Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Könnycsatorna elzáródás, kezelés?

Könnycsatorna elzáródás, kezelés?

Figyelt kérdés

Kislányom lassan 4 hónapos lesz. Szemével küzdünk születése óta. Kórházból amikoz hoztam haza, kapott tobrex szemcseppet 5 napig kellett 3x1

Nem segített, 2 hónaposan kapott ciloxan szemcseppet 7 napig 3x1, semmi. Ma voltunk a házi orvosnál, beutalta a szemészetre ahol írtak fel vigamox szemcseppet, 11 napig 3x1 kell. Ha ez sem segít akkor átmossák neki a könnycsatornáját, esetleg volt más is így hogy ez a szemcsepp helyretette a baba szemét?

2023. jún. 6. 13:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Mivel az elzáródást szűkület okozza, nem fog segíteni. Teljesen felesleges havonta antibiotikummal bombázni szegényt, mikor egy 1 perces művelet végleg megoldja a problémát. Én elvittem magánba, 3 honaposan atmosták neki és azóta semmi gond.
2023. jún. 6. 14:03
 2/13 A kérdező kommentje:
Szerintem én is ezt fogom tenni., szegénykémnek ez a 3. szemcseppes kezelése, nagyon sajnálom. Nem értem miért kell ennyit kísérletezni rajta, miért nem lehet csak átmosni…
2023. jún. 6. 14:05
 3/13 A kérdező kommentje:
1-es, hogy viselte a babád? Leírnád kérlek, ennek a menetét? Gonolom érzéstelenítős szemcseppet kapnak?!
2023. jún. 6. 14:05
 4/13 anonim ***** válasza:
Nem kapnak. Maga a művelet kb 2×10 másodperc. Nem mehettem be, de elmondták. Bebugyolálták,hogy ne tudjon csapkodni, és megcsinalták, hallottam hogy nagyon sírt. 1 perc múlva hozták ki, már nem is sírt. Utána aludt egy nagyot, és el is felejtettük. Nem volt nyűgösebb, nem fájt neki valószínű utána.
2023. jún. 6. 14:29
 5/13 A kérdező kommentje:
Be telefonáltam pont, mert szombatra kaptunk ip, kérdeztem hogy ez lehetséges- e de elírták. Kérdeztem, azt mondták kap érzéstelenítőt és meg csinálják neki úgy, vagy anya vagy apa lehet bent vele. Akkor ahány kórház, annyi féle variáció
2023. jún. 6. 14:46
 6/13 anonim ***** válasza:
Át kell mosatni.Nrm fog semmiás használni,nem is értem minek ez a sok antibiotikum.
2023. jún. 6. 15:29
 7/13 anonim ***** válasza:
Baratnom kisgianak is volt. Csak at atmosas segitett neki meg kapott szemcseppeket, allandoan csipasodott, konnyezett szegeny es ha nathas mai napig konnyen konnyesedik a szeme.
2023. jún. 6. 15:32
 8/13 A kérdező kommentje:
Akkor most nem tudom mit csináljak ?! 😒 Megint szemcseppezzem 10napig, vagy várjam ki a 16.-át amikor viszem kontrollra.
2023. jún. 6. 15:33
 9/13 anonim ***** válasza:
46%
Kovesd az orvos utasitasait, de szerintem nem usszatok meg az atmosast.
2023. jún. 6. 15:50
 10/13 A kérdező kommentje:
Nem is szeretnénk megúszni! Pont hogy véget szeretnénk vetni ennek, mert a lányom nagyon sokat piszkálja a szemét, folyton folyik neki., ezért nem értem minek kell ennyi szemcsepp, miért nem lehetett egybôl átmosni és ennyi
2023. jún. 6. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!