A hordozás nem árt a hordozó gerincének?
Ha jól van felkötve (nem túl alacsonyan, puszi magasság betartása, elég szorosan), akkor egy átlagos edzettségű nőnek nem kéne hogy ártson (főleg az első időkben), amellett hogy betartja hogy 7-9 kilóig lehet kényelmesen elöl hordozni. Nekem a szövött kendőben hordozás adta azt az érzést, mintha nem is lenne rajtam, kb 5-6 kilóig. Szerettem a rugalmas kendőt is, mert azt volt a legkönnyebb megkötni. Csatosban csak háton hordoztam, így azt nem tudom. De lényeg, hogy nekem nem okozott semmilyen gerincbántalmat, a kendőnek ugyanis a lényege, hogy nemcsak a babát támasztja meg, hanem "téged is", vagyis éppen jól tehermentesít. Annyi, hogy kb 1-1,5 éves kora között jött ki némi piriformis problémám, de az inkább az emelgetéstől, sokszor kendő vagy bármilyen hordozó eszköz nélküli cipeléstől. Ezt egy fantasztikus fizikoterapeuta (K-fizikoműhely) helyretette.
Emellett amint lehet, érdemes elkezdeni a core izomzatodat erősíteni. Ez a későbbiekben is nagyon hasznos. 3-4 évig még sokszor kell felvenni, vinni. Persze később már sokkal-sokkal kevesebbszer. De a jó core izomzat mindenkinek szükséges lenne, nemcsak kisgyerekeseknek ;)
Neeem
A 7 kg elölhordozád határ sem a gerinced miatt van.
A gátra nehezedő nyomás nem jó a nőknek átlagosan annál a súlynál, hiába van jól kötve. Persze rövid időkre az sem kàros.
Fontos a jó kötés..
Ha ferde és félreterhel az sem neked sem a babának nem jó.
Egyébként én terhesen is órákat vittem a nagyobbikat a hátamon..
Teljesítménytúráztunk is.
Elöl cipelve is mentem terepen is még 7 kg alatt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!