Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Második gyerek vállalása!...

Második gyerek vállalása! Nálatok melyik volt nehezebb?

Figyelt kérdés

Nulla gyerekről az egyre váltani, vagy egyről a kettőre?

Szeretnénk még egy gyereket, de nagyon megszenvedtem a várandósságot, rossz élmény volt a szülés és nagyon be voltam fordulva az első 5 hónapban. Ha tehetném, ezt kihagynám... A befordultságom oka valahol az előző életem/életünk gyásza volt zömében. Nehéz volt átállni arra, hogy kvázi már sehol nincs a régi önmagam, a sarki abc-be sem tudok elugrani, amikor szeretnék, állandóan alkalmazkodni kell, nonstop szoptatok, stb.

Másfél éves a kislányunk, szépen megszoktuk, újra szerveztük már az életünket, már jól érzem magam a bőrömben, nem "sajnálom magam", nincsenek depis gondolataim, stb.

Lassan szeretnénk belevágni a második gyerek tervezésbe, de konkrétan rettegek a fent leírt időszaktól úgy, hogy már egy gyerekünk is van mellette. Ti melyik élethelyzetet viseltétek jobban/rosszabbul?

2023. júl. 1. 10:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

2 éves a nagy 2 honapos a kicsi

Kettövel sehova nem tudok egyedül menni kb meglehet bolondulni. :)

2023. júl. 1. 18:52
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
A 2. Sokkal könnyebb, meg a 2rőla 3 is, a nulla gyerek helyett 1 gyerek nagyobb kihívás.
2023. júl. 1. 20:23
 13/18 anonim ***** válasza:
75%

A korkülönbség is nagyon sokat számít.

A másfél évesem kész életveszély, ha most lenne egy pár hetes babám, gyakorlatilag az egész nyarat bezárva kellene töltenem a lakásban, mert nem tudnék a nagy után futni egy babával rámkötve. (Én)

Itthon is téboly lenne, mert másfél évesen sokmindent megért, de olyanokat még nem, hogy "átpelenkázom a hugit, mindjárt leveszem neked a traktort" - az a pár perc nettó ordítás lenne.

Ha a gyerek már ovis és a nap első felében csak a baba van, teljesen ki lehet elégíteni az ő igényeit is, az is más.

2023. júl. 2. 11:34
 14/18 A kérdező kommentje:
Alsó hangon 2,5 éves lesz a kislányunk, amikor testvére születik. A problémám inkább a munka kérdéskörével van. Vezető pozícióban dolgoztam, várnak vissza. Nem tehetem meg, hogy visszamegyek pár hónapra, majd újra eljövök. Illetve megtehetem jogi értelemben, de nettó kitolás a munkáltatómmal és a nyakamat rá, hogy utána nem kell ugyanabba a pozícióba visszamennem. Szóval ha a szakmai életemre gondolok és ezzel tervezek, akkor nem tudok várni, az pedig nettó luxus a mai világban sajnos, hogy itthon maradjak gyes-en a kislányom 3 éves koráig. Kicentizve megtehetnénk ugyan hogy egy fizetésből, de engem nagyon zavarna.
2023. júl. 2. 11:46
 15/18 anonim ***** válasza:

#13 vagyok

Az elmondások alapján az se mindegy, hogy oviban melyik csoportba jár, mert sokan mondják, hogy a 3 éveseket hazaküldik, ha anyuka otthon van a babával 🤷‍♀️

Úgyhogy lehet nem is lenne megoldás ha ovikezdés után jönne a tesó

2023. júl. 2. 12:10
 16/18 anonim ***** válasza:
Te szeretnel ket gyereket? Vagy a parod? Nalunk parom akart volna csak en nem. Mar 3 eves a lanyom ha lenne meg egy kicsi sokkal nehezebb lenne. En orulok hogy csak egy van :) igy se konnyu
2023. júl. 2. 20:39
 17/18 A kérdező kommentje:
Mindketten szeretnénk. Mivel nekem kell megszülnöm, a férjem nem erőlteti, mondhatni rámbízza, hogy bevállalom-e mégegyszer. Nem akarjuk mindenáron (nem mennénk pl. lombikra, ha nem jönne magától), de szeretnénk. Csak az a fránya eleje...
2023. júl. 2. 23:05
 18/18 anonim ***** válasza:
Pontosan ugyanilyen érzéseim voltak a második gyerekkel kapcsolatosan, mint neked. Nálunk 26 hónap lett a két gyerek között, a pici most 2 hetes. Nagyon nehéz lélekben, főleg, hogy a fogantatás óta eltelt időben a nagy még okosabb, ügyesebb, önállóbb lett, folyékonyan beszél, nem ébred este és szobatiszta, bárhova és bármikor el lehet vele menni, csodálatos életünk van. Ehhez képest, most kezdhetünk mindent elölről, jódarabig sokkal kevesebb mozgástér, hasfájás, fogfájás, pelenkázás, szoptatás, bűntudat, hogy kevesebb időm van a nagyra, jön az ősz is, beragadva itthon a sötétben 2 kisgyerekkel... biztos, hogy a hormonok is dolgoznak még bennem, azért is vannak ilyen gondolataim, de csak az tartja bennem a lelket, hogy az elsővel is ugyanilyen érzéseim voltak, most pedig már nem tudnám elképzelni az életem nélküle. Én az első év letelte után tudtam igazán élvezni az anyaságot, szerintem most is addig kell kibírnom valahogy.
2023. aug. 17. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!