Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan mondam el anyumnak...

Hogyan mondam el anyumnak hogy nem akarom hogy beleszoljon hogy, es mit tegyek a babával ha megszületik?

Figyelt kérdés
33 hetes terhes multam,es az a gond hogy már most szinte összeveszik a párommal ha arrol van szo ki mikor babusgatja gondozgatja többet a szabadnapján ha meglesz a pici,multkor is flegmán mondta a páromnak hogy az én unokám is lesz es 3hetig itthon lesz majd mert ötudja mikor mit hogyan!(mintha ki akarná sajátitani es több joga lenne hozzá mint a páromnak)en ezt nem akarom de azt sem mondhatom hogy ne jöjjön mert az ö házában lakunk es ök költöztek el félig ithonrol mert anyum barátjának is van háza hétközbe ott laknak hétvégén meg itthon!olyan tehetetlen vayok ti hogy viselkednétek?
2008. dec. 29. 18:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem, csak őszintén, szép szóval, nagyon nagyon türelmesen.Hogy te örülsz nagyon, hogy mindenben segít, nagyon szépen köszönöd is, de te szeretnéd ellátni a pároddal együtt a picurt. Gyorsan tedd hozzá, hogy nagyon örülsz, hogy itt marad veled, ha véletlenül nem tudnál valamit legyen kitől kérdezni. Remélem, hogy meg tudjátok normális módon oldani, mert ha nem és összekaptok, akkor csak elköltözés marad...
2008. dec. 29. 18:40
 2/7 A kérdező kommentje:
köszike a gyors választ hát en is csak a szép szavakra voksolnék de ismerem anyukám nagyon hamar sértödik már most hallom hogy ö felesleges meg csak segiteni akar de a szavaibol ugy veszem ki hogy meg nekem is tolakodni kell hogy en foglalkozhassak majd vele,de akkor rohadtul nem fogom tudni türtöztetni magam!nem tudom mi lesz!minden jot szép esét!
2008. dec. 29. 18:51
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekem egy rossz pillanatomban sikerült közölnöm az apósommal és anyósommal (nagyon szeretem őket, és nagyon jóban vagyunk), hogy nem nekik csináltunk unokát, hanem magunknak gyereket. Két napig nem beszéltünk, aztán felfogták. Szóval, ha másképp nem megy, akkor ne félj attól hogy megsérted, mert ha nem szólsz, az sokkal rosszabb lesz.
2008. dec. 29. 19:01
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia,

Mintha az én anyukámat írtad volna le. Nagyon sértődékeny és mindenbe bele akart szólni, mit hogyan csináljak.

Hangsúlyoztam neki és még mindig kell, hogy én vagyok az anyja a babának, ő meg a nagymama. Tehát az van amit én mondok vagy nem kell jöjjön minden nap. Persze valamivel finomabban adtam elő. A vége az lett, hogy hetente kéthetente jön látogatni. Megmondom az őszintét: jobb így, mert csak feszült lennék, az meg a babának nem jó.

2008. dec. 29. 19:06
 5/7 A kérdező kommentje:
tljesen igazatok van remelem majd en is megtudom gyözni!aranyosak vaytok a gyors válaszok miatt!sok boldogságot!pusza!
2008. dec. 29. 19:27
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

szia

én az elején közöltem anyuval,hogy minden tanácsot meghallgatunk, aztán vagy megfogadjuk vagy nem.ezzel vagy jól járunk vagy nem.

de még most is van hogy "lovagol" dolgokon.persze,tudom ő jót akar, hisz mi 3man vagyunk és széen,jól lettünk felnevelve.

2008. dec. 29. 19:57
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

19.06-os válaszoló vagyok megint, csak a kisasszony szólt, hogy jelenjek meg a színe előtt. :))

Még annyit akartam írni, amit az utánam író is írt, hogy minden tanácsot meghallgatunk, de a döntés joga az enyém. Nálad kicsit más a helyzet, mert Ti együtt laktok, így kényesebb is a dolog. Lehet azt is csinálni, hogy bólogatsz és helyeselsz aztán azt teszed, amit jónak látsz. Persze óvatosan, nehogy észrevegye a turpisságot. :)

Jó babázást :)

2008. dec. 29. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!