Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki egy ágyban aludt a babájáv...

Aki egy ágyban aludt a babájával, hogyan/mikor szokott át saját ágyba?

Figyelt kérdés

Volt egy elvem, kb egész pici korom óra, hogy nem fog a babám velem egy ágyban aludni...feladtam :D

6 hónapos, eleinte tök jól alut kiságyban, csak reggel 6 körül tettem át közénk, hogy ott még tovabb tudjunk aludni. Most már az a helyzet, hogy elaludni szépen elalszik az esti szopi közben, berakom a kiságyba, gyönyörűen elalszik. Aztán egy honapja kb valami nagyon elromlott. Éjjel 2x kelt, 2kor és hajnali 4-kor. 2-kor szépen vissza tudtam rakni, de már hajnalban nem, mert csak nyujtózkodott, keresett a kezeivel, mocorgott, szemét dörzsölte, stb stb, majd sirt. Na és ez addig fajult, hogy mostanra már a legelső ejjeli szopi utan SEM tudom visszarakni a kiságyba :( Már próbáltam mindent, volt hogy két órán át probalkoztam, mindhiába. Fog ez még változni? Lehet csak egy ilyen korszak és altassam nyugodtan köztünk? Csak ugy en nem alszom, mert nem férek el :D

2020. nov. 29. 18:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
77%

Követem,mert az én kicsim is vem alszik kezdettől fogva,de előbb-utóbb mindkettőnknek kényelmesebb lenne a saját ágyában. Bár az én fiam ha nyűgös,óránként kel és mindig eszik..

Ja,én is azt mondtam gyerek előtt,hogy nem lesz együtt alvás.. első itthoni éjszakán mellém került,mert a kiságyban ordított,bármit csináltam. Gyanítom,akkor kellett volna kitartóbb lenni,de sajnáltam,mert mellettem rögtön megnyugodott.

2020. nov. 29. 19:12
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan fog változni. Érettségizők már nem alszanak a szüleikkel 😉
2020. nov. 29. 19:14
 3/11 anonim ***** válasza:
63%
Másfél,két évig aludtak a gyerekeink köztünk:)Már nagyok,most a pici van soron,fél éves:)Ami változott az az ágy!Vettünk egy 200x200-as fenyő ágyat!!!Mindenki elfér kényelmesen.
2020. nov. 29. 19:27
 4/11 anonim ***** válasza:
71%

3

A miénk is akkora és az apja még külön alszik mert fél,hogy ráfekszik,de komolyan ki tud túrni egy 3 hónapos abból a nagy ágyból is néha. :D

2020. nov. 29. 19:30
 5/11 anonim ***** válasza:
59%
Betartjuk a szociális távolságot apával:)Amúgy mindenre képesek,egyéb gazságokra is:)
2020. nov. 29. 19:45
 6/11 anonim ***** válasza:
91%

Miénk is ezt csinálja most 6 hónaposan.

Remélem elmúlik, eddig ataludta az éjszakákat. 1 huzamban 10 órát nyomott le, este 8tól reggel hatig. Most kétszer kell, kúszik, koppan, mocorog, forog, kersztbe fekszik, oldalára fordul, majd a hátára, vissza hasra, felriad jatszik a kamerával, visszaaltatom, alszik, forog megint.

Persze mivel másik szobában van es vastagok a falak, nem lehet hallani ha sír, ezért a kamerán maxra van tekerve a mikrofon minden egyed kis nyögésére felriadok.

2020. nov. 29. 19:54
 7/11 anonim ***** válasza:
84%
Én már a kórházban is összebújva aludtam a lányommal, nekem ez sokkal magától értetődőbb volt, mint a kis műanyag dobozban altatni szerencsétlent. Aztán hazahozva volt babaöböl tolva az ágy széléhez, ott altattam éjszaka, amiből hajnalban valahogy mindig összebújás lett, áthúztam a nagy ágyra mellém. Az első két hónapban csak összebújva aludtunk, vagy ha én nem aludtam, akkor is közvetlenül mellettem volt, egy karnyújtásnyira tőlem. Olyan 2 hónapos kora környékén kezdtem el a nappali alvásokra a kiságyba átrakni. Eleinte 5-10 perc után felébredt, de pár nap alatt hozzászokott. Aztán az esti nagy elalvás után is a kiságyba raktam, de mikor én is mentem aludni, gyorsan átvarázsoltam a babaöbölbe még éjjelre. Olyan 3 hónapos kora körül volt az első éjszaka, hogy a kiságyban hagytam. A hálószobában van így is, meghallom, amikor ébredezik, de mégsem zavarjuk egymást annyira már. Merthogy mostanra meg már annyira zavarja a mocorgás maga mellett, hogy leszoktunk az összebújva alvásokról, pedig néha olyan jól esne :( Egy éves, de mellettem a babaöbölben vagy velem összebújva csak nyöszörög és tekereg. Miután elalszik cicin vagy kézben, utána a kiságyba letéve viszont már alszik szépen, max gyakrabban ébred, ha foga jön vagy járni tanul vagy szepa van vagy akármi, de nem igényelte már azóta az együtt alvásokat. Kicsit sajnálom egyébként, bár kétségkívül sokkal kényelmesebb így. A babaöböl azóta a macska alvóhelye xD
2020. nov. 29. 20:48
 8/11 anonim ***** válasza:
81%

