Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más 19 hónaposa is ennyit...

Más 19 hónaposa is ennyit ellenkezik? Ez már a dackorszak?

Figyelt kérdés

19 hónapos a kisfiam és a napokban valami agyrém ahogy viselkedik. Olyan dolgokért is ellenkezik amik miatt eddig soha.

Alvás, evés stb. Alap hogy egy minimum 10 perces hisztivel indulnak.

Kedvenc szava jelenleg a nem. És gyakran használja is. 🙄 Ha bármi nem az ő elképzelese szerint zajlik akkor meg úgy üvölt mint akit nyúznak. Lassan kihívja a szomszéd a gyámhivatalt.

Ha már benne vagyunk a hisztiben esélytelen elterelni a figyelmet mert semmi nem kell neki. Eddig az elterelés nagyon jól ment. Mostmár az se. Vigasztalni egyáltalán nem hagyja magát. Elszlad és közben sír, ordít. Néha segít ha felveszem ilyenkor.

Ezt leszámítva egy nagyon értelmes aktív gyerek, 16 szót használ jelenleg, ügyesen eszik kanállal és már pohárból is iszik, jelzi már ha kaka van a pelenkaban és folyamatosan újabb és újabb szavakat tanul. De a viselkedése az valami rettenetes mostanában. Nap végére kész zombi leszek. Soha nem volt problémás gyerek nyugis volt. Ez már lehet a dac? Nem korai? Másra már nem tudok gondolni...16 foga van éppen fog nem látom hogy jönne neki.

2023. jún. 8. 12:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
A lányom már 13-14 hónaposan elkezdte a dackorszakot, simán lehet már ilyen korban. A legfontosabb a türelem, bár rohadt nehéz. A lányom extrém hisztis volt, akár 20-30 percig is képes volt a földön feküdni, toporzékolni. Én olyankor próbáltam kizökkenteni, elterelni a figyelmét például játékkal, vagy magadhoz ölelni. Sajnos nála ezek nem használtak, így maradt a kivárás. Ott ültem nem túl messze tőle, hogy lássa, semmibe veszem a hisztit, de ha engem akar, tudja, ott vagyok, számíthat rám. Egy idő után mindig az lett a vége, hogy kérte vegyem fel, akkor magamhoz ötletem, megnyugtattam.
2023. jún. 8. 14:45
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

A nagynal 1,5 evesen indult nalunk is, es 2,5 eves korara lecsengett. A kicsinel 2 eves kor korul indult, es 3 eves koraig tartott.

A nagynal akkor lett lenyegesen jobb, mikor el kezdtem nagyitoval figyelni, hogy mikor almos, mikor ehes, mikor merult le a szeretettankja. Ez gyakorlatilag 10-bol 7 esetet megoldott.

2023. jún. 8. 14:55
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Nézz utána a dackorszak pszichológiájának, és éld túl. :D Próbálj ne kiabálni vele és nem haragudni rá, hiába ő idegesít téged, ez neki is egy nagyon nehéz korszak.

Az enyém ma a függönyön hintázott, pedig pontosan tudja, hogy nem szabad, rá is szóltam, elindultam felé, erre leszakadt az egész. Most pont próbálok utánanézni, hogy hogy csináljam meg, mert a férjem elutazott ma reggel 4 napra. Remek lesz. :D

2023. jún. 8. 15:44
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Amelyik hisztit csak lehet, azt előzd meg. Nálunk nagyon bevált, hogy minden szarban van választási lehetősége, és ezt kommunikáljuk is felé: A piros vagy a kék pohárban kérsz inni? Vagy nem azt mondjuk neki, hogy vedd fel a cipődet, hanem hogy egyedül szeretnéd megpróbálni, vagy segítsek felvenni a cipőt? Szóval hogy abban az esetben is eladjuk az ő választásának a dolgot, amibe úgy nincs is beleszólása, mert nem vita tárgya, hogy lesz-e rajta cipő.

Plusz a már említett "5 perc múlva" játék, bár nálunk a konkrét tevékenység darabszáma jobban bevált (nyilván nem mindig kivitelezhető): még ötször csúszhatsz le a csúzdán, még három kavicsot beledobhatsz a patakba...

Plusz nagyon szereti a szelektívbe dobálni a cuccokat, úgyhogy mindig van egy üres pet palack nálunk, azzal el lehet csalni a játszótérről (gyere, ezt még be kell dobnunk a szelektívbe...). Hozzánk hordja az egész lépcsőház a kiürült palackokat, hogy legyen mit bedobálnunk.

Viszont ha már benne van a hisztiben, akkor nem jön ki belőle hamar, pláne, ha fogalmunk sincs, miért hisztizik.

2023. jún. 8. 17:11
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Ja, meg még egy: ha fáradt vagy éhes, akkor random képes hisztizni bármin. A múltkor azon hisztizett, hogy nem akar aludni menni, mert nem álmos, csak épp beleásított a hisztibe. Na azt nem bírtam ki röhögés nélkül.
2023. jún. 8. 17:14
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
A fiam 17 hónapos és már 1-2 hónapja benne van a dackorszakban szóval igen, nálatok is az lesz. Sajnos nagyon ismerős, amiket írsz :S
2023. jún. 8. 18:52
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. Akkor megpróbálok jó sok leszarom tablettát szerezni. 😂
2023. jún. 8. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!