Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 hónaposan kevés ez a súly?

3 hónaposan kevés ez a súly?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Kislányom 1 hete volt 3 hós, és 4990 gr. 3 kg született 38.héten és tápszeres. Védőnő azt mondta, ilyenkor már kb 6 kg szoktak lenni, azóta nem hagy nyugodni a dolog. Szerintetek is kevés?

2023. jún. 15. 17:17
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Köszi nektek, most kicsit megnyugodtam. A szülészeten aki volt szobatársam babája 2800 grammal született és már majdnem 7 kg, illetve itt is sok kérdésnél olvastam, hogy sok baba 6 kg felett van már ilyenkor. De ezek szerint vannak akik a mi táborunkat erősítik 😁
2023. jún. 16. 14:17
 12/12 anonim ***** válasza:

9-es vagyok, a védőnő amúgy nem akart leszállni a baba súlyáról nálunk, mert szerinte heti 200 grammot muszáj hízni az én babám pedig nem mindig hízott ennyit. Aztán csak lehiggadt.

Igaz rajtam nem segített az sem, hogy 3. babám és a nagyok gyorsabban híztak. (De a 3-ból csak egy volt 6 kg 3 hónaposan de ő eleve 3,5 kg felett született) De tényleg nem minden baba egyforma. Én a baba 3-4 hetes kora óta csak hallgattam a védőnő hízásos elégedetlenségét de nem tudtam már komolyan venni, főleg, hogy gyerekorvos szerint akkor is ideális volt a hízás, mikor 4,5 kg sem volt még 2 hónaposan, picivel 3 kg felett született.

2023. jún. 17. 05:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!