Rácsvédővel kapcsolatban kérnék tanácsokat, mit tegyek?
Nincs a kiságyban rácsvédő, mivel tudom, hogy nem ajánlott.
Viszont a 3 hónapos kisfiam mindig a rácshoz simul, és az egyik kezét a fal melletti oldalon kilógatja (hason alszik). Mikor felkel, alig tudom kiemelni onnan.
Nem tudom, van-e összefüggés, de nappali hasaltatáskor ezt a karját merevebben kitartja, bár már javult valamennyire (a védőnőnek mutattam, de akkor még nem hoztam összefüggésbe a karlógatással).
Nézegettem a rácsvédőket, azt a kötözős, lapos fajtát, de attól tartok, annál is átdugná a kezét, a matrac és a rácsvédő alja közti résen.
Ti mit ajánlanátok erre?
Mi ilyet vettünk régebben ( jól felment az ára :o )
De nagyon praktikus, a matrac alá kell rakni, és ha lejjebb kerül a kiságy akkor is teljes magasságon lesz a szivacs. :) A kisfiam állandóan "dobálja" magát alvás közben azért választottunk ilyet.
De miért kell védeni a rácsot? Olyan hülye név ez a rácsvédő.
Kérdező, mi lenne, ha picit elhúznád az ágyat a faltól? Akkor kényelmesebben elférne a keze, és nem szorulna be.
Köszönöm a válaszokat.
A babafészekben éjszakai altatást nagyon nem ajánlják.
Pont ez a bajom a rácsvédővel is. Olyan megoldást kéne találjak, amivel nem veszélyeztetem kisbabámat.
Mert inkább koppanjon, mint hogy belefulladjon a rácsvédőbe.
Már miért nem ajánlott ne haragudj? 😅 alvási szakértő is azt ajánlja, mert a baba biztonságban érzi magát tőle. Pont, hogy a puritàn kiságy nem a legjobb, mivel össze-vissza csatangol éjjel, gyakrabban is ébred, meg tiszta balesetveszély.
Evolúciósan megvizsgálva szerinted mióta alszanak rácsos àgyban a babák? Kb mióta babakocsiban tolják őket.
Megfullad? Ó jajj és nappal is ott kellene állni felette nézni, ahogy alszik?
Első gyerek gondolom :/
Ha ez így működne minden 3. baba kb halott lenne az első életéve végére aki megszületett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!