Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Így, ebben a formában beleférn...

Így, ebben a formában beleférne egy kis 'én-idő'?

Figyelt kérdés

2 hetes a babánk, minden tökéletes, rózsaszín, babaillatú.

Valamennyire próbáltam felkészíteni magam tudatosan arra, hogy én a háttérbe fogok szorulni, nem lesz nagyon időm pihenni, mozogni, eljárni egyedül szépítkezni. Így szülés előtt le is oldattam a géllakkot a kezemről, lábamról, gondoltam, megvagyok nélküle.

De sajnos nem, újrakezdtem a körömrágásomat így, géllakk nélkül. Fájnak az ujjaim rettenetesen, ezért szeretném visszarakatni.

Ez kb. 2 órás időtartam lenne, ha csak a kezeimet nézem. Arra gondoltam, hogy amíg én körmözök picit, addig a férjem a szalon környékén sétálhatna a babával, esetleg kiülne valahová inni egy kávét. Közel lennének, szóval ha bármi baj van, mégsem fél óra nekem hazajutni.

Így szerintetek ez működhet? Minden belefér a 1,5-2/alkalom időtartamba (fodrász, kozmetika, masszázs stb.). Szóval ez lenne a maximum, de nyilván nem heti szinten.

2023. máj. 28. 08:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Mázlista vagy, hogy 2 héttel szülés után simán ücsörögsz 🤣 Mindkét gyerekkel csak aranyérpárnán tudtam vagy feküdni.

Amúgy egy géllak 2 óra? Sose volt még, azért kérdezem.

Egyébként nyilván menj, ha úgy gondolod, hogy meg tudod szervezni, hogy pont akkor ne legyen éhes, nyűgös...stb.

Én olyan "szerencsétlen" voltam, hogy még a csípőszűrés időpontjára se volt kiszámítható egyik gyerek se, pedig egyik tápszeres is volt :)

2023. máj. 28. 10:05
 12/16 A kérdező kommentje:

Tápszeres, így az etetésekhez nem vagyok kötve szerencsére.

Nem tudom, hogy pontosan mennyi idő lesz, mert a töltéssel általában 1-1,5 órán belül végzett mindig, viszont most kis körömcsonkok maradtak az ujjaim végén, nem nagyon fog tudni mivel dolgozni, szóval ezért gondoltam, hogy több idő lesz.

2023. máj. 28. 10:17
 13/16 anonim ***** válasza:
84%

Minden jogod megvan arra hogy magaddal is törődj.

Amúgy meg ne azt nézd hogy másoknak mi fér bele. Az a lényeg hogy neked mi fér bele. Van aki a 2 évest se hagyja másra fél óránál tovább, van aki a szülés utáni első héten fodrászhoz megy. És egyik sem csinálja rosszul. Az a lényeg hogy nektek jó legyen, nem az hogy a gyakori népének, meg a szomszéd Marikának.

2023. máj. 28. 10:48
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem fért bele, mert fizikailag nem voltam jól, így sehova nem mentem egyedül szívesen, nehogy gond legyen. Sok vért vesztettem a szülésnél, az első 15 perces sétáknál is úgy éreztem mindig, hogy összeesek, úgy totyogtam, mint egy pingvin gyök kettes sebességgel. Nem is tudtam volna menni, mert a kislányom nonstop cicin lógott. Eszembe sem jutott, hogy körmökre, vagy fodrászra legyen igényem, de ha neked erre van, nem hiszem hogy ezzel gond lenne.

A kislányom egy éves. Havi 1-2 anyanap van, amikor a délután az enyém. Elmegyek csavarogni, moziba, barátnőzni, azzal töltöm a napom, amivel akarom. Ilyenkor általában éjjel érek haza. 3-4 hónapos volt a kislányom, amikor már ténylegesen jól esett néhány órára kiszakadni, majd ahogy elhagyta a szopizást és stabilan elkezdett elaludni az apjánál is, úgy tudtam egyre tovább távol maradni. Eleinte csak 1-1 órára, mostmár egy éjszakára is akár. Engem iszonyatosan feltölt egy-egy ilyen anyanap/félnap. Szükségem van rá. A férjem mindent megold, én meg feltöltődve jövök haza, ez mindenkinek pozitív. :) Hogy őszinte legyek, egyáltalán nem érdekel, hogy gyakoris Gizike, aki 2 éve nem hagyta magára fél percre sem a gyerekét, mit szól ehhez. A mi családunknak ez így a jó, össze tudjuk szervezni, ennyi, pont.

2023. máj. 28. 11:22
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ennyi időt bőven elvan a friss levegőn az apjaval, babakocsiban.. Szerintem menj nyugodtan.
2023. máj. 28. 11:43
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy csináltam volna, ahogy írod, mert jobban éreztem magam, ha a közelben tudtam a babámat.
2023. máj. 28. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!