Őszintén: az első gyermeked a legfontosabb számodra, és a nagymama számára?
Kíváncsi vagyok a véleményetekre, mert sok helyen úgy látom, az első baba a minden.
Sajnos nálunk is kivételezés van az első babával (nagymama részéről). Nekem ez rosszul esik, hiszen a másik pici is megérdemel ugyanannyi figyelmet, törődést, nem?
A férjem szüleinél is az elsőszülött a minden, pláne még lány is. Az én kisfiam sok vizet nem zavar náluk. Eleinte bántott, de már nem. Van, hogy mindketten ottvannak a kislányt puszilgatja a kisfiam ott áll mellette de rá rá se néz.
Idővel lesznek úgyis konfliktusok, mert a kisfiamat többször leszidja mint a lányt. Vagyis inkább úgy mondom amiért a fiúnkat leszidják azért a másikat nem biztos.
Nálunk éppen fordítva....
A férjem bátyjának 2 fiam van 6 és 3 évesek. Anyósom nagyon szereti őket, nekem 1 fiam van 2 éves és érezhetően az enyémet sokkal jobban szereti. Ez sem jobb, már nagyon kellemetlen és szerintem ők is érzik. Jövőre kistesó, majd meglátjuk merre billen a mérleg. Szerintem szörnyű a kivételezés....:(
Nővéremnek 3 gyermeke van, nekem csak 1.Érezhetően jobban szeretik az én babámat, hiába mondom, fenyegetem őket, hogy akkor nem viszem át, ha így viselkednek:(.Ráadásul a legkisebb lánykát (2 hónap van köztük a fiammal) mindig árgus szemmel figyelik, hogy nincs e valami baja, mert Down-gyanús volt.Nekem kellemetlen, amikor ott van az összes unoka, mert az enyémet ajnároznák, a többivel meg nem úgy viselkednek.Csak feltűnik az a gyerekeknek.
A párom szülei pedig, apukája nagyon messze lakik, de mindig hívogat minket telefonon, e-mailen kéri a friss képeket, de vele lakik a másik 2 unokája is, nem látom hogy különbséget tenne.Anyós meg:((( még nem is látta, pedig a szomszéd városban lakik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!