Milyen tisztálkodási szereket vegyek újszülött babámnak? És milyen márkájú jó?
Nekünk a gyerekorvos írt testápolót én azt használom a mai napig illetve Johnnson babasampont hajmosáshoz. A bőrük ilyenkor még nagyon érzékenyen reagál mindenre.
10 hónapos kislány anyukája
Amikor hazaviszed a korhazbol a babat, sima vizzel kell furdetned, vagy kamillas vizzel. Ezt kb. 1 hetig ajanlja a doki. Utana en babaszappant hasznaltam, hiszen nagyon erzekeny a boruk, es teljesen felesleges azon aggodni, hogy jaj, nehogy pottyos, kiutetes legyen a kis boruk.
Aztan fokozatosan vehetsz majd neki finomsagokat, tobbfelet is majd kiprobalhatsz, meglatoda melyik valik be nektek. Elvegre millio kozul lehet mar valasztani, amelyik neked szimpatikus lesz.
A kis fejere pedig neugranormon hajsampont hasznaltam, nagyon jo volt ra, gyogyszertarban vettem. Sima olajjal kell a fejuket kenni, hogy ne legyen koszmokos, ha pedig az lesz, akkor is azzal kell majd kenni, hogy szepen lejojjon a kis fejerol.
Mikorra varod a babadat?
Szia! Az orvos nem írt fel nektek?
Mi ezeket kaptuk,nagyon jók(mind Naturlandos) : Unguentum infantum-popsikenőcs
Unguentum hydrophilicum nonionicum -Mosdókenőcs,ezzel fürdés előtt bekened a baba bőrét,és fürdésnél lemosod:)
Unguentum stearini-Testápoló
Ezek nekünk nagyon beváltak,és pár száz Ft-ba kerülnek.
Én külföldön élek, itt nincsenek gyógyszertári fürdetők. 1-3 hónapos korig azt ajánlják, hogy olíva olajat rakjunk a baba fürdető vizébe, ha pedig még ezzel együtt is száraz a bőre, akkor illatmentes vazelinnel lehet kenegetni. Nekünk ez így bejött, nem hámlik, nem száraz, semmi gondunk. Egy hónapos a fiam, néha már keverem az olívát babafürdetővel, így sincs gond. De szerintem ez babafüggő is.
A kamillás fürdetést én nem próbálnám ki, mert úgy tudom, hogy a kamilla szárít.
Én csak gyógyszertári termékeket használok, amit felírt az orvos: popsikenőcsöt, fürdetőt, hintőport, olajat. Egyedül a Babé koszmó elleni samponját használjuk neki.
Fél éves, de ezek beváltak eddig.
Én nem vagyok híve annak, hogy egy ujszülöttet bármi mással kellene kenegetni, főleg nem Johnson's-al, az sokakat kiver (engem is)
Mi is a gyerekorvos által kiírt dolgokat használtuk az első évben. Jó is, olcsó is. Persze illatmentes, de nem is kell jobb, mint a bababőr természetes illata.
A kamillás vízről engem lebeszéltek, mert szárítja a bőrét, a Johnson termékek meg sokaknak allergiát okoznak.
Én johnsons termékeket hasznàlok,igaz sokan nem szeretik.
Nekem ez vàlt be,de szerintem neked is magad kell tapasztalni,mi ami jo a babàdnak(én ujszülött koràtol hasznàlom ezeket9)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!