Én 8 hónapos koráig tartottam magam. Már többször elmeséltem hasonló kérdéseknél.

A kisfiam koraszülött volt így én nem is mertem vele egy ágyban aludni. Csak akkor voltam nyugodt ha be volt alatta kapcsolva a légzésfigyelő (igazából akkor sem) pedig késői korababa volt nem kellett lélegeztetni, felsírt mikor megszületett. Egészséges volt, de mégis csak korababa volt. Így 8 teljes hónapot kínlódtam végig az éjjeli ezerszer ébredéssel. Inkább ültem vele a fotelban éjszakákon át (főleg az elején mikor fájt a hasa), csak nehogy elaludjak vele és ne vegyem észre hogy nem lélegzik. Aztán 8 hónaposan beütött egy iszonyú kemény szepa is, mikor már nem csak ébredt, de órákat altattam és ha letettem 5 perc múlva ébredt. Na ekkor adtam fel és került közénk. Hihetetlen mennyit javult az életminőségünk, ugyanis egycsapásra végre aludtunk minden éjjel. Ezután már csak akkor kelt ha fogzott vagy beteg volt. Már 2 éves, de még mindig velünk alszik. Minden nehézség ellenére szeretünk vele aludni. De mivel még nem beszél igazán ezért még nem kezdtem el külön szoktatni. Úgy vagyok vele, hogyha majd folyékonyan beszél és közösen jól át tudjuk beszélni a helyzetet na majd akkor.

Tudom én is hogy nem lesz egyszerű menet, de azóta is csak azt bánom, hogy nem került be a mi ágyunkba korábban. Az a 8 hónap nekem maga volt a pokol, mivel kb éjjel nappal egyedül voltam vele és nem egyszer kétszer ébredt, hanem rengetegszer.

Az első 8 hónapjában kb semmit nem élveztem mert csak mérhetetlen fáradságot éreztem.

2020. nov. 29. 21:12
 9/11 anonim ***** válasza:
78%
Mi most nagyon fura állapotban vagyunk. 10 hónapos. Nagyon zavarjuk már egymást. Ő mocorog, nyogdecsel de ilyen félálomban. En felkelek rá. Akkor már pisilnem kell meg inni stb. Akkor ő felkel erre, hogy en maszkalok. Meg a ferjem is. Kiderult, hogy en vagyok a gyenge láncszem a családban. A férjemet is folyton rugdalom álmomban. Plusz múltkor a saját takaromat lerugtam, úgyhogy egyszerűen elloptam az övet. Arra keltem, hogy próbálja visszaszerezni. Úgyhogy en lettem száműzve a hálóba, ok meg ketten alszanak a baba szobájában. Mondjuk legalább mindenki jól alszik így. Mindig is egyedül szerettem a legjobban aludni. Ha felkel éjjel, azt úgyis hallom, mert egymásba nyílnak a szobák, középen egy gardrob van de nem zavarjuk egymást az alvásban legalább. A ferjem nem tudom mikor pártol vissza hozzam, de gyanítom nekünk is egy 2x2-es ágy lesz a megoldás 😂
2020. nov. 29. 21:27
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi ezt kicsit másképp oldottuk meg. Amikor elkezdődtek ezek hogy nem tudtam visszacsempészni a kiságyba az éjszakai kelés és szoptatások után, letettünk egy matracot az ágyunk mellé, és ott alszik. Mikor megébred, lemegyek hozzá, megszoptatom, visszaalszik és én meg visszakúszok az ágyunkba. Őt nem kell mozgatni, nem kell kivenni/betenni. Megnyugszik cicin és alszik tovább.
2020. nov. 30. 10:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!