Mennyi pénzből éltek egész hónapba főleg ha van baba is? Elég mindenre?
Nálunk a párom 120+jutalék a keresete. Van amikor 120 van amikor 230 a fizetése, ehhez nekem jön a gyes és csp, dectől két gyerekre. 160-170ft az alap amiből ki kell jönnünk.
Havonta 35ezer a kaja, főtt és hideg étel két felnőtt és a 16hónaposnak, tisztítószerek, mosószer(ebben minden nasi is benne van, illetve egy egy olyan termékek amik esetleg két-három hónapra elegendőek). Plusz a kicsire 4000 a pelenka havonta, 600ft a popitörlő, 1-1nurofen és panadol, ami nem mindig kell, de jó ha van itthon, szóval amikor elfogy vesszük, télen 800ft a spiropent, ami vagy kell vagy nem, felbontás után 6hónapig jó. Most 3hét alatt 2szer kellett antibiotikum 4000ft:( és két spiropent fogyott el, fürdető a nagy bevásárlásban van 2-2,5hónapra elég 1000ft.
Rezsi: 13 a villany, 3havonta 20körül van a víz, net 6, telefon 3, gáz télen van havi 50-70:(.
Kb 83ezrünk marad egy jutalék nélküli hónapban minden szükségesen felülire.
Sokat kell szervezni, kitapasztalni, hogy mi mennyibe kerül, és hogyan. Pl havonta egyszer megyünk nagy bevásárolni, amikor minden tartósnak nevezhető élelmiszert beszerzünk, így csak 2-3naponta kell elmenni kenyérért felvágottért, joghurtért a kisboltba, és havonta van vagy 15húsos étel, főzelék, leves, sütemény... Sok sok minden.
Nekünk ez most úgy sikerül, hogy 1én véglegesítek egy havi menülistát, macerás, és annak megfelelően vásárolok be, pl van itthon 2csomag tészta, akkor tervezek 4tésztás ételt(túrós, káposztás, krumplis, sonkás), és nem naponta kivakarózom, drágábban a közeli boltban veszem meg az alapanyagokat. Remélem érthető amit akarok. Sajna nálunk ez vitte el a sok pénzt. Így viszont van esélyünk fogni, félre tenni, marad szabad keret, mert ugye az újszülöttre is kell majd pelus még egy adag pelenka, még egy adag popsitörlő, fürdető, később a bébiételek(nem főztem a nagynak sem, kicsit macerás, mert a csapvizet nem lehet adni a gyerekek 1éves kora előtt sehogy itt, és sajna előfordult, hogy kapkodva.. na inkább vettem a bébiételeket, és ahogy lehetett, és állt át a mi ételeinkre hagytam el a bébiételeket, az is havonta sok:()
És nekünk jó lenne 2millát kispórolni rövid idő alatt, mert egyrészt szét kell vernünk a házat:( 1,5milla körül mozog(fűtés: új kályha, központi fatüzelés bevezetése a régi gáz rendszer cseréjével-villany-víz szerelés, plusz burkolás, festés, 2 ajtó csere, 1ablak csere) és szeretnénk végre összeházasodni, ami sajna a rokonság méretéből adódóan 500ezer megint... És ez a rövidtáv, max 2év, ezen felül jön a hosszútáv, hogy ugye a gyerekeknek valami megtakarítás tandíjra, lakásra erre arra, esetleges válás/haláleset...... És sajna nálunk is ott van a mumus, mi van ha apának ugrik a fizetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!