Ha könnycsatorna elzáródásra gyanakszom, azonnal orvos vagy várhatok 5 napot?
Kisfiam 4 hetes, pár napja olyan a szeme mellett, az orra felőli részén, mintha mindig könnyes lenne. Mindig ott csillog neki a könny, mintha épp sírt volna, pedig nem. A szemhéja széle is néha piros neki, ennek mértéke változó, van amikor alig veszem észre, van amikor feltűnően piros a széle. A szem többi részével nincs gond, a fehérje szép tiszta.
Utánaolvastam és könnycsatorna elzáródásra gyanakszom. Jövő csütörtökön tehát 5 nap múlva megyünk gyerekorvoshoz 1 hós státuszra, elég akkor megmutatnom neki, vagy sürgősebben vigyem ezzel orvoshoz?
Gyetrkorvoshoz vidd,
Addig kivülről befele forralt vizes steril / tiszta törlővel napont többször töröld ki neki.
Figyelve, hogy ha egyszer áthúztad azzal a résszel többször ne!
Elsőre szemcseppet kap úgyis.
Nagyon kellemetlen dolog az átmosás, előbb mással próbálkoznak.
A fenti módszert a kórházban kaptam instrukciónak, a lányomnak már ott váladékozott is.
Kaptam cseppet is, mert nem múlt
3 ,5 hós koráig szenvedtünk vele
( hosszabb alváskor,vagy nagyobb síráskor )
4 hós korban küldtek volna átmosásra, pedig nem "csak" piros és mintha könnnyes volna volt
Hat vagy kotohartyagyulladas vagy elzarodas. Minket mindenki az elsővel nyugtatott de elegem lett és bevittem a heim pálba. Átmosták és minden elmúlt.
Ugy nezett ki a szeme mintha most kelt volna fel. Csipas, sokszor nem is száradt csipavolt, és azt hitték genny..
A masszírozós technika nem jött be nálunk, semmit nem javult.
Viszont ha nathas arra a szemére még mindig kicsit jobban csipásodik.
Nálunk végül kiderült hogy alapból konnycsatorna szűkűlet is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!