Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi alapján tájékozódtatok...

Mi alapján tájékozódtatok kisfiú pelenkázásával kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Én úgy tudom, hogy nem szabad egyáltalán húzogatni a fütyijüket, mert csak mikrorepedéseket okoz a bőrön, de anyósommal összevesztünk ezen, és sok ellentétes cikket találtam ezzel kapcsolatban, amikor linkelni akartam neki párat. Most a férjemet fűzögeti, hogy legalább fürdés közben kicsit húzgálja. Ti hogy döntöttetek, hogy hogy fogjátok csinálni, ha mindkettő variációt írják az interneten? (Anyósom nem érdekel, a férjemet akarom meggyőzni, hogy ne akarja húzogatni, de ketten mondunk neki kétfelét és az internet sem egyértelmű.)
2023. máj. 7. 21:53
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

4 éves a fiam. Én ha nem tudok valamit, nem a netet bújom, hanem kompetens embert kérdezek.

Gyerekorvosunk is és a védőnő is azt mondta, hogy 1 éves korig semmit nem kell vele csinálni. 1 éves kora utan pedig fürdésnél 1 gyengéd mozdulattal hátrahúzni, amennyire engedi a bőr. Semmiképp nem eröltetni.

3 éves kora óta magának mossa. A mai napig nem jött fel telhesen, nem is kell. 7évet mondtak nekünk is, hogy addig normális.

2023. máj. 8. 09:04
 12/27 A kérdező kommentje:
Nálunk a védőnő és a gyerekorvos szinte mindenben egymással ellentétes véleményben van. A védőnő a modern szakvélemény alapján tájékozódik, de néha így is mond olyat, ami szerintem hülyeség (pl. hogy 3 óránként etessek, ne gyakrabban), a gyerekorvos meg nagyon természetesség párti a legrosszabb értelemben, pl. szerinte az orrszívó kegyetlen dolog és inkább a függőlegestől kicsit lejjebb döntve lógassam a gyereket, amíg kifolyik belőle a takony. Nagyon gyógyszerellenes és elmaradt gondolkodású. Úgyhogy teljesen sajnos nem tudok semelyikben bízni, nem úgy akarom nevelni a gyerekem, ahogy pont ez a két ember jónak látja.
2023. máj. 8. 09:29
 13/27 anonim ***** válasza:
63%

"Tisztítani kell".

Öntisztuló!

Szép is lenne ha a természet úgy alkotta volna meg hogy buzerálni kelljen, főleg hogy reproduktív szerv.

Nem kell húzogatni. A férjemnek is "tornáztatva" volt, 10 évesen műteni kellett és mai napig gondjai vannak vele.

Nem kell húzogatni! Ugyanúgy ahogy a hüvelyt se kell kimosni, úgy nem kell a védelmet biztosító bőr alá idegen anyagot bejuttatni, meg sérüléseket okozni. Kitisztul magától. Ha esetleg úgy érzed valami felgyűlt és nem akar kijönni, akkor a bőrt finoman összecsípve kifelé kell húzni, és ha van ott bármi kijönt mint a fogkrémes tubusból. Ezt szakember mondta.

2023. máj. 8. 09:52
 14/27 anonim ***** válasza:
44%
Igen a hüvelynek van öntisztulása. De a csiklód te is megmosod. A pénisznek sincs öntