Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tej adása, na de hogyan?

Tej adása, na de hogyan?

Figyelt kérdés
Kislányom másfél éves múlt. Sokáig anyatejes volt, pár hónapja leválasztotta magát, így reggelre szoktam adni neki egy kis tápszert, de tényleg csak reggel egyszer, akkor úgy jól esik neki. Viszont gondolkozom rajta, hogy nem válthatom e le nála a tápszert sima tejre? Csak nem tudom hogyan kellene megpróbálni és hogy egyáltalán szabad-e ennyi idősen. Természetesen fogyaszt amúgy tejet, ételben hőkezelve, de direktbe még nem adtam neki. Ha veszem a sima bolti tejet azt is fel kell forráznom első alkalommal, vagy azt nem, mert már hőkezelve van? A védőnőnk nem igazán hajlandó normális választ adni erre..
2023. júl. 7. 12:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
34%
1.5%os tejjel tudod először kiváltani de neki már sztem.nem kéne tápszer,hanem rendesreggeli
2023. júl. 7. 14:03
 12/21 anonim ***** válasza:
Mióta nem keri a tejet a fiam,leülünk én iszom a kávém ő mwg eszi a reggeliet
2023. júl. 7. 14:06
 13/21 anonim ***** válasza:
77%

11 nekem is a fiam het korul tejet iszik,aztan kilenckor reggelit kap

Irta a kerdezo is,h naluk amolyan rituale a tapszer ivas.

Nalunk is az a tejcizes reggel.

2023. júl. 7. 14:07
 14/21 anonim ***** válasza:
68%
Miért féltek ennyitre a tejtől, ezt tök komolyan kérdezem, mert nem értem. 1.5 éves gyereknek mi baja lehet már belőle? Egyszerűen nem értem... itt európában ráadásul a lakosság java részének emésztése simán elbánik a tejjel.
2023. júl. 7. 14:30
 15/21 anonim ***** válasza:
26%
Mert már ágyon vannak butítva a tejital reklámokkal,stb.Ezt abszolút nem rosszindulatúan mondom.Nyilván aki gyártja ezeket,azt mondja,hogy minél tovább azt add.Kolléganőm a 3!!!éves gyerekének még azt veszi,mert az kell.Ha baja lenne a sima tejtől a gyereknek, akkor baja lenne a tejbegríztől,joghurttól,sajttól,stb.Azt meg csak kap már a gyerek.
2023. júl. 7. 14:44
 16/21 A kérdező kommentje:

Mivel korai ébredő a kislányom nem ültetném egyből etetőszékbe reggelizni, nem is enne még, ezért adom a tápszert, utána rá 1-1,5 órára megéhezik és akkor eszünk együtt reggelit :)

Én személy szerint azért vacilálok a tejjel kapcsolatban, mert sok helyen olvastam, hogy nem tartalmaz annyi vitamint, mint pl egy tejes ital. Másból van benne több, ami megterhelheti a szervezetüket akár.

2023. júl. 7. 14:46
 17/21 A kérdező kommentje:
De én is úgy érzem, és emiatt is tettem fel a kérdést, hogy egy másfél éves gyerkőc akár már ihatná is a tejet inkább.
2023. júl. 7. 14:48
 18/21 anonim ***** válasza:
Ihatja nyugodtan add neki.😉
2023. júl. 7. 15:00
 19/21 anonim ***** válasza:
Pohárban. Nem kell túlgondolni.
2023. júl. 7. 15:30
 20/21 anonim ***** válasza:
72%
Az én kislányom 2,5 éves koráig tápit kapott (1 évig szoptattam) reggel és este, de ő tejfehérje allergiás volt és addigra nőtte ki. Tápszert is adhatsz még neki, de ennyi idősen már a tejjel is lehet próbálkozni. Először keverd a tápival, pl 1 deci tej, többi tápszer. Ha nincs semmi baja tőle, pár nap múlva kiválthatod csak tejre.
2023. júl. 7. 17:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!