Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gyakorlottabb anyukák, inkább...

Gyakorlottabb anyukák, inkább hordozókendő vagy tegyük le az újszülöttet ha “elvan”?

Figyelt kérdés
Azzal tisztában vagyok, hogy minél több közelség kell a picinek, testi kontakt stb., de érdekelne a ti véleményetek is tapasztalat alapján, hogy jobb e az valóban ha folyamatosan rajtad van, vagy érdemes hagyni (ha egyáltalán elvan) őt egyedül is?
2023. júl. 15. 07:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha sír felveszed, ha elvan hagyod.
2023. júl. 15. 09:29
 12/20 anonim ***** válasza:
43%

Ha elvan rakd le!

Én nem raktam (mondjuk nem is volt el egyedül) és másfél év alatt tropára ment a gerincem.

Olyat lehet nyugodtan h naponta 1x 2x rajtad alszik a kanapén, karosszékben.

Én szerettem, de nem "rontottam el" vele, a saját ágyában alszik mindig.

2023. júl. 15. 11:20
 13/20 anonim ***** válasza:
61%
En 8 hetes koratol letettem a jatszoszonyegre, kontrasztos kartyakkal/konyvekkel korberakva, minden percben amikor epp elvolt (ez nem volt sok). Hordozokendo nekunk nem valt be, igy kezben cipeltem nagyjabol 5 honapos koraig, amig meg nem tanult kuszni. 🥲
2023. júl. 15. 11:55
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha épp valami érdekli, letettem, de ez inkább nagyobb korban volt, az elején nem jellemző.

Nálunk az első gyerek rengeteget volt hordozva. Mivel láttam a pozitív hatásait, a többi gyerek még többet, és kendőn kívül is szinte állandó volt a testkontaktus a negyedik trimeszterben. Újra így csinálnám, ha lenne még gyerekem. Egyik se lett elkapatva, sőt, úgy érzem, nagy bennük a vágy az önállóságra, mert érzelmileg biztonságban érzik magukat

2023. júl. 15. 12:25
 15/20 A kérdező kommentje:
Köszi a sok hasznos választ, szuperek vagytok! :)
2023. júl. 15. 12:49
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém elvolt, de mindig vittem abba a szobába, ahol én is voltam. Ha aludt, akkor magamra kötöttem, azért, hogy a ringás segítsen érlelni az idegrendszerét (kicsit koraszülött a fiam). Persze ezt nem szigorúan csináltam így, közlekedéshez a hurcit használtuk, volt, hogy otthon is felkötöztem magamra ébren, és sokszor aludt a bölcsőben is.

Aztán voltak időszakok, mikor gyakorlatilag nem tudtam letenni. Akkor persze szinte mindig rajtam volt. Sokszor a derekamra kötötve bekészítetttem a hordozót, úgy altattam, és mikor próbáltam letenni a bölcsőbe, ha láttam, hogy ébred, inkább a hurciba kötöttem be, úgy aludt tovább. Ezek átmeneti időszakok voltak, ahogy jött, el is múlt.

2023. júl. 15. 15:14
 17/20 anonim ***** válasza:
39%
Most olyan könnyen beszélnek az emberek, nem tudom kinek milyen volt a gyereke, de az enyem az hogy nem volt el, az nem kifejezes. Ordított egész nap. Tudom a kerdes nem erre iranyult, de ha van egy ilyen gyereked, akkor mindegy, mert neked amugy is kakukk. Hordozás még egy fokkal jobb volt mint a föld, de megszenvedtük, olyankor meg nem érdekel igazán se a mozgás se az hogy jövőben tudok-e pisilni vagy sem
2023. júl. 15. 19:33
 18/20 anonim ***** válasza:
64%
Mindig amit szeretne. A hordozókendő ha jól emlékszem 12 kilóig lehetett? Vagy még kevesebb? Még nagyon kicsi akkor. Nem az a le fel. Amikor le akar menni, lerakod, amikor fel, visszaveszed. Nekem ez bebállt, amikor hordozóval jártam. Nem kendővel már, hanem amit könnyen lecsatolsz.
2023. júl. 15. 20:59
 19/20 anonim ***** válasza:
86%

Utolsó!

Pont ez a lényeg! Hogy ha elvan, akkor nem kell hordozni, már csak azért sem, mert sose lehet tudni, mikor lesz olyan időszak, mikor csak hordozóban lehet elviselni, és arra nem árt "rápihenni" :)

2023. júl. 15. 21:15
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk én azért is hordoztam sokat, amikor amúgy le lehetett volna tenni, hogy edzésben maradjak. Sőt hozzáedződjek a növekvő súlyhoz.

Olyan is volt, hogy azért vettem fel, mert én vágytam a közelségre.

Elrontani nem sikerült, a hordozástól függetlenül hullámzott, hogy mennyit volt el letéve, meg vinnem kellett-e a wc-re vagy sem.

2023. júl. 15. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!