Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig tartott nálatok a...

Meddig tartott nálatok a rózsaszín ködös, babaillatos időszak?

Figyelt kérdés

4 hetes a babánk, sokszor kb. nem tudom elhinni, hogy tényleg a miénk, hogy itt van.

Ijesztgettek itt is, a való életben is, hogy "na majd megtudom, ha megszületik", de azóta csak sokkal jobb minden... Mintha az életünk értelmet nyert volna, vagy nem tudom. Ne értsetek félre, korábban is tartalmas, eseménydús mindennapjaink voltak, de ez most más. Annyira jól telnek a napjaink, nem vagyok ideges, nem stresszelek feleslegesen, kb. a nyugalom szigete lett az otthonunk, mióta hazajöttünk hárman a kórházból.

Csak közben az agyamban ott van néha, hogy ez meddig fog tartani, mikor jön az a pokol, amiről sokan beszéltek, hogy majd én is visszasírom a régi életünket. Néha ezen elgondolkozom, de aztán visszatérek a jelenbe és úgy vagyok vele, hogy élvezzük ki ezt, amíg tart.

2023. jún. 4. 09:34
1 2 3 4
 21/34 Derjaderja ***** válasza:
91%

Én amúgy tökre értem amit írsz. A szülesek után én is ilyen hormonális elmebajos voltam.

Örömömben sírtam, hogy hogy szeretem az uram, a lányom két hetes volt, amikor pityeregtem hogy már 14 nap elmúlt és többet nem lesz 13 napos..

A fiamnál az első hetekben volt Karácsony, és ilyen hangulatvilagítást kapcsoltam éjjel. Ha visszagondolok az akkori emlékeimre, azok is ebben a karácsonyi fényben úsznak és teljesen irreálisak, mintha nem is én lettem volna ott, összefolyik minden, mintha tartama sem lett volna az időnek.

2023. jún. 4. 11:15
 22/34 Derjaderja ***** válasza:
92%

20. Hát szopás is volt...

A letehetetlen hozzátaplalhatatlan meg a testvérféltékeny tandem szopizó épp szobatisztuló... amelyik épp nem a karomban volt az üvöltött. Egyedül fürdettem, altattam sokszor plusz főztem stb. De hát ez ilyen.

😄😄

2023. jún. 4. 11:18
 23/34 anonim ***** válasza:
100%
Semeddig. Már a kórházban is csak sírt, üvöltött a kisfiam. Aztán hasfájós lett, egész éjjel üvöltött, ordított, semmi nem használt, pedig minden létező praktikát kipróbáltunk. Az összes foggal megszenvedett. Nem lehetett egy pillanatra sem lerakni, mert sírt, üvöltött, ordított. Csak kézben cipelve volt el. Utálta a babakocsit, az autót, egyáltalán nem aludt benne, hanem végigüvöltötte az egész utat. Utálta a hordozót, a triciklit, mindent, csakis a kéz, azt is úgy, hogy folyamatosan mozgásban kellett lenni vele, különben sírt. Ha felkeltem mellőle, üvöltött. Nem tudtam tőle semmit de semmit csinálni, folyamatosan rajtam lógott. Ez egészen addig tartott, amíg meg nem tanult önállóan járni. Utána szeparációs szorongás jött, folyamatosan a seggemben volt, a lábamat tépte, hogy vegyem fel. Volt egy olyan időszaka, hogy mindenkihez odament, aki csak szembe jött, utána felváltotta az, hogy mindenkitől félt, idegen helyen nem jött a lábán, húzatta magát, vagy elborult, mint egy zsák krumpli. Ugye a babakocsit gyűlölte, lehetetlen volt vele akárhová is menni, beülni valahová. Aztán jött, hogy egy pillantra sem állt meg, ment amerre látott, folyamatosan menni kellett, nem érdekelte semmi, sem a játszótér, egy fél percre se tudott leülni, játszani, csak menni és menni amrerre a szem ellát, mindegy, hogy esik az eső, a hó, fúj a szél, vagy 40 fok van, csak menni és menni. A házban semmivel se lehetett lekötni, de az udvaron sem, csak a menés. Hozzátáplálás pocsékul ment, azóta sem eszik jóformán semmit sem. Kb 2.5 éves korától lett jobb. Most 3 éves, szeretem, imádom, ő az életem. Most lehet már vele menni programozni, lekötik a játszótérek, játékok, beszél. Mocskos mód nehéz volt vele a kisbabás korszak, nem is lesz testvére.
2023. jún. 4. 12:00
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

Első után nálunk is minden "álomszerű" volt.

