8honaposotok nektek hogy kommunikal? Pl ha ehes vagy szomjas?
Ohh koszonom #1es, igazan megnyugtato. Olyanokat olvastam hogy kommunikalnak mar 8honaposan, h csak lestem. Es neked ezek kozul vmelyiket csinalja mar? 9honoposon lesz statusz kerdes, nekunk 2het még kb, de talan a nemnem, amire azt mondom, h abba hagyja, amit csinal.
. Mozdulattal kísért, egyszerű utasításokat megért?
(Pl. „Kérem!” „Nem szabad!” „Add a kezed!” Gyere ide!” „tapsi-tapsi”, pá-pá”) A gyere-gyerere is csak neha indul el felem, utkozben ha meglat vmi erdekeset megall ott es azzal kezd szorakozni😂
Kisfiam 9.5 hónapos, leginkább csak sír :)
De ha éhes, akkor pl. az orrát és szemét dörzsöli :)
Most kezdett el a napokban ujjal mutogatni, ha kérdezzük például hogy hol a lámpa, akkor rámutat, de magától szerintem akkor mutat rá valamire, ha felkelti az érdeklődését, azt még szerintem nem várja, hogy valamilyen formában meg is kapja, csak a mi figyelmünket is fel szeretné hívni rá.
Ha hívom, akkor még ő is sokszor leragad útközben, sőt, simán el is ereszti a füle melett, ha olyanja van :D
Amit stabilan csinál egy ideje, hogy ha bizonyos játékait mondom neki, hogy keresse meg, akkor azokhoz odamegy ügyesen, a zenélő játékokat kérésre be is kapcsolja.
Ja, meg kb. egy hete pá-pázik, de csak ha olyan kedve van, mikor sétàlni indulunk és elálmosodik, akkor nyilván senkire és semmire nem reagál :)
Ne aggódj ezen (a státuszon sem lőnek ezzel nyulat, hidd el), teljesen változó, hogy mivel kezdenek kommunikálni, az enyémnél az tűnt fel először, hogy minket kezd megérteni, nem az, hogy ő kezdi el "közölni", hogy mit szeretne, az még mindig kb. inkább gondolatolvasás 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!