Így, ebben a formában beleférne egy kis 'én-idő'?
2 hetes a babánk, minden tökéletes, rózsaszín, babaillatú.
Valamennyire próbáltam felkészíteni magam tudatosan arra, hogy én a háttérbe fogok szorulni, nem lesz nagyon időm pihenni, mozogni, eljárni egyedül szépítkezni. Így szülés előtt le is oldattam a géllakkot a kezemről, lábamról, gondoltam, megvagyok nélküle.
De sajnos nem, újrakezdtem a körömrágásomat így, géllakk nélkül. Fájnak az ujjaim rettenetesen, ezért szeretném visszarakatni.
Ez kb. 2 órás időtartam lenne, ha csak a kezeimet nézem. Arra gondoltam, hogy amíg én körmözök picit, addig a férjem a szalon környékén sétálhatna a babával, esetleg kiülne valahová inni egy kávét. Közel lennének, szóval ha bármi baj van, mégsem fél óra nekem hazajutni.
Így szerintetek ez működhet? Minden belefér a 1,5-2/alkalom időtartamba (fodrász, kozmetika, masszázs stb.). Szóval ez lenne a maximum, de nyilván nem heti szinten.
Mázlista vagy, hogy 2 héttel szülés után simán ücsörögsz 🤣 Mindkét gyerekkel csak aranyérpárnán tudtam vagy feküdni.
Amúgy egy géllak 2 óra? Sose volt még, azért kérdezem.
Egyébként nyilván menj, ha úgy gondolod, hogy meg tudod szervezni, hogy pont akkor ne legyen éhes, nyűgös...stb.
Én olyan "szerencsétlen" voltam, hogy még a csípőszűrés időpontjára se volt kiszámítható egyik gyerek se, pedig egyik tápszeres is volt :)
Tápszeres, így az etetésekhez nem vagyok kötve szerencsére.
Nem tudom, hogy pontosan mennyi idő lesz, mert a töltéssel általában 1-1,5 órán belül végzett mindig, viszont most kis körömcsonkok maradtak az ujjaim végén, nem nagyon fog tudni mivel dolgozni, szóval ezért gondoltam, hogy több idő lesz.
Minden jogod megvan arra hogy magaddal is törődj.
Amúgy meg ne azt nézd hogy másoknak mi fér bele. Az a lényeg hogy neked mi fér bele. Van aki a 2 évest se hagyja másra fél óránál tovább, van aki a szülés utáni első héten fodrászhoz megy. És egyik sem csinálja rosszul. Az a lényeg hogy nektek jó legyen, nem az hogy a gyakori népének, meg a szomszéd Marikának.
Nekem nem fért bele, mert fizikailag nem voltam jól, így sehova nem mentem egyedül szívesen, nehogy gond legyen. Sok vért vesztettem a szülésnél, az első 15 perces sétáknál is úgy éreztem mindig, hogy összeesek, úgy totyogtam, mint egy pingvin gyök kettes sebességgel. Nem is tudtam volna menni, mert a kislányom nonstop cicin lógott. Eszembe sem jutott, hogy körmökre, vagy fodrászra legyen igényem, de ha neked erre van, nem hiszem hogy ezzel gond lenne.
A kislányom egy éves. Havi 1-2 anyanap van, amikor a délután az enyém. Elmegyek csavarogni, moziba, barátnőzni, azzal töltöm a napom, amivel akarom. Ilyenkor általában éjjel érek haza. 3-4 hónapos volt a kislányom, amikor már ténylegesen jól esett néhány órára kiszakadni, majd ahogy elhagyta a szopizást és stabilan elkezdett elaludni az apjánál is, úgy tudtam egyre tovább távol maradni. Eleinte csak 1-1 órára, mostmár egy éjszakára is akár. Engem iszonyatosan feltölt egy-egy ilyen anyanap/félnap. Szükségem van rá. A férjem mindent megold, én meg feltöltődve jövök haza, ez mindenkinek pozitív. :) Hogy őszinte legyek, egyáltalán nem érdekel, hogy gyakoris Gizike, aki 2 éve nem hagyta magára fél percre sem a gyerekét, mit szól ehhez. A mi családunknak ez így a jó, össze tudjuk szervezni, ennyi, pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!