Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortol szoktassam a 4 hetes...

Mikortol szoktassam a 4 hetes babank a sajat kisagyahoz?

Figyelt kérdés
Eddig velunk aludt a nagyagyban. Nagyon hianyzom neki, ha nem vagyok mellette, es etetni is konnyebb volt igy. Persze nem szeretnem, ha igy maradna, de eddig igy lattam a legjobbnak. Kivancsi lennek a tapasztalaitokra, es hogy sikerult megoldani ezt a `szetvalasztast`.
2008. dec. 30. 02:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem biztos, hogy könnyű lesz.

Legalábbis mi első naptól kezdve a kiságyban altattuk, de négy hetes volt a fiam, amikor jöttek a nagyik két-két hétre és gyakran kivették, többet volt a mi ágyunkban néhány napig és már így is nehéz volt visszaállítani a rendet.

Végül úgy sikerült, hogy a kiságyat odahúztuk a miénk mellé, így a baba tulajdonképpen mellettem feküdt, de mégsem teljesen. Bármikor meg tudtam simogatni, nyugtatni, ha szükség volt rá. Ha nagyon nyűgös volt, akkor megvártam, amíg elalszik mellettem és akkor raktuk be a helyére és ha fel is ébredt közben már nem vettük ki, hanem simogattam, beszéltem és énekeltem neki és vissza aludt. Majd a kiságyat napról-napra arrébb vittük, végül visszakerült a helyére és ment minden az eredeti tervek szerint.

Minél hamarabb kezdjétek el szerintem, mert sajnos a testvéremék a baba hasfájós korszakában engedték, hogy a babó velük aludjon napi szinten, ami kb három hónapos koráig tartott. Addigra már úgy megszokta a helyzetet, hogy nem tudták visszaszoktatni, minél nagyobb volt, annál jobban ellenkezett, jött a hiszti. Most már két éves a kislány és még mindig velük alszik, ami azért is gond, mert jön a következő baba hamarosan és szeretnék a nagyobbat külön babaszobába rakni, de egyenlőre még a külön ágyba szoktatással is nehezen haladnak.

2008. dec. 30. 05:50
 2/7 anonim ***** válasza:
Én is így voltam mint te! Most 8 hetes a babám és 5. napja alszik a kiságyában! Nekem az a véleményem,hogy ekkora babát még nem lehet elkapatni! Ha te úgy érzed nyugodtabb úgy ha melletted van aludj vele! Szükségük van fizika közelségre! Majd ha jobban megismered mikor mit is akar neked jelezni hidd el jön magától majd,hogy át tedd a helyére! Én amikor először tettem bele éjjel aludni az ágyába magam is meglepődtem: Jééé tud aludni nélkülem? Igen tud! De amig az anyai szíved úgy érzi melletted a helye addig legyen ott! Amikor velem aludt többszőr fent volt és soká is aludt el! Volt amikor hajnali 1 2-kor! Most leteszem este és hagyom duruzsolni el is alszik! Ne aggódj ezen,hogy mikor tedd át! Jönni fog magától! Jó babázást
2008. dec. 30. 07:13
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Szerintem a legjobb megoldás ha közvetlen az ágyad mellé rakod a kiságyat.A baba is megnyugszik,hogy melletted van és neked is könnyebb,hogy nem kell felkellned.Legalább is nálam ez vált be. 3 hónapos a kisfiam és sokkal nyugodtabban alszik igy.Mi levettük a kiságy egyik oldalát és teljesen az ágyam mellé raktuk,igy együtt alszunk de mégis külön.Én sem vagyok olyan fáradt mert igy fekve megtudom éjjel szoptatni nemkell felállni,mászkálni és néha elég ha csak megsimogatom és már alszik is.
2008. dec. 30. 09:00
 4/7 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszoló vagyok! Másfél hónapos koráig ő is velünk aludt ,mert nem maradt meg a kiságyban de amióta mellettem van nappal is elvan benne. üdv. Remélem segitettem.
2008. dec. 30. 09:03
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia nekünk szinte a kezdetektől külön ágyban,szobában alszik.Csak akkor vettem magam mellé ha nagyon nyűgös volt.Így meg hogy már légzésfigyelőnk is van én is nyugodtabban alszom.

Szerintem mindenképp napközben kezd el külön ágyában altatni,majd fokozatosan térjetek át az estire is

2008. dec. 30. 09:54
 6/7 anonim ***** válasza:
41%

Már bocsánat, de hogy a fenébe mertetek egy ágyban aludni a gyerekkel?? Én rettegnék attól, hogy ráfekszem éjszaka. Szerintem ez a legrosszabb, hogy így szoktattátok eddig is. Ja, hogy könnyebb volt így etetni? Hát igen, ugye a kényelem NEKED. A mi csöppségünk első perctől a saját kuckójában aludt.

Hogy a tárgyhoz is szóljak: nem tudom :)

2008. dec. 30. 13:33
 7/7 A kérdező kommentje:

az utolso hozzaszolonak: nem a sajat kenyelmem miatt...szerinted olyan kenyelmes egy ujszulottel aludni? nagy tevedes.

9 honapig az en testem vette korul, biztonsagban volt. Az en picim nagyon igenyli az anyai olelest, a kozelsegem, o igy erzi biztonsagban magat. Tudtad, hogy a japan anyak szivacson egyutt alszanak a kicsijukkel, az afrikai csaladok pedig fuggoagyban, vagy a foldon szinten egyutt alszanak a picivel, akkor az indiai anyakat mar meg sem emlitem. Valahogy nincsennek kihaloban, nem fekszenek ra a picire. Egy piciny gyermek fokozatosan tanulja meg az egyedulletet. Szerencses akinek onallo a picije, az enyem nagyon igenyli a kozelsegem, sirni meg nem szivesen latom, hagyom. Termeszetesen szeretnem onallosagra nevelni a picit, ezert kertem ki mas tapasztaltabb edesanyak tanacsat, amit koszonok, nagyon hasznosak, par otletet el is csentem toluk:-)

2008. dec. 30. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!