Anyósom szerint kövér a 14 hónapos gyerekem, nektek ennyi idősen hány kg volt?
14 hónapos és ma voltunk védőnőnél bodyval és félig tele pelussal, frissen etetve 10 kg 16 dkg.
Anyósom szerint kövér, mivel a másik unokája (sógornőm lánya 2 évesen 12,5 kg)
De mondjuk ő még cicizik egész nap,csak 3kanal levest evett ma is és egy fél banánt amit láttam.
Tolnom kellene 4-5 órára az étkezést vagy csak akkor etessem a kislányom amikor sír?
Az én lányom 12 hónaposan volt 12 kg.
Két évesen pedig 13,5 kg.
Amikor elkezdenek járni, onnantól kezdve a hízás nagyon leáll.
A lányom azóta 14 éves és nagyon vékony. Babakent duci volt.
En is ezt mondtam anyosomnak, hogy az én lányom kb 1 hónapja járkál, az ő lányának a lánya már szalad. Plusz sokat cicizik és keveset eszik.
Én nem látom kövérnek, de anyósom szerint 2 kg és 1 teljes év van köztük!
Simán lehet, hogy ő is "csak" 12 kg lesz 2 évesen.
Lányom 9,3 kg volt 76 centihez 1 évesen.
2 évesen 11,2 kg 89 centihez és ugyancsak vékony volt.
Én nem tudom, a mi gyerekeink ennyi idősen mekkora tömegűek voltak, de ha ma voltatok védőnőnél, akkor értelemszerűen az számít, ő mit mond, nem az anyósod.
Ha a védőnő semmi problémát nem jelzett, akkor kár idegeskedni emiatt. Anyósod gondolom nem védőnő, gyerekorvos vagy hasonló képzettségű.
1 év után drasztikusan lecsökken a hízás, olvastam is valahol, hogy totyogósként kevesebb kalóriára van szükségük a fejlődésükhöz, mint a fél-másfél éves kor közötti időszakban, amikor alapvetően a mozgásfejlődés, izomépítés a hangsúlyos. Ezért van az, hogy akinek a gyereke 1 évesen fél lovat is képes volt megenni mindennel IS, teljesen normális és egészséges 2 évesként jó, ha megeszik 3 falat üres tésztát magában.
Legalábbis én ezzel biztatom magam :D Az én lányom világéletében fényevő volt mondjuk, de azért voltak jobb és rosszabb időszakok, ez továbbra is így van. 1 évesen 9kg valamennyi volt, nem egész 10 kg, és nagyjából 2 éves korára érte el a 10 kg-t (most 3, talán szülinapjára már elérjük a 2 kg-t), de ő termetre is kisebb a kortársainál, valóban egy átlagos 2 éves méreteivel rendelkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!