Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Barati korben Down-szindromas...

Barati korben Down-szindromas baba szuletett. Mit illik/nem illik kerdezni?

Figyelt kérdés
Olvastam, hogy nem illik pl. Down-osnak, Down-korosnak hivni, hanem Down-szindromasnak, de ilyen alapveto dolgok is erdekelnenek, hogy mit nem szabad esetleg kerdezni, ami banto lehet, vagy mi az, ami viszont jol esik. Megkerdezhetem pl., hogy hogyan derult ki, es mik a kilatasok? Vagy ez banto, illetve nem is tudjak megmondani?

2023. máj. 24. 18:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
79%
Én semmiképp se tabusítanám, attól csak kínos lesz, és a szülők azt fogják hinni, hogy nem érdekel / neked fura, stb. Én elmondanám az anyukának vagy apukának négyszemközt vagy akár írásban, hogy érdekel a téma, de nem tudom, mit kérdezzek, mert nem akarom őket megbántani, viszont amit szívesen megosztanak, azt meghallgatom. Erre lehet, hogy azt fogják mondani, hogy nem akarnak róla beszélni, de lehet, hogy azt, hogy szívesen beszélnek róla, és kérdezz bátran. A nyílt kommunikáció mindenképp tisztább.
2023. máj. 24. 20:45
 12/17 Derjaderja ***** válasza:
76%

Lehet de a másik honnan tudod hogy látja? Én biztos kapcsolatot bontanék minden személyeskedővel. Még egészséges gyerekekkel is meg szoktam tagadni a bizalmaskodó kérdésekre adott választ a korábbi barátaimtól is.

Persze ez az anyuka Lehet hogy más, de akkor el fog kezdeni válaszolni a nyitott kérdésekre is.

2023. máj. 24. 20:57
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha őszinte a barátság, beszélj vele őszintén, mondd el, hogy szeretnél jó barát lenni a helyzetben, de nem tudod, mi esne nekik jól. Beszéljetek nyíltan, őszintén.

Ha nem ilyen jó a viszony, kérdezd meg, hogy vannak.

2023. máj. 24. 20:58
 14/17 A kérdező kommentje:
Koszonom. Elegge nyiltan beszelt eddig az anyuka mindenrol, szuleselmenytol kezdve minden egyebig.
2023. máj. 24. 21:46
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Megkerdeznem:

Hogy erzed magad? Sokat ejszakaztok?

Van szukseged segitsegre?

Mutatsz kepet/videot?

Szoval ugyanazt, mint egy nem down-szindromas baba eseten :)

Lugosi Dori

Keress ra instan

2023. máj. 24. 22:22
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Èn nem kèrdeznèm, de meghallgatnam, ha mesèlni akar. Ès minden anyukàra èrdemes odafigyelni, hogy ne szigetelődjön el, de olyanra főkèpp, akinek a gyerekèvel valami baj van. Hìvnàm ide-oda, amint neki màr kènyelmes kimizdulni.
2023. máj. 25. 00:25
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanazokat kérdezném, amit egy egészségesen született baba esetében: hogy vagytok, hogy viseleted a szulest, milyen ertes volt amikor először megfoghatatlan, milyenek az éjszakák, stb.
2023. máj. 25. 06:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!