Gyakorlottabb anyukák, inkább hordozókendő vagy tegyük le az újszülöttet ha “elvan”?
Ha elvan rakd le!
Én nem raktam (mondjuk nem is volt el egyedül) és másfél év alatt tropára ment a gerincem.
Olyat lehet nyugodtan h naponta 1x 2x rajtad alszik a kanapén, karosszékben.
Én szerettem, de nem "rontottam el" vele, a saját ágyában alszik mindig.
Ha épp valami érdekli, letettem, de ez inkább nagyobb korban volt, az elején nem jellemző.
Nálunk az első gyerek rengeteget volt hordozva. Mivel láttam a pozitív hatásait, a többi gyerek még többet, és kendőn kívül is szinte állandó volt a testkontaktus a negyedik trimeszterben. Újra így csinálnám, ha lenne még gyerekem. Egyik se lett elkapatva, sőt, úgy érzem, nagy bennük a vágy az önállóságra, mert érzelmileg biztonságban érzik magukat
Az enyém elvolt, de mindig vittem abba a szobába, ahol én is voltam. Ha aludt, akkor magamra kötöttem, azért, hogy a ringás segítsen érlelni az idegrendszerét (kicsit koraszülött a fiam). Persze ezt nem szigorúan csináltam így, közlekedéshez a hurcit használtuk, volt, hogy otthon is felkötöztem magamra ébren, és sokszor aludt a bölcsőben is.
Aztán voltak időszakok, mikor gyakorlatilag nem tudtam letenni. Akkor persze szinte mindig rajtam volt. Sokszor a derekamra kötötve bekészítetttem a hordozót, úgy altattam, és mikor próbáltam letenni a bölcsőbe, ha láttam, hogy ébred, inkább a hurciba kötöttem be, úgy aludt tovább. Ezek átmeneti időszakok voltak, ahogy jött, el is múlt.
Utolsó!
Pont ez a lényeg! Hogy ha elvan, akkor nem kell hordozni, már csak azért sem, mert sose lehet tudni, mikor lesz olyan időszak, mikor csak hordozóban lehet elviselni, és arra nem árt "rápihenni" :)
Mondjuk én azért is hordoztam sokat, amikor amúgy le lehetett volna tenni, hogy edzésben maradjak. Sőt hozzáedződjek a növekvő súlyhoz.
Olyan is volt, hogy azért vettem fel, mert én vágytam a közelségre.
Elrontani nem sikerült, a hordozástól függetlenül hullámzott, hogy mennyit volt el letéve, meg vinnem kellett-e a wc-re vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!