Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Őszintén: az első gyermeked a...

Őszintén: az első gyermeked a legfontosabb számodra, és a nagymama számára?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok a véleményetekre, mert sok helyen úgy látom, az első baba a minden.

Sajnos nálunk is kivételezés van az első babával (nagymama részéről). Nekem ez rosszul esik, hiszen a másik pici is megérdemel ugyanannyi figyelmet, törődést, nem?

2010. okt. 12. 10:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

A férjem szüleinél is az elsőszülött a minden, pláne még lány is. Az én kisfiam sok vizet nem zavar náluk. Eleinte bántott, de már nem. Van, hogy mindketten ottvannak a kislányt puszilgatja a kisfiam ott áll mellette de rá rá se néz.

Idővel lesznek úgyis konfliktusok, mert a kisfiamat többször leszidja mint a lányt. Vagyis inkább úgy mondom amiért a fiúnkat leszidják azért a másikat nem biztos.

2010. okt. 12. 12:42
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk éppen fordítva....

A férjem bátyjának 2 fiam van 6 és 3 évesek. Anyósom nagyon szereti őket, nekem 1 fiam van 2 éves és érezhetően az enyémet sokkal jobban szereti. Ez sem jobb, már nagyon kellemetlen és szerintem ők is érzik. Jövőre kistesó, majd meglátjuk merre billen a mérleg. Szerintem szörnyű a kivételezés....:(

2010. okt. 12. 13:47
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Nővéremnek 3 gyermeke van, nekem csak 1.Érezhetően jobban szeretik az én babámat, hiába mondom, fenyegetem őket, hogy akkor nem viszem át, ha így viselkednek:(.Ráadásul a legkisebb lánykát (2 hónap van köztük a fiammal) mindig árgus szemmel figyelik, hogy nincs e valami baja, mert Down-gyanús volt.Nekem kellemetlen, amikor ott van az összes unoka, mert az enyémet ajnároznák, a többivel meg nem úgy viselkednek.Csak feltűnik az a gyerekeknek.

A párom szülei pedig, apukája nagyon messze lakik, de mindig hívogat minket telefonon, e-mailen kéri a friss képeket, de vele lakik a másik 2 unokája is, nem látom hogy különbséget tenne.Anyós meg:((( még nem is látta, pedig a szomszéd városban lakik.

2010. okt. 12. 13:58
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem így alakult, mert anyósoméknál a középső unoka lett a favorit. Együtt laktak kb. 1 évig a kicsivel, meg a szüleivel, így érezhetően nagyobb a kötődés köztük. Az én 2 gyerkőcöm "csak" unoka, Ő viszont a "kislányuk". Ez csak családi ünnepekkor nagyon rossz, olyankor ugrásra készen nézem a nagylányomat (7 éves), hogy rosszul esik-e neki valami a nagyszülei viselkedéséből. Pedig hát...most nem azért, de iszonyatosan sikerült elkényeztetniük így együttesen azt a kislányt... Az enyémek viszont szépek, kedvesek, és úgy általában tesznek rá, hogy mit művelnek a nagyszülők..:))))
2010. okt. 12. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!