Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy èrtessem meg vele,h nem...

Hogy èrtessem meg vele,h nem lesz ez így jó?

Figyelt kérdés
Baràtnőmnek a gyereke csak mese nèzès közben nyugszik meg. Nem kötik le a jàtèkok csak a tv ,telefon. Ha utaznak vègig megy a mese a telefonon ,ha nem akkor üvölt sír. Ès inkàbb bekapcsoljàk neki ,elalvàskor is . Mondtam neki,h mesèt olvasson neki, azt mondta az nem èrdekli csak sír. Óràkig elnèzi a mesèt a tv-ben. Baràtnőm vàlasza addig nyugodtan elvègez. 8 hónapos.
2023. máj. 14. 07:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
66%

Sehogy, ő baja, már ha lesz baja, mert nem feltétlenül lesz. Ha előadod magad, még te leszel az ufó, amiért máshogy gondolkodsz.

Nagyobb gyerekem auti és még 7 évesen se tévézik (se semmilyen képernyő), mert egyszerűen árt neki. Kisebb korában egy szimpla reklámtól is úgy felpörgött, hogy inkább kiiktattuk.

Így a 4 éves neurotipikus testvére se tévézik, hiába valószínűleg semmi baja nem lenne.

Szerinted hirdetem?

Dehogy, csak nagyokat hallgatok.

2023. máj. 14. 10:07
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy. Nem a te dolgod. Van ilyen ismerősöm nekem is, nem szólok bele. Ő is órákra tette a tévé elé a babáját a pihenőszékben, mert addig is nyugton van... Ma már semmit nem tudnak képernyő nélkül csinálni. Séta közben a gyerek kezében a telefon, és videókat néz, azt se látja, merre megy. Evés közben is mese megy, a gyerek azt se tudja mit eszik, mert a mesét nézi. Este is a mesenézésbe alszik bele.

Nem mondom, hogy nálunk nincs képernyő, mert hazudnék, de nem ezzel foglalom le a gyereket. Este már semmi képernyő, evés, séta, stb közben pláne. Főleg a, nagyszülőkkel videózik messengeren, mert messze élnek.

2023. máj. 14. 12:49
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Az ő dolga. Mindenki máshogy intézi a dolgait.

A képernyő "kontraproduktív" valamilyen szinten. Leültetik elé a babát, hogy megnyugodjon, majd nem értik utána miért indul be a nyűglődés, ordítás. Egyszerűen túlingerli a babát, az idegrendszerének semmi szüksége rá.

Az én kislányom is ordít az autóban pl. születésétől kezdve. Nálunk az lett a megoldás, hogy csak oda mentünk, ahova muszáj. Egy éves, lassan javul a helyzet.

Én azt nem értem, hogy miért olyan nehéz "túlélni" ezt az időszakot ilyesmik nélkül. Nem 10 évig kell foglalkozni vele nonstop, hogy ne sírjon, csak 1-2. Ez azért kibírható.

2023. máj. 14. 13:11
 14/20 anonim ***** válasza:
66%

Sehogy, mert el sem jutna neki. Ahogy a húgomnak, sógornőmnek sem. Érdekes gyerekeket sikerült nevelniük mit ne mondjak.

Benti tevékenység csak a telefon, tablet nyomkodásában merül ki, enni meg kb. 6-féle ételt hajlandóak: rántott csirkemell, sült krumpli, rizs, virsli, vajas kenyér, alma. Azt is csak tv előtt. Állandóan betegek (ez nem túlzás! Az egyik a tavalyi tanévben 2 db különórára jutott el, pedig van hetente egyszer) amióta közösségbe járnak, gondolom a változatos étrend rásegít, hogy erős immunrendszerük legyen.

6-11 év közötti tv függő gyerekek

2023. máj. 14. 17:43
 15/20 anonim ***** válasza:
69%

#14: Ezt kis túlzással a testvérem gyerekeiről is írhattad volna, mert hasonló gondok vannak, csak ők még ovisok. A közösségbe kerülés mindkettejüknél segített, a kommunikációjuk is sokat fejlődött és legalább az oviban tűrhetően esznek (otthon szinte semmit).

