Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4 hetes kisfiamnak kiutesek...

4 hetes kisfiamnak kiutesek vannak az arcan. Mi lehet ez?

Figyelt kérdés
Csak az arcan vannak es egeszen apro, piros kipattogzasok. Holnap megyunk orvoshoz, de addig jo lenne tudni valamit. Volt valakinak hasonlo a babajaval? Mitol mult el?
2008. dec. 30. 21:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Szerintem tejiütései vannak, ami abszolút nem baj, ilyen korban szokott előfordulni, kb 4 hétig tart (nálunk 6. hétre elmúlt).

Azért van, mert a picknek ilyenkor még nem eléggé fejlett az emésztőrendszerük, nehezen tudják feldolgozni az anyatejet.

2008. dec. 30. 21:38
 2/6 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy tejkiütés lesz, állítólag az anyatejben található anyai hormonok miatt van. Amíg csak az arcán van addig nincs gon.

Az én kisfiam 7 hetes és neki nagyon csúnya, külön kenőcsöt kaptunk rá. Ha nem túl sok és nem hólyagos, akkor többnyire minden kezelés nélkül elmúlik, de kenheted anyatejjel, az is segít.

Boldog babázást

2008. dec. 30. 21:42
 3/6 anonim ***** válasza:
szia. ne ijedj meg ez teljesen normalis.en kaptam a dokitol egy TRIDERM nevu kremet,ez a krem csodakra kepes. ja es a kiutes csak azert vannak mert meg tisztul a kicsi bore.
2008. dec. 30. 22:25
 4/6 anonim ***** válasza:
utolso valaszolo vagyok 3 honapos kislany anyukaja es pont mikor ijen idosek voltunk neki is tiszta kiutes volt az arca es van hogy meg mostanaban is van egy-egy pottyocske a pofian.
2008. dec. 30. 22:26
 5/6 A kérdező kommentje:
Anyukam is felhivtam, o is ezt mondta, h biztos ez a tejkiutes lesz. Csak most jott ki 3-4 napja, eddig nem volt.Ezert furcsaltam, mert mindvegig csak anyatejet kapott, es eddig nem volt semmi baja.
2008. dec. 30. 22:32
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia. Ugyanennyi idős a babám, és neki is egy-két napja kezdődött. Nem túl sok, és nem is feltűnő, de eddig nem volt, pedig ő is anyatejes. Nekem is azt mondták, hogy a tejtől, ill. lehet még attól is, hogy kimelegedett, kiizzadt. Én csak jövő héten megyek orvoshoz, mert szabin van, de szerintem ezek a ki pöttyök, amíg tényleg nem gennyes, vagy gyulladt nem jelentenek bajt. Boldog babázást!
2008. dec. 31. 06:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!