Napközbeni alvás, hogy értessem meg a párommal hogy ne csináljon nagy zajt?
Azt beszéltük még a születése előtt, hogy nem leszünk csendben, mikor alszik. De ő valamit félreérthetett vagy nem tudom..
Múltkor felkiabálta, szóltam neki, azt mondta, nem is kiabált, csak hangosan beszélt. Lényegtelen hogy hívjuk, az eredménye egy síró baba lett.
Ma megkértem, hogy ne indítsa be a darálót. Azt mondta, ez monoton zaj, erre nem kel fel (remélem mindenki tudja, mennyire monoton a halk zúgás-zörgések mellett egy aprító..)
Majd bement a szobába, és 1 percen belül már nyöszörgött is a baba. Mondtam neki, hogy sikerült felkeltenie. Erre annyi volt a válasza, hogy már 5 perce nem megy a gép.. nem telt el ennyi idő, tényleg annyi volt hogy kiment a konyhából
A babánk nem hajlandó aludni, csak rajtunk, vagy kézben, ezért nagyon örültem neki, hogy végre le tudtam tenni. Ő is csodálkozott rajta. Majd felkeltette.
Szóval ha alszik, ugyanúgy szoktam tenni a dolgaimat, kivéve az edények pakolása meg hasonlók. Szerinte ezeket is át kéne aludnia (úgy hogy amúgy nem is alszik lerakva).
Ti hogy szoktátok a dolgokat intézni, amikor alszik a baba? Csak én hiszem azt, hogy a hirtelen, hangos zajokra felkel? Mennyire éltek csendben ilyenkor?
Két gyerek van, mindkettő másképp reagál. A nagyobb (szerencsére) jó alvó, őt a kicsi sírása sem ébreszti fel, se a kávéfőző se semmi ilyen normál zaj. Nyilván nem alvásidőben porszívózok, de a nagyobb mellett lehet normálisan lenni. A kicsi viszont... Remélem ez még változni fog, de ő is nagyon érzékeny a zajokra, és a ti babátokhoz hasonlóan leginkább rajtam/kezemben alszik, 10-ből 2 alkalommal marad úgy, ha lerakom az ágyába. Ilyen esetekben ha a férjem szándékosan zörögne-csörögne, akkor a kezébe nyomnám, hogy jó, akkor szórakozzon vele ő és altassa vissza ő. Ha még így sem érti, akkor máskor én is bekapcsolnám a darálót amikor ő alszik (mondjuk egy szombat reggel, amikor tovább pihenne), merthogy az monoton zaj, arra nem kéne felébrednie 3:) Sajnálom, de nem minden baba működik ugyanúgy, és úgy meg pláne nem, ahogy előre kitalálod. Ha a tiétek alapból is nehezen alszik el magának az ágyában, és még könnyen fel is ébred, akkor ehhez kell alkalmazkodni, nem elképzelésekhez vagy mások szokásaihoz. Ennyi, ha a kedves apuka ezt nem képes megérteni, akkor lépjen le alvásidőben aztán az erdő közepén csinál, amit akar, olyan hangerővel, ahogyan az neki tetszik.
Bocs, már ahogy olvastam is felment bennem a pumpa, de lehet csak mert a lassan fél éves kicsi mellett nagyonnagyon átérzem ezt a nehezen alvós témát :D
Az első gyerek mellett Star wars filmeket néztem ugyanabban a szobában. A második gyerek arra is felébredt, ha a másik szobában hangosabnan nyikordul meg az ágy (én is ledőltem pihenni, de megforduláskor recsegett a rács). A kicsit úgy tudom altatni, hogy a ház másik végében teszem a dolgom, de nincs hirtelen zaj, nem mosogatok, csattogok. A nagy a kocsiban remekül aludt. A kicsi még pislogni se mer, nézi az utat akkor is, amikor nagyon fáradt. Nem lehet egy szabályt ráhúzni minden gyerekre.
Én nem leckéztetném a férjed, simán megmondtam, hogy minek mi lesz a következménye és legközelebb mehet ő altatni, amíg én mosogatok. Ha ki mer jönni, hogy ne csörögjek a tányérokkal, akkor azzal igazat ad nekem is befogja a száját a jövőre nézve. Így történt, másban nem kérdőjelezte megy amit mondtam a gyerekekkel kapcsolatban.
Én is a 4-es minden szavával egyetértek.És sokkal egyszerűbb lenne az élet leszbikusként.
A páros egy tapló,érzéketlen, később még rosszabb lesz mikor a gyerek pl visszabeszél neki.
Szerintem meg igenis jobb a gyereknek ha jó alvó lesz és nem ébred fel arra is, hogy fingik a szúnyog..
Sose felejtem el volt az utcánkban egy anyuka kb 8 házzal arrébb, aki bepofázott nekem, hogy ugat a kutyánk, felébred a gyereke tőle. A GLS futárt is leugatta egyszer, mert dudált egy háznál.
Bocs de nem áll meg az élet attól hogy gyereked van. El is küldtem a búsba én is meg a GLS futár is.
Nekem is van gyerekem, sose vártam el hogy az egész világ elhallgasson mert gyerekem van.
De ha nektek jó lábujjhegyen járkálni órakig mert alszik a gyerek hajrá.
#2 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!