Tényleg lelassítja a bébikomp a mozgásfejlődést?
Nem a komp miatt mászott és állt fel a másik két baba, hanem mert a fejlődésük eljutott arra a szintre.
A fiam 7 hónapos, sosem látott még kompot (én sem) és már mászik, ül és próbál felállni. Szerintem nem ettől függ. Úgy gondolom, hogy nem szabad beleszólni a mozgásfejlődésbe, sem így, sem úgy. Se erőltetni nem szabad, se hátráltatni. A természetes közegben (jelen esetben a földön) kell hagyni a babát és mindent fog csinálni időben. A komp segíthet is és hátráltathat is.
Ez jó kérdés. Sokan mondják, hogy káros, árt a gerincének, stb... de azt senki nem mondhatja, hogy napi 2x 10-15 perc tönkreteszi az életét a gyereknek, és tolókocsis lesz.
Én akkor tettem már bele a kisfiamat, mikor a felállással próbálkozott, és ült. Én azt vettem észre, hogy a kompban kapaszkodás nélkül megállt teljesen teli talpon, mintha elfelejtette volna, hogy ő még gyakorlatilag nem tud állni. És onnantól kezdve rohamosan elkezdett magától felállni, majd a bútorokba kapaszkodva elindulni.
Egyik ismerösöm minkét gyereket kompoztatta a kislány nem mászott mert nem tudta hogyan kell sosem volt hason mert mindig sir.Nála kimaradt a mászás.viszont 9 hosan járt
A kisfiú ugyszintén kompozott de ő rá két hétre mászott 9 hosan felállt 10 hosan járt.
Ez egyéni nem gyorsit a mozgásfejlödésben szerintem tök felesleges én is vettem de mivel kisfim nem szerette nem használtuk.15 hos és ő is 10 hosan indult el mint a kompos baba.
Ha szeretnél neki venni akkor vegyél ha nem ne vegyél.
Ez oylan mint a kenguru- hordozókendő ellentét, sosem derül ki az igazság.
(Én nem raktam egyiket sem kompba és kengurut használtunk.)
Igen,ez igaz:sosem fog kiderülni a teljes igazság...Én majdnem 7 hónaposan beleraktam a kompba a fiamat,de ő akkor kapaszkodva már körbesétálta a kiságyat.És persze mindig csak rövid időre raktam bele.Sajnos a miénk eltört (tudom,ki tette,de nem fizettetem ki vele,hiszen úgysem vallaná be),így ez a komp-kérdés nálunk hamar tisztázva lett...Pedig most nagyon jól jönne,mert épp költözködünk,teljesen egyedül kell pakolnom,a kompban jöhetne utánam,de a szőnyegre nem tudom most lerakni,úgyhogy végigüvölti azt az időt,amíg pakolok...
Azt csak is te látod a piciden (meg esetleg egy gyógytornász,de ő nem tölt vele elég időt),hogy mennyire erős,mennyire fejlődik gyorsan.Én bele mertem rakni a fiamat,mert ő nagyon erős és nagyon gyors a mozgásfejlődése.5,5 hónaposan felállt,ekkor vártam még,hogy erősödjön,szokja picit a teste a terhelést,azután 7 hónaposan beleraktam.Egyébként imádta,mert azzal MINDENHOVA odaengedtem,míg négykézláb nem.Hallgass nyugodtan az ösztöneidre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!