Melyik a jobb? Otthoni babaétel kutyulás, vagy bolti kaja?
Szia!
Ez az első zöldséges próbálkozásunk volt a krumplival, ezért nem adtam még mellé mást. Villával nyomkodtam, de a kis főzőlével szinte híg püré lett, csak azért írom, mert turmixban sem lett volna pépesebb, egyátalán nem volt így sem darabos.. kár lett volna plusz mosogatnivalót csinálni :-)
De tény, hogy főzővíz íze volt, és semmi más. Azért majd próbálkozom még ha tudok mellé tenni már más zöldségeket, ahogy írtad! Az azért nagyon szerencsés, hogy ilyen jó beszerzési forrásaid vannak, ha nekem lenne ilyen én sem venném az üvegest!
Üdv
Mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya. A bébiételt csak megmelegíted és eheti. Amit te készítesz el, az időigényes, és pont annyi, ha nem több mosogatnivaló van utána, mint a mi ételeink elkészítésekor. A bébiétel korlátozott variációkban létezik, a saját főztűnél rengeteget lehet kombinálni. A bébiétel drágább, a kóstolás időszakában pár kanál fogy csak egy üvegből, legkésőbb másnap lehet kidobni. Otthon készítettből még télen is olcsóbban jön ki az ember. Egyes finnyásabb babák az otthon készült ételt kiköpik, de az üvegest biztosan megeszik, nagyon szeretik a babák. Ha csak üvegest eszik a baba, könnyen előfordulhat, hogy később a darabosabb ételt vagy a házikosztot elutasítja. Dióhéjban ennyi.
Én magam főzök a kislányomra, pedig elég válogatós. Kb. heti egyszer kap bébiételt, ami van otthon végszügség esetére. Spenótot mindig üvegeset kap, már a szagától is hányingerem van, így azt nem főzöm meg. Valamint borsót is inkább üvegeset adok, nagyon pepecselős a passzírozás. Paradicsomlé is van a tésztaszószhoz. De a többit magam csinálom.
Nem bízom meg feltétlenül a bébiételekban. Igaz, hogy ami zöldséget-gyümölcsöt mi veszünk a piacon, nem tudni az eredetét (saját kert, de jó lenne!). Szerintem ez a bébiétel-alapanyagokra is igaz. Nem szándékos átverésre gondolok, hanem arra, hogy nem ellenőriznek le minden egyes darabot, hogy vegyszeres-e. És már nem egyszer volt probléma bébiételekkel (dm, ovko), és a bio termékekben is többször találtak már adalékanyagokat. Az se tetszik, hogy mindenféle kémiai eljárásnak vetik alá, kivonnak belőle ezt-azt (pl. epres 6 hónaposnak stb). Nekem a tartósítás is gyanús, tudom, hőkezelés, vákumzár, de hogyan állhat el olyan sokáig mindenféle E nélkül...
Persze nem vagyok mereven ellene, mint fentebb írtam, de nem is tartom megbízhatóbbnak.
hogy mivel ízesítem? hát az változó. krumpli mellé nyáron őszibarackot, almát teszek, attól jó ízű lesz. mostanában répa, krumpli, brokkoli, sütőtök, cékla, főzök mellé egy darabka csirkemellet vagy májat. szóval mindig vegyesen. ízesíteni sóval és cukorral szoktam, nagyon kevés is elég, hogy kellemesebb íze legyen(vagy méz, mikor mihez van kedvem). a gyerek sem buta, érzi az ízeket és nem csodálom, hogy az íztelen főzelékeket nem eszi. főleg ha már evett tejpépet, az édes íz után.
szoktam ugyanezt krumpli helyett rizzsel, az is turmixolható. csak borsót nyomom át szitán, mást nem, mert kell neki a rost, elég szorulásos típus.
a bolti kajákat agyon kezelik mindennel és egyszerűen műanyag íze van. ha az csak tiszta gyümölcs-zöldség-husi lenne, akkor nem lehetne ilyen íze. nincs az a répa vagy barack, ami olyan sárgára színezi némelyik kaját, hogy csak nézek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!