Melyik a jobb? Otthoni babaétel kutyulás, vagy bolti kaja?
Én a kisfiam egy éves koráig sokat főztem neki külön, de nem estem kétségbe ha bébiételhez kellett nyúlnom. Volt amit csak bébiételben evett meg és fordítva.
Mostmár azt eszi amit mi, és bébiételből a spenótosat és a halasat adom neki, mert ezeket ritkán készítek magunknak.
Én először mindíg üveges kaját vettem neki,mert az volt az egyszerűbb,aztán mikor már nem volt neki elég egy,csak néztem,hogy hová tűnik a pénzünk,kiszámoltam,és kb. havi 26000 forintot költöttem rá.
Onnantól kezde én főztem neki,bár mindíg tartottam itthon egy pár üveggel,hátha menni kell valahová,vagy akad valami,és nem tudok neki főzni.
De ő jobban szerette is azt, amit én csináltam neki.
Szia!
Úgy csináld, ahogy neked jobb! Főleg, ha szereti és elfogadja, amit adsz neki. Én személy szerint szintén jobban bízom az üvegesben és azt adok egyelőre. Úgy vagyok én is vele, mint az előttem válaszoló, hogy ha majd velem együtt ül asztalhoz és azt eheti, amit én, akkor majd főzök.
Egyébként próbáltam a gyüminél és a zöldségnél is itthonit adni, de egyelőre ezeket nem igazán szereti, úgyhogy a ő döntése szerint is marad az üveges egyelőre :-)
én csak főzök neki. az üveges sem biztonságosabb. nemrégiben volt botrány, hogy tele volt növényvédővel, stb. szerintem nagyon drága, ráadásul amit én főzök abban tudom, hogy mi van.
arról nem is beszélve, hogy a szagától még én is rosszul vagyok, annyira undorítóak. ha ugyanazt megcsináltam otthon és megkóstoltam mind a kettőt az üveges még csak nem is hasonlított rá, hihetetlenül természetellenes íze van.
megfőzni egy krumplit, répát, darab husit vagy májat semmiből sem tart. leturmixolom, ízesítem, 2felé osztom. egyik adagot hűtőben elteszem másnapra.
szerintem üvegessel etetni olyan, mintha én felnőttként csak porból csinált kaját ennék.
Leírnád, hogy mivel ízesíted? Mert én próbáltam neki pl. krumplit, de a védőnőm azt mondta, hogy csak egy kis főzővizet tegyek mellé és úgy nyomkodjam össze... Hát, semmi íze nem volt és nagyon gusztustalan volt. A gyerek is majdnem elhányta magát, és én is (én is mindent megkóstolok, amit adok neki).
Az üvegest hőkezeléses eljárással tartósítják, de persze el kell olvasni alaposan, hogy van e hozzáadott cukor, stb.! De pl. lehet üvegesben is kapni bio-t, amit viszont végképp biztonságosabbnak tartok, mint a kitudjahonnanérkező zöldséget.
Persze, tudod mit teszel bele abba, amit főzől, csak azt nem tudhatod, hogy az honnan származik. Kivétel, akinek saját kertje van.
Persze tisztelem és becsülöm, aki az első perctől főzőcskézik, csak azért írtam, hogy ezt a megbízhatatlan dolgot mindkettőre rá lehet mondani, és ahogy előfordul a rendes zöldségeknél is, hogy néha kiderül, hogy valami nem stimmel vele, így az üvegesnél is, ezt tényleg csak akkor lehetne kikerülni, ha mindannyian kistermelők lennénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!