Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy tudnám leszoktatni az...

Hogy tudnám leszoktatni az ujjszopásról?

Figyelt kérdés

Van egy 7 hónapos babám akit kb. 3 hónapos kora óta próbálunk cumira szoktatni...mert megtalálta az ujját...egyszer már fel adtam, de most egyre sűrűbben szopja az ujját már vettünk kb 10 fajta cumit egyik se jött be. Próbáltam hogy lefejt anyatejet adtam cumis üvegbe hátha meg barátkozik a szilikonnal de sajnos akkor se kell neki a cumi :/

Védőnő szerint ez a legjobb ami történhetett... (nem 100-s..) mert majd ha játszik meg stb nem szopja.. na de igen maszik 2-t szopja megint maszik kicsit szopja. Arról nem is beszélve hogy nem 1x esett már azért mert felállt és elfelejtett kapaszkodni.. szopta az ujját

Elkeseredésemben már arra jutottam hogy befáslizom a kezét hogy véletlen se tudja bekapni, vagy bekenem erőssel de ehhez még pici.

Valakinek valami ötlet?

( van egy tesója ő cumis volt de 15 hónaposan eltettem a cumit nem is kereste, de hozzá teszem nem lógott éjjel nappal a szájába, de néha jól jött)

2023. jún. 27. 22:10
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
93%

Figyelj, nem vagyok eltévedve, én is szoptam az ujjam, az öcsém is és az összes barátnőim is, mert akkor ez volt a bevett (a "divat"). Senki fogainak nem lett baja és közösségben nyilván nem szoptuk, csak alváshoz. Mi baj azzal, ha valaki iskoláskorban szokik csak le róla? Én is így voltam, és? :D

4-5 éves gyereket nem nagyon látsz ujjával a szájában, mert kell a keze mindenhez, amit csinál. Ha már fáradt és csak ül egyhelyben és bambul, vagy nyugtalan, stb., az más, de akkor az egy jel, hogy meg kell nyugtatni vagy lefektetni aludni. Aktívan játszó 4-5 éves NEM szopja az ujját.

2023. jún. 28. 06:29
 12/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsó te legalabb érted miről van szó.

Mint ahogy írtam a nagyobbik se cumizott allandoan csak néha. Ha mentünk valahova sose volt a szájába a cumi.

Persze úgy nem bamba ha az ujja van a szájába 4-5 évesen...

Igen csufolodas ha esetleg nem sikerül elhagyni mondjuk oviig ... Ha 2 éves korára tuti elhagyná nem érdekelne, de erre semmi garancia.

2023. jún. 28. 06:32
 13/29 anonim ***** válasza:
93%
Normális, természetes folyamat az ujjszopás, már az anyaméhben is szopja némelyik baba az ujját. Régen, amikor még nem létezett cumi, ezt használták. Egyik sem rosszabb a másiknál, mindegyik megnyugtatja a babát, de vmelyikük nem fogadja el a cumit, és ezt el kell fogadni. Mindig a gyermek érdekeit kell szem előtt tartani, nem azért erőltetni vmit, mert nekünk az jobb. Rá fog jönni, hogy például mászás közben nem kell szopni az ujját, csak adj időt neki. Az én gyerekeim akkor szopták az ujjukat főleg, amikor álmosak, fáradtak voltak.
2023. jún. 28. 06:38
 14/29 anonim ***** válasza:
89%
Ha én lennék a gyámügy el is venném tőled a babát, ha emiatt befasliznad a kezét. Normális vagy? Az ujjszopas normális dolog és ahogy a cumit is ezt is abba szokták hagyni. Nálunk az oviban 5 évesek (!) is vitték magukkal az ágyba a cumit. És nem csúfolta őket senki. Egy 3 éves kiscsoportos végképp nem foglalkozik ezzel. De a te babád eleve csak 7 hónapos, hagyd már békén, hogy olyan dolgokat csinalhasson, ami egy babánál normális.
2023. jún. 28. 07:52
 15/29 anonim ***** válasza:
92%
Senki ezért nem csúfolt oviban stb. Iszonyatosan rágörcsölsz,ráadásul csak 7 hónapos. Ha látnám hogy ezért befáslizod a kezét férjként pofán is vágnálak,pedig még senkit sem pofoztam fel.
2023. jún. 28. 07:58
 16/29 anonim ***** válasza:
93%
Ez a felfogás mar ne is haragudj de nem normalis kerdezo…
2023. jún. 28. 08:02
 17/29 A kérdező kommentje:

Ja persze ezért gyámügy.. onnan nem veszik el ahol nyomorban koszban le se sz*rjak mit csinál a gyerek.. majd azért vennék el mert nem akarom hogy majd később szenvedjen chh..

Pofozkodos.. gondolom itt nagy a pofa de otthon nem veszi ki a részét a gyerekkel..

2023. jún. 28. 08:36
 18/29 A kérdező kommentje:
Ja és valószínű nem új dolog mert öregek javasolták, más is felnőtt
2023. jún. 28. 08:38
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
Ezt 6-7 évesen nem fél
2023. jún. 28. 08:43
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Akkor faslizd be a kezet idiota

Az oregek azt is javasoljak,hogy negy honaposan tomd a gyereket levessel meg hussal.remelem azert ebben nem hallgattal a jo oregekre

2023. jún. 28. 08:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!