Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen gyakran vehetik fel a...

Milyen gyakran vehetik fel a babát mások ?

Figyelt kérdés
Sziasztok ! Érdeklődni szeretnék hogy nektek a pici babát (2hónapos) milyen gyakran engeditek hogy felvegyék a nagyszülők ? Hogyan történik a babázás?

2023. máj. 19. 12:31
1 2 3 4 5 6
 1/60 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván amikor alszik, akkor ne kapkodja fel senki mert én sem teszem.

De ha fent van, akkor nyugodtan dajkálhatják, mert egy gyereknek csak jó, ha minél többen szeretik és a gyerek amúgy is kimutatja, ha ez valamiért nem tetszik neki.

2023. máj. 19. 12:35
 2/60 anonim ***** válasza:
92%
Sosem szabtam meg egyik gyerekemnél sem (2 van), hogy amikor ébren van mikor vehetik fel a nagyszülők.
2023. máj. 19. 12:40
 3/60 A kérdező kommentje:
Kérdésem alapjául az szolgál hogy én nem teljesen értek egyet a feleségemmel azt illetően ,hogy ha fent van a baba akkor ritkán engedi meg másnak azt hogy felvegye egy picit. Ugye ezzel kapcsolatban volt összetűzésünk is, mert szerintem ha fent van a baba semmi baja akkor miért ne lehetne más is az örömét hogy felvegye 10 percre? A “mást” nagyszülők ,közeli családtagok jelentik . Hogyan lehetne ezen a szemléleten változtatni ? Hisz ugyan úgy kiveszem mindenből a részem és ugyan olyan jogom van a picihez hisz én vagyok az édesapja
2023. máj. 19. 12:41
 4/60 anonim ***** válasza:
84%

Hát akkor te megengeded es ezt a feleségeddel megbeszéled. Miért hiszed azt, kommunikació helyett majd egy harmadik kerdes itt megoldja, hogy anyád kevesli, amennyit foghatja a csecsemőt?

Amúgy nálunk senki nem kapkodja fel. Ha a kezemben van, megkerdik, megkaphatják-e egy kicsit. De ha fekve elvan, föléhajolnak, jatszanak vele. Komolyan nem ertem, minek stresszeled ezzel a feleségedet, a baba nem arra van, hogy anyád jól erezze magat.

2023. máj. 19. 12:48
 5/60 anonim ***** válasza:
13%
Gondolom első gyerek és ilyenkor még ténylegesen olyasmitől is félti ami tulzás.
2023. máj. 19. 12:48
 6/60 anonim ***** válasza:
86%

már megint te vagy az? röviden azoknak akiknek még nem volt szerencséjük hozzád: anyósnak nem elég, hogy etetheti és altathatja a babát, folyamatosan bszogatni szeretné, mert ha a gyerek éppen csak békésen fekszik a helyén és jól érzi magát, az kérdező anyjának nem elég szórakoztató.

megmondtuk már neked, nem halna bele az öreglány ha néha kicsit csak hagyná létezni a gyereket meg az anyját is. nyugtasd már le, vagy vegyél neki kutyát, ha valamit folyamatosan abajgatni kell.

2023. máj. 19. 12:51
 7/60 anonim ***** válasza:
79%

Olvasd el a hányszor vehetjük fel a babát? című illemkönyvet. Gondolom abban le van írva, hogy milyen magasra, mellkastól hány centire, reggel hányszor, délben hányszor lehet...

🙄🤦🏼‍♀️

2023. máj. 19. 12:51
 8/60 anonim ***** válasza:
25%

A feleséged birtoklási vágyban szenved, aminek az oka féltékeny alaptermészet és a kiváltó oka önértékelési zavarok.

Szerintem ez a tulajdonsága nem most alakult ki, a gyerek előtt is ilyen volt, csak akkor te voltál a célszemély.

Nem tudom mit lehet tenni az ilyennel, talán beszélgess el vele és próbálj az értelmére hatni.

2023. máj. 19. 12:52
 9/60 anonim ***** válasza:
73%
Megint itt vagy?Még mindig a feleségednek van igaza,nem anyádnak.Nem kell állandóan kézben lennie.Bőven elég heti 1 látogatás is ilyen korán, akkor is max 2-3 óra hosszára még a nagyszülőktől is.Nálunk ezt mindenki megértette,nem is akartak zaklatni minket.Neked a feleséged mellett kellene kiállni,nem anyuka lelkét istápolni.Te meg ő vagytok a szülei,anyád akkor babázott,mikor te voltál baba.Nem kell a szemléletén változtatni,ő csinálja jól,ő fog napirendet kialakítani,és ő fogy 2-3 évig otthon szenvedni a gyerekkel,ha mindenki beleugat neki hogy hogy csinálja.Elméletben pedig igaz,hogy ugyanolyan jogos van hozzá,ahoz pl hogy mit egyen majd,vagy milyen suliba járjon,de ha nem te fogsz úgy sz@rni járni később hogy a kezedben a gyerek,mert eddig azt szokta meg,hogy valaki még álmában is rázza, akkor ebbe neked igenis kevesebb beleszólásod van.Azt hiszem páran írtuk,hogy hamarosan hétvégi apuka leszel,ha ezt így folytatod.Ja,és olvass utána a 4.trimeszternek.Akkor majd megérted,hogy miért félti ennyire,és a gyereknek miért rá van szüksége,nem a nagyanyjára.
2023. máj. 19. 12:55
 10/60 A kérdező kommentje:
Kedves valaki 5/8 első baba, 6/8! Évek óta első kérdésem nem tudom miről beszélsz .
2023. máj. 19. 12:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!