Második gyerek vállalása! Nálatok melyik volt nehezebb?
Nulla gyerekről az egyre váltani, vagy egyről a kettőre?
Szeretnénk még egy gyereket, de nagyon megszenvedtem a várandósságot, rossz élmény volt a szülés és nagyon be voltam fordulva az első 5 hónapban. Ha tehetném, ezt kihagynám... A befordultságom oka valahol az előző életem/életünk gyásza volt zömében. Nehéz volt átállni arra, hogy kvázi már sehol nincs a régi önmagam, a sarki abc-be sem tudok elugrani, amikor szeretnék, állandóan alkalmazkodni kell, nonstop szoptatok, stb.
Másfél éves a kislányunk, szépen megszoktuk, újra szerveztük már az életünket, már jól érzem magam a bőrömben, nem "sajnálom magam", nincsenek depis gondolataim, stb.
Lassan szeretnénk belevágni a második gyerek tervezésbe, de konkrétan rettegek a fent leírt időszaktól úgy, hogy már egy gyerekünk is van mellette. Ti melyik élethelyzetet viseltétek jobban/rosszabbul?
2 éves a nagy 2 honapos a kicsi
Kettövel sehova nem tudok egyedül menni kb meglehet bolondulni. :)
A korkülönbség is nagyon sokat számít.
A másfél évesem kész életveszély, ha most lenne egy pár hetes babám, gyakorlatilag az egész nyarat bezárva kellene töltenem a lakásban, mert nem tudnék a nagy után futni egy babával rámkötve. (Én)
Itthon is téboly lenne, mert másfél évesen sokmindent megért, de olyanokat még nem, hogy "átpelenkázom a hugit, mindjárt leveszem neked a traktort" - az a pár perc nettó ordítás lenne.
Ha a gyerek már ovis és a nap első felében csak a baba van, teljesen ki lehet elégíteni az ő igényeit is, az is más.
#13 vagyok
Az elmondások alapján az se mindegy, hogy oviban melyik csoportba jár, mert sokan mondják, hogy a 3 éveseket hazaküldik, ha anyuka otthon van a babával 🤷♀️
Úgyhogy lehet nem is lenne megoldás ha ovikezdés után jönne a tesó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!