Vagyis sem hasfájás, sem éjjeli virrasztás, semmi negatív. Mégsem estem katarzisba és eltem meg ezt földön túli élménynek. Örültem, boldog voltam nyilván, de semmivel nem éreztem ezt az időt többnek, mint a gyerek elöttit.

Második után meg főleg nem

Ő már refluxos, bukós volt, ejszakázunk lassan 2 éve. Itt inkább a zombi mód játszik.

2023. jún. 4. 12:12
 25/34 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez babafüggő, de hozzáállás kérdése is, teljesen szülőfüggő is. Az első pár hét nem volt egyszerű egyik gyerkőcömmel sem, most a kicsi 5 hós kb 99%ban imádok minden percet, planeyhogy vége a hasfájásnak és szegény nem szenved tőle, rózsaszín köd nincs de nagyon imádom.
2023. jún. 4. 13:23
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem addig a pontig, amíg a gyerek először okoz neked "csalódást".

Ez nem a hétköznapi kifejezésre vonatkozóan, hanem pl ha csecsemőként eszik-alszik baba, aki csak mosolyog, az első csalódásod lehet az, amikor már sikítva szájbaver egy homokozólapáttal, mert nem tudta kirakni a kagyló formát. De az is lehet, ha minden jól alakul, csak épp 7 hónaposan megreked a mozgásfejlődés, és szenvedéssé válik a fejlesztése.

Egy többemberes baba már a kórházban is csalódást okozhat, hogy nemhogy nem "cuki", de üveghangon visít szakadatlanul, és az idillinek gondolt anyaságod sem elég hozzá, hogy megnyugodjon.

És egyfajta csalódás minden gyerekkel jön majd, csak tudni kell a helyén kezelni, amikor szembesülsz vele, hogy nem a ki nem mondott elvárásaidnak megfelelően változik.

2023. jún. 4. 13:24
 27/34 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem addig tart amíg te mindent így fogsz fel és pozitív vagy. Ilyen hozzáállással a nehezebb időszakok is sokkal könnyedebbek, mert mindenben a jót látod. Aki meg mindenben a rosszat látja az a jót észre sem veszi. Nagylanyom 14,5 éves, kisfiam 2,5 éves, 1,5 hónap múlva érkezik a pici, nálunk 14,5 éve tart a szép időszak. Nekem a gyerekek az élet értelmei, a középpont. Szakmámban is, hisz óvónő vagyok, szóval az én életem a gyerekek körül forog. Minden nehézség ellenére engem ez tesz teljessé, szóval nekem ez a rózsaszín köd örök lesz. Mindegyik gyerekemben megtalálom ami miatt boldog vagyok tőle, pedig egy kamasszal azért már nem "babaillat" az élet.
2023. jún. 4. 13:27
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

Hát nekem nagy koppanás volt az elsővel. Durva baby blues.

A másodiknál annyi gyakorlati teendő volt, a nagy 2.5 éves, hogy időm se volt semmilyen rózsaszín ködre.

Simán csak boldog vagyok és szeretem a gyerekeimet. Rózsaszín köd nélkül.

2023. jún. 4. 13:38
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

Az egy dolog hogy sem a gyerekek sem a szülők nem egyformák és ezért akár teljesen máshogy éljük meg a kisgyerekes időszakot, és mindenki elmondhatja a saját jó és rossz tapasztalatait (ha kérdezték).

De az aki ezeket a "na majd meglátod ha.." kezdetű mondatokat mondogatja egy mámorosan rózsaszín ködösen, vagy csak simán boldog és kiegyensúlyozott anyának, na az szégyellje magát, és ne csodálkozzon ha rövid időn belül le lesz építve, mert ez puszta rosszindulat, irigység és káröröm, senkinek nincsen erre szüksége hogy riogassák és próbálják a jókedvét elvenni. És ha úgy lesz akkor meg majd kárörvendhet meg "megmondta előre". Na persze mert jövőbe lát. Ja nem, csak reméli hogy ha neki nehéz és rossz volt majd másnak se lesz jobb!

2023. jún. 4. 13:58
 30/34 anonim ***** válasza:
18%

3,5 éves, még tart. Akik írják a fogzást, nem alvást stb azok ezt komolyan gondolják? Attól, hogy több energia, türelem kell egy-egy idoszakhoz, még nem múlik el a "rózsaszín köd".

Én mikor több percig ölel, még ma is elerzekenyulok, imádom csak nézni is.

Pedig mai napig ébred éjjel pl, cicizik is még és elég önálló, nagyszájú gyerek. Szerencsére :D

A belefektetett energia és idő nem von a szeretetből.

2023. jún. 4. 14:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!