Mi van akkor, ha senkinek nem tetszik a közeli családból a választott név?
Vagyis nem is a név, mert az teljesen átlagos, inkább arra érkezett a beszólás, hogy a vezetéknévvel nem passzol szerintük. Még akkor mondtam a családomnak, amikor nem volt aktuális, de a férjemmel már beszéltünk nevekről. Na azóta kiderült a baba neme is és mi továbbra is ezt a nevet szeretnénk, mi nem látjuk bele azt, hogy a vezetéknévvel nem jó.
Kérdés, hogy mi a jó megoldás, megmondani, hogy márpedig ez lesz, fogadják el, de még 6 hónapig hallgatni a lebeszélést, vagy nem elmondani a nevet, de az meg milyen már, hogy titkolózom, meg akkor mire gondolnak majd, miért. Vagy egy másik nevet mondani és az utolsó napon "meggondolni magunkat". Szerintem ha megszületik már nem akarnak beszólogatni.
Egyébként ez csak 2 ember aki ilyen erősen ellene volt, férjem családját nem tudom mert ott nem említettük még a nevet.

" A gyermekünk neve xy lesz, ez nekünk tetszik, mi ezt adjuk neki. Kérlek ne tegyél rá megjegyzést, köszönöm."
Vagy
"Nem szeretném a kisfiunk születéséig a nagy közönség elé tárni a választott nevet, mert sokan ítélkeznek a névadásokat illetően. Remélem megérted! Fél év múlva megtudjátok! :) "

25 hetesen megtaláltuk a tökéletes nevet.
Igyis hívtuk már a pocakban is.
Anyunak nem tetszett, teljesen más neven hívta amit ő talált ki.
Hiába mondtuk hogy nem nem nem, nem érdekelte.
Nem az lett a neve, az én és a férjem fia. Az én nunimbol jött ki, én/mi döntök/döntünk 🙈
Szóval téged se érdekeljen más véleménye. Ha nektek tetszik akkor senkinek semmi köze hozzá :)

Rendkívül szomorúnak tartom, hogy olyanok vállalnak gyereket (vállalnak... jó vicc) akik még maguk sem nőttek fel, és valószínűleg soha nem is fognak.
Aranyom! Felnőtt ember vagy. Vagy annak kellene lenned. Ami azzal jár együtt, hogy nem akarsz megfelelni a fél falunak Mariska bácsitól Jóska nénéig, hanem meghozol egy döntést, ami a te dolgod és senkinek semmi köze nincs hozzá. Egyedül rátok és persze a gyerekre tartozik, majd ha ő nem lesz megelégedve a nevével, akkor megváltoztatja.
Ebben mi olyan nehéz? Haljak meg, tényleg nem értem.
Ettől függetlenül minden gyerek megérdemelne egy szép, esztétikus, jól csengő nevet, bár én pl. csak elvétve találkozom ilyenekkel, a legtöbb embernek csúnya/rossz hangzású/össze nem illő/semmilyen neve van.

🤦 Le se kakáltam kinek mi a véleménye a három gyerekem nevénél. Közöltem és kész.
Senkinek nem akartam megfelelni se közeli sem a tágabb értelemben.
Ehhez nekem és a férjemen kívűl senkinek nem lehet beleszólása, és tetszeni sem kell másnak.

3. személy akkor tudta meg a gyerekeink neveit, mikor a szülőszobában megkérdezték, mit írjanak rájuk...
Eszünkbe sem jutott senkinek elmondani!

Te döntsd el hogy bírod jobban kezelni. Én elmondtam mert nem zavart hogy más mit gondol, meg tudtam volna védeni magam ebben a kérdésben úgy hogy többet nem merik felhozni. Határozottan kell fellépni, hogy érezzék hogy nem vita tárgya hanem eldöntött tény amibe nincs beleszólásuk.
Nálad lehet hogy célszerűbb az hogy ha kérdezik, bemondasz egy olyan nevet amit mindenki elfogadna. Aztán majd szülés után megtudják, és megszokják az újat.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!