Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig tartott nálatok a...

Meddig tartott nálatok a rózsaszín ködös, babaillatos időszak?

Figyelt kérdés

4 hetes a babánk, sokszor kb. nem tudom elhinni, hogy tényleg a miénk, hogy itt van.

Ijesztgettek itt is, a való életben is, hogy "na majd megtudom, ha megszületik", de azóta csak sokkal jobb minden... Mintha az életünk értelmet nyert volna, vagy nem tudom. Ne értsetek félre, korábban is tartalmas, eseménydús mindennapjaink voltak, de ez most más. Annyira jól telnek a napjaink, nem vagyok ideges, nem stresszelek feleslegesen, kb. a nyugalom szigete lett az otthonunk, mióta hazajöttünk hárman a kórházból.

Csak közben az agyamban ott van néha, hogy ez meddig fog tartani, mikor jön az a pokol, amiről sokan beszéltek, hogy majd én is visszasírom a régi életünket. Néha ezen elgondolkozom, de aztán visszatérek a jelenbe és úgy vagyok vele, hogy élvezzük ki ezt, amíg tart.

2023. jún. 4. 09:34
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
77%
Nem volt ilyen
2023. jún. 4. 10:48
 12/34 anonim ***** válasza:
85%

Pontosan addig tart amíg nem jön valami nagyobb probléma.

Nálunk ez 3 naposan jött, amikor szegénykém mehetett az intenzívre.

Utána jött a hasfájós időszak (nálunk eddig az volt a mélypont). Aztán jött egy nyugisabb periódus majd az alvásborulások, majd megint egy jobb időszak, utána bölcsi ahol az első évben folyamatosan beteg volt stb stb stb.

Most épp hiszti korszak van, ezt is meg kell tanulni kezelni. De mikor torkaszakadtából üvölt valamiért, amit nem engedek akkor nehéz a rózsaszín ködről papolni. Őszintén én nem is igazán hiszem el az első válaszolót a 11 évével.

Elhiszem hogy boldog anyaként, és nyugis a babája, de a rózsaszín köd szerintem nem ugyanaz. Persze ne legyen igazam.

2023. jún. 4. 10:48
 13/34 anonim ***** válasza:
89%

Nekem épp az eleje volt nehéz, mert besárgult, küzdöttem mellgyulladással, nem ment jól a szoptatás, nagyrészt tápszert kapott. A csalódottság, a kudarcélmény, hogy nem tudom úgy táplálni, ahogy szeretném, nem engedte, hogy élvezzem az anyaságot. Nekem később lett minden szép és jó, mire először 6 hetesen 100% anyatejes lett, és 2 héten belül abbahagyhattam a fejést, lement a mellgyulladás, mert elhagyta a bimbóvédőt.

Ez akkor hatalmas sikerélmény okozott nekem, magabiztosabb lettem.

Most 3 hónapos, és már viszket az ínye. Meglátjuk, a fogzást hogy bírjuk. 😄

2023. jún. 4. 10:49
 14/34 anonim ***** válasza:
87%

Nekem nem volt ilyen rozsaszin kod az elejen.

Az elso idoszak katasztrofa volt...nem reszleteznem de ha visszagondolok a csecsemokorra szivbol orulok,hogy elmult

14 honapos a fiam es kb masfel honapja erzem azt,hogy vegre visszatertunk ugy ahogy a regi kerekvagasba.

Mar most elvezem az anyasagot,esar boldog is vagyok.

2023. jún. 4. 10:52
 15/34 anonim ***** válasza:
85%
Hát nálunk nem volt ilyen, talán pár nap. Igen, ott volt a baba, boldogság, de nekem brutál stressz is volt, hogy megfelelően gyarapodik e, illetve a kialvatlanság sem javított sokat a kedvemen. Nagyon nehezen viseltem, hogy nincs többé hétvége, amikor sokáig lehet aludni, és aztán csinálni, amihez kedvünk van. Én baromira nem élveztem.
2023. jún. 4. 10:57
 16/34 Derjaderja ***** válasza:
88%

Én kb 4 hónapig voltam mindkettőnél ilyen elvarázsolt.

A lányomnál utána azért jött nehéz időszak mert kicsit kések a nagymozgásai és nagyon nyűgös volt. Legközelebb kb 9 hónapos korától jött ilyen elvarázsolt fázis, amikor elkezdett beszélni és érdeklődni.

A fiamnál is kb 4 hónaposan kicsit megfagyott a lendület. Hiába volt nehéz baba és hiába volt mellette q 2 éves, addig vhogy teli voltam energiával és érzelmi lendülettel pedig covidosak is voltunk.

Utána sokáig nagyon szívtam, a fiam hol szopás volt, hol q tesó mindenét szétszórta, hol a mániái miatt volt kezelhetetlen, aztán elromlott az addig meg tűrhető alvása aztán újra covidosak lettünk aztán a phd-m miatt volt egy keményebb időszak aztán dackorszakos és kezelhetetlen lett.

2 éves korára jött vissza úgy igazából a flow, most 4,5 és 2,5 évesek és most épp nagyon élvezem velük lenni (kivéve reggeli es munka utáni rohanás háztartással).

2023. jún. 4. 11:09
 17/34 Derjaderja ***** válasza:
78%
Szopás = szopás
2023. jún. 4. 11:10
 18/34 Derjaderja ***** válasza:
87%
Szepás........
2023. jún. 4. 11:10
 19/34 anonim ***** válasza:
90%

Sajnos én nem így éltem meg, így kb a születése utáni első 1 napig tartott, míg ott nem álltam egy ordító csecsemővel akiből hasfájás közepette jött a mekónium+ nem tudtam jó technikával szoptatni így éhes is volt.

Onnantól pokoli 3 hónapom volt. De ez már a múlt... azóta lett rózsaszín minden :)

2023. jún. 4. 11:11
 20/34 anonim ***** válasza:
91%
Derjaderja 🤣 ez ilyen freudi elszólas.
2023. jún. 4. 11:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!