban volt, kétlem, hogy nagyon megrázná a 35 fok. Egyedül a tűző nap árthat neki, azt meg a kupola/ernyő vagy mit tudom én mi megoldja.
Bár engem nem érint, azon viszont felháborodtam, hogy többen írták, hogy nem megy ki az orvos. Mégis, miért??? A covid óta??? Mi köze a covidhoz? Hol az összefüggés?
Szóval ja, szerencse is hogy nem érint, mert valószínűleg elküldtem volna még melegebb éghajlatra. Tudja, ki ugráltasson "varrott s.ggel", meg egy pár napos újszülöttel. Ahogy eddig meg tudták oldani, ezután is menni fog. Fájjon az ő feje azon, hogy mászkáljon a kánikulában.
#31 Az, hogy te nem gyűjtesz információt és mész a fejed után, a te dolgod, én meg szeretem megkérdezni a környezetem, hogy van-e olyan amire nem gondoltam, főleg, ha ráérek és amúgy sincs más dolgom szoptatás közben. (És nem csak a gyereknevelés kapcsán, nekem eddig bejött bár az is igaz, hogy általában intelligens emberek vesznek körül). Másképp működünk.
Pl. megtudtam, hogy holnap reggel mikor átugrok a dm-be, érdemes vennem ilyen UV védő fóliát is, mert az esernyő lehet nem UV álló, bár eddig azt hittem, hogy minden anyag az.
Jot nevettem 😂
Szegeny gyerek ilyen no mellett ...
Az ugye megvan kerdezo, hogy Ausztraliaban, Del Amerikaban, Azsiaban, Del Europaban , Afrikaban is elnek gyerekek ? Es ezekena. helyeken 50 fokos atlaghomersekletek is vannak ?
B****g ne legyel mar ennyire eletkeptelen !
Berakod a kocsiba azt eltolod.🤦🏻♀️
#35 Az ugye megvan, hogy vannak akik a 3 óránkénti szoptatást alkalmazzák, vannak akik császárral szülnek és nem halnak bele a gyerekek.
Vagy másik példa, vannak akik cigiznek meg alkoholisták, aztán mégis szaporodnak. A várható élettartam meg egy másik kérdés…
Attól mert szerinted normális dolog kitolni a gyereket a tűző napon, életében először a levegőre, még lehet érdemes kérdezni, főleg, ha nem vagy benne biztos, hogy nincs-e jobb megoldás és MEGTEHETED.
Nyilván, ha csak egy opcióm lenne, akkor megtenném, de ha van több és tényleg kb. ez a legnagyobb bajom (szépen alszik a baba, van tejem, szopizik, nem volt semmi extra a szülés, a férjem itthon van velünk, anyum és anyósom is főzött nekünk), igazán ráérek ezen elmélkedni…
Főleg, hogy tegnap a védőnő kihangsúlyozta, mikor itt volt, hogy arra az egyre figyeljünk, hogy délelőtt 11 és délután 5 között semmiképp se vigyük ki a gyereket.
A második gyereknél már nem fog ekkora műsort csinálni a kérdező, szerintem felesleges piszkálni.
Az orvos kiszálláshoz meg annyit, hogy hozzánk nem jött ki és mi sem mentünk a kórház után. Az egy hós státuszon találkoztunk először. Nem is értem mi célja van, ha a védőnő amúgy is kijön. Egy súlyos sárgaságot a védőnő is felismer, és mégsem az orvos idejét köti le jelentős időre egy felesleges kör.
Nálunk csak pénzért jön ki a doki újszülötthöz is. (5 ezer plusz 2 ezer benzin)
Úgy tudom már nem kötelező nekik kimenni, legalábbis ahol az utóbbi 4-5 évben születtek babák, mindenkinek be kellett vinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!