Miért ítél el mindenki,ha ráterelődik a gyerek témára a beszélgetés,és megmondom kerek perec,hogy azért is nem akarok gyereket,mert nem akarok miatta folyton felébredni?
Az enyém a kezdetektől fogva alszik éjjel megszakítás nélkül, úgyhogy nekem szerencsém volt. De így is nagyon nehéz, sok ezer más dolog miatt.
Viszont az embereknek (neked is!) mindenről van véleményük, ez teljesen normális. Ha elmondasz valamit magadról arról is lesz másoknak. Jó lenne persze ha magukban tudnák tartani, de ez nem így van. Az a megoldás hogy nem kell elmondani ilyen megosztó dolgokat. Tudom nehéz, nekem is olyan őszinteségi meg túlinformálás kényszerem van néha, mert keveset vagyok emberek között, de ez megoldja azt a részét ami számodra probléma.
Vannak olyan emberek is, akiknek semmi sem elég jó érv a gyerekmentességre, nem is kell meggyőzni senkinek senkit.
Próbálj erről nem beszélni és akkor nem kell hallgatnod a térítést meg az ítélkezést, okoskodást.
Egyébként nem számít mi miatt nem akarsz (akármilyen hülyeség is lehetne), a te döntésed, másnak nincs ebbe beleszólása, ezért nem is kell megvitatni velük.
Nyilván nem miattad fog kihalni az emberiség, sőt egyelőre a túlnépesedés a probléma, de szerintem ez senkit nem befolyásol a gyerekvállalásban egyelőre. Aki akar vállal, aki nem az nem.
Szerintem nem kell indok. Nálunk is van egy páros a baráti társaságban, akik nem akarnak. Akinek van gyereke és szereti, az sosem fogja őszintén megérteni, hogy mi az, amiért erről valaki le akarna mondani. Akinek nincs, az sosem fogja őszintén megérteni, hogy miért akarja valaki ezt az áldozatot meghozni. És ennyi. Vannak nehézségei, igen. Sok. Pár évig az a bajod, hogy nem tudod levakarni a gyerekedet éjszaka sem, utána meg majd az lesz, hogy rád csapja az ajtót, vagy nem éred utol, amikor buliba ment és már itthon kéne lennie. Mindig minden változik és a gyerekek sem egyformák (az enyém pl. 4 hós kora óta éjszaka alszik 11-2 órát, másé meg óránként kelt).
Szerintem az indokoddal van a baj és nem a döntéseddel. Nem tudod megcsinálni a házimunkát, ha nem aludtad ki magad? Ezen én is csak vigyorognék. Gyerek nélkül is találtam fontosabb mankókat az életemben, mint az, hogy éppen hogy áll a házimunka. Most sem ez a legfontosabb az életemben, mégis mindig tisztaság van. :)
Ne gondolkozz annyit az indokokon, ne akard túlmagyarázni és máris elfogadható lesz. Mi legalábbis tudunk együtt létezni a "gyerekmentes" barátainkkal és nem nézzük hülyének őket a döntésük miatt. Nem is akarják állandóan megmagyarázni, hogy miért nem akarnak... Nem és kész.
Egy gyerek nagyon fárasztó tud lenni, az biztos. Nekem a 2.gyerekem 1,5 évig minden egyes éjjel 5-13x ébredt túlzás nélkül, számoltam. Szerintem emiatt, de olyan feledékeny vagyok azóta, mint a 80 éves mamám.
Viszont én is azon a véleményen vagyok, nem kell indokolni a döntésed. Van aki nem akar és kész. Ha nem, akkor nem. Miért nem? Mert így döntöttél. Ennyi. Ne érdekeljen ki mit gondol, az az ő gondolatuk, nem a tiéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!