Hordozós anyukák, hordozás háton, melyik eszközt ajánlanátok?
Ma két hónapos a kislányom, nagy, erős baba, szépen tartja a fejét. Ő a harmadik gyerkőcünk, a nagyobbakat is hordoztam kezdetben kendőben, később mei tai-ban. Sajnos a mei tai-t kölcsönadtam valakinek, nem került vissza, így maradt a kendő, azzal viszont az a gondom, hogy nagyon bonyolult, időigényes számomra a megkötés, ráadásul olyan megoldásra lenne szükségem, amivel a hátamra is tehetem a babámat, hogy legyen két szabad kezem (elöl hordozásnál nem a legjobb) többek között a két nagyobbam kedvéért.
Hordozási tanácsadókat olvasva azt látom, hogy egy arra alkalmas, jó tartás biztosító eszközzel már a kéthónapos babát is lehet a hátra kötni. De melyik legyen ez az eszköz? A tanácsadók javasolnak sokfélét, én gyakorlati tapasztalatokra lennék kíváncsi. Kinek mi vált be? Köszönöm.
Hátra ilyen piciként csak kendőben ajánlott tenni.
Nekem egy Maraya kendős félcsatosom van, ez kb. üléstől használható háton mint a mei tai, a sima csatos állástól.
A babáknak való mei taik pedig rugalmas anyagból vannak, szerintem ezek nem ajánlottak hátra.
Esetleg hordozós klubban, tanácsadóval lehet próbálni, hátha valamelyik formázott megfelelő lenne.
Szövött (nem rugalmas!) kendőben újszülöttkortól mehet hátra! Batyukötés, nézz utána!
Csatoshoz kicsi akármilyen "erős" is.
Derékpántba csatolható csatossal (ringa, möbius..) ülni tudástól ajánlott. Bodyba csatlakoztatott csatossal (liliputi, manduca.. ) totyogó kortól.
Liliputi lili tai kompromisszumosan mehet már ilyen picinek, de nekem pl: csak előre sikerült vele, mert hátul lógott a gyerek, nem tartotta jól. A túl puha derékpánt berogyott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!