Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi van akkor, ha senkinek nem...

Mi van akkor, ha senkinek nem tetszik a közeli családból a választott név?

Figyelt kérdés

Vagyis nem is a név, mert az teljesen átlagos, inkább arra érkezett a beszólás, hogy a vezetéknévvel nem passzol szerintük. Még akkor mondtam a családomnak, amikor nem volt aktuális, de a férjemmel már beszéltünk nevekről. Na azóta kiderült a baba neme is és mi továbbra is ezt a nevet szeretnénk, mi nem látjuk bele azt, hogy a vezetéknévvel nem jó.

Kérdés, hogy mi a jó megoldás, megmondani, hogy márpedig ez lesz, fogadják el, de még 6 hónapig hallgatni a lebeszélést, vagy nem elmondani a nevet, de az meg milyen már, hogy titkolózom, meg akkor mire gondolnak majd, miért. Vagy egy másik nevet mondani és az utolsó napon "meggondolni magunkat". Szerintem ha megszületik már nem akarnak beszólogatni.

Egyébként ez csak 2 ember aki ilyen erősen ellene volt, férjem családját nem tudom mert ott nem említettük még a nevet.

2023. jún. 6. 13:35
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
91%
Az egész családnak nem tetszett a kisfiunk neve. Pont leszartam. Az anyós még írt össze egy listát, hogy neki mik tetszenek. Nagyon felidegesített ezzel. Miután megszületett a kisfiunk megszokták a nevét, már szeretik. Mindenki mondja amúgy, hogy milyen szép neve van. Ritka is, nincs másik ilyen nevű fiú a bölcsiben és az óvodában sem lesz.
2023. jún. 6. 18:59
 22/23 anonim ***** válasza:
100%
Nektek ez a név tetszik, megmondjátok, hogy ezt fogjátok adni és kész. Fél év alatt akár meg is szokhatják. 10-essel tökéletesen egyetértek egyébként, főleg, hogy azt írod, nem valami extrém névről van szó.
2023. jún. 7. 14:00
 23/23 anonim ***** válasza:
100%
Senki véleménye nem érdekel
2023. jún. 10. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!