Milyen nevet adnál/adtál a gyermekednek?
"14 ha értelmeznéd a kérdésemet akkor,értenéd hogy azért nem adok magyar nevet mert itt AZAZ ITT OLASZORSZÁGBAN, nem tudnák értelmesen kiejteni."
"10.De valamilyen szinten szempont hogy M.O-n is kitudják ejteni a rokonok.."
Értelmeztem, mucika. Még mindig csak a magyarok azok, akik ilyen huylesegeken gondolkodnak. Épeszű ember ki tud mondani bármilyen nevet. Nyilván nem lesz tökéletes a kiejtése, de megintcsak egy idióta fog fennakadni azon, hogy nem sikerült tökéletesen. Nomeg még mindig ott van a becenév, ugye, ami BARMI lehet.
Amúgy még annyi, hogy ha Mo.-n is akarjátok anyakönyveztetni, akkor olyat kell adnotok, ami szerepel az MTA listáján.
#24 voltam
Guseppe olaszul József.
Nekem itt Jozef, Magyarországon József az apukája után.
Külföldön éltünk, a környezetünkben élő magyar gyerekek nevei: Abigail, Olivia, Simon, Eric, Victor, Sophia, Emma, Carla, Oliver, Benedict
a miénk Daniela lett, ha fiú lett volna a Patrick nevet kapja.
23-ra:
Khm, a 7. komment volt az enyém, de ne zavarjon. 😘
26-ra pedig elarulom, amíg magyar állampolgár vagy, törvényi kötelességed a gyerek magyarorszagi anyakönyveztetése
29, jé, tényleg, én nem is tudtam, hogy ez kötelező (24-25 voltam), nálunk nem merült fel, hogy ne anyakönyveztessük, mert a születési országában nem lett automatikusan állampolgár.
(Kérdező: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!