Hogy tudnám leszoktatni az ujjszopásról?
Van egy 7 hónapos babám akit kb. 3 hónapos kora óta próbálunk cumira szoktatni...mert megtalálta az ujját...egyszer már fel adtam, de most egyre sűrűbben szopja az ujját már vettünk kb 10 fajta cumit egyik se jött be. Próbáltam hogy lefejt anyatejet adtam cumis üvegbe hátha meg barátkozik a szilikonnal de sajnos akkor se kell neki a cumi :/
Védőnő szerint ez a legjobb ami történhetett... (nem 100-s..) mert majd ha játszik meg stb nem szopja.. na de igen maszik 2-t szopja megint maszik kicsit szopja. Arról nem is beszélve hogy nem 1x esett már azért mert felállt és elfelejtett kapaszkodni.. szopta az ujját
Elkeseredésemben már arra jutottam hogy befáslizom a kezét hogy véletlen se tudja bekapni, vagy bekenem erőssel de ehhez még pici.
Valakinek valami ötlet?
( van egy tesója ő cumis volt de 15 hónaposan eltettem a cumit nem is kereste, de hozzá teszem nem lógott éjjel nappal a szájába, de néha jól jött)
Nem, nem tömtem levessel meg hússal mert anyatejes és annyira nem kapkodunk
6-7 évesen mégis hogy? Aztan hetekig szenvedünk a leszokással
De amúgy ennyi erővel a tepesz pelus, a szem leragasztas mind mind ördögtől való...mert majd úgyis lesz valami (egyikre sem volt szükség)
Ugye nem akarsz egy orvosi terápiát hasonlítani ahhoz, hogy tèged zavar az öngyugtatása….
Szeparációs szorongás közepén leszoktatnád..
Korai, nagyon korai..
Nem fogod egyébként tudni így..
A szem leragasztases a pelus egy gyogyito folyamat ne keverd a szezont a fazonnal.
Unokahugomnak az segitett a kancsalsagan,a lanyomnak pedig a csipoficaman a pelus
De az,hogy befaslozd a kezet,foleg ilyen melegben.nem beszelve arrol,hogy a fasli valamilyen modon gatolni fogja a maszasban is,es ugyanugy a szajaba fogja rakno a kezet
Igy a bacik nem a kezerol hanem a full nyalad es retkes faslirol fognak a szajaba jutni
Az meghogy meg kicsi a csiposhoz.
Vagtal mar fel csipos paprikat?tudod,hogy csipi utana a kezet?ha lenne egy -ket eves tenyleg kepes lennel ilyen traumanak kitenni ot,hogy valami csipos szarral bekened a kezet ami utana a szajat is csipni fogja?százas vagy??max 25-ös mint a kivert biztositek ..
5-6 éves koromig cumiztam az ujjam alváshoz, utána magamtól hagytam el. Semmi baja a fogaimnak, tudok beszélni, stb.
Tudod mi a kellemetlen? Nem rémlik, hogy valaha is cikizett volna ezzel ovis, vagy bármilyen gyerektársam. Az viszont élesen él bennem, hogy a szüleim, nagyszüleim egy nap százszor elmondták, hogy "az ujjammal a számban fogok férjhez menni"? Hogy "csak a kicsik szopják az ujjukat", hogy "nem vagyok nagylány, olyan vagyok, mint egy baba", stb.
Az én kislányom is szopja az ujját (13 hónapos). Játék közben sosem... Én megfogadtam, hogy néha beszélünk majd róla, hogy engedje el, de tőlünk biztos hogy nem fogja napi százszor azt hallgatni, amit én hallgattam és nem fogom kihúzogatni erőszakkal a szájából. Nem a kezét veszed el tőle, hanem valami sokkal többet. A nyugalmat, a biztonságérzetet.
Befáslizni a kezét??? Te jó isten...
Huu kerdezo ha most befasliznad a kezet nem tudom mi lesz kesobb… ugy latom nagyon támogató, megértő, es megfontolt szülő vagy. Fejedbe veszel valamit ami NEKED jo. Tudod te hany ovis szopja az újat es ugy alszik el oviban? Cikizik oket? Nem! Ez neked az agymenesed, semmi rossz nem fog vele történni ezert.
Tenyleg mi lesz kesobb mikor olyan dolgot tanulna, vagy hobbit akarna vagy barmi ami neked nem teszik. Sürgősen változtass a hozza állásodon mert ez nagyon rossz irány. Tanuld meg támogatni es elfogadni a gyereked ugy ahogy van.
A te kezedet kéne befáslizni, hogy ne írj ki ilyen kérdést. Bár az rajtad nem segítene, de legalább mi nem látnánk.
Ugyanez pepitában, leszoktatod róla, majd örülsz, mert nem látod, hogy szopja az ujját, de a kivaltó ok nem szűnik meg. Majd akkor csikorgatja a fogát, vagy agresszív lesz, vagy valami mást kitalál. Aztán jöhetsz kérdést kiírni, hogy mi baja van.
Pofon vágnálak ha a férjed lennék,írtam ezt anyaként... a terpeszpelenka és a számtalanszor mai napig bevált orvosi dolog,a kéz befáslizás csak lelki terror max. Nem q gyerek érdekét nézed csak semmi kedved az utána jövő lassú leszoktatáshoz,de megsúgom minden gyerek más a te fiad jobban szorong így nála a sima cumitól se tudnád leszoktatni,ugyanúgy megszenvednéd gele. Az első gyereked nem volt szorongós ezért szokott le simán a cumiról,de ha olyan lett volna mint a második gyereked akkor hidd el kemény meló lett volna a leszoktatása. Hagyd hogy szopizza az ujját,őt ez nyugtatja meg és ez 7 hónappsan sőt 2 évesen is tök normális.
Ne fáslizd be csak azért mert lusta vagy leszoktatni később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!