Kérdező: szerintem sem érsz vele sokat, ha elmondod. Édesanyám próbálta finoman mondani, hogy nincs rendben, hogy egész nap megy a TV, később már cikkeket is küldött a témában. Szerinted mit ért el vele? A sógornőm még jobban berágott rá. A védőnő szintén jelezte, hogy nem lesz ez jó, utána már azt, hogy nem fejlődik rendesen a nagyobbik gyerek, később már azt, hogy el kellene vinni kivizsgálásra, mert valami nagyon nincs rendben. Reakció: nincs semmi baj, minek szól bele. Egészen addig nem vitték el a szülők szakemberhez, amíg be nem lengette, hogy akkor jelzést kell tennie a gyámügy felé. Végül elvitték kivizsgálásra, majd fejlesztésre is, közben közösségbe is került, így sokat fejlődött, de nem sikerült behoznia a lemaradását. A kisebbik annyival jobb helyzetben van, hogy neki ugye már adott volt otthon is a társaság. De a TV ugyanúgy megy, a nagyobbiknak már okostelefonja is van (ovis!).

2023. máj. 15. 01:04
 16/20 anonim ***** válasza:
40%

Mókás a 14. komment. Egy autista se eszik ennél többféle ételt és bizony általában semmi baja az immunrendszerének. Sőt, felnottnse kevés van, aki ugyanilyen változatosan étkezik.

A kérdésben amugybegy 8 hónapos csecsemorol volt szó. Eleve egy ekkora gyerek nagyon max 10 percig képes valamire koncentrálni, ergo barokkos túlzás volt az órákon át mesét néz mondat. Emellett attól, hogy x időszakban y dologgal nyugszik meg egy gyerek még egyáltalán nem biztos hogy függő lesz. Ennyi erovel egy csecsemő, akinek cumit adtak még 20 évesen is azt szopná, vagy 16 évesen is kellene hogy az anyja ringassa ahhoz, hogy elaludjon.

2023. máj. 15. 07:18
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

Tizenhatos, most csúnyán belerondítottál a ki mond nagyobb marhaságot versenybe tévé ügyben.

Én ugyanezt írtam, hogy ha a nyolchónapos képes órákat nézni a tévét, akkor nem aggódnék, mert extra fejlett figyelme van...

2023. máj. 15. 07:45
 18/20 anonim ***** válasza:
0%

17!

A kommemtem konkrétan a 14. valaszadonak szólt

2023. máj. 15. 07:50
 19/20 anonim ***** válasza:
16%
18: szerintem elbeszélünk egymás mellett, nem írtam negatívat a te kommentedre. Pusztán reflektáltam a szokásos prolihergelő kérdés kapcsán előbújó szuperanyákra, akik rendkívüli módon látják más gyerek szokásai és viselkedése közti összefüggéseket. Rendszerint rosszul.
2023. máj. 15. 11:12
 20/20 A kérdező kommentje:
Egy napot töltöttem el nàluk,úgy h ott voltam egèsz nap. Tv neki folyamatosan kell mennie, jàtèk közben is . Ha kikapcsolja keservesen sír. Ha labdàztam vele,nagyon sokszor pillantott a tv-re h megy e. Boltba csak úgy tudja bevinni,ha megy a mese a telefonon,ha nem akkor sír vègig.Annyira felhergeli magàt,h hànyik is. Csak így nyugszik meg,inkàbb odaadjàk neki. Èdesanyàm gyógypedagógus,neki elmondtam. 30 ève dolgozik ebben. Ès nem ellene van a mesènek,mert nèzzen a gyerek,de ne egèsz nap max 10-20 percig. 3 èves kor alatt ne nagyon. Ès sajnos a gyerekeken èszrevehető,h mennyire kàros a tv telefon. Pl nem tud figyelni. De nem fogok beleszólni.
2023. máj. 15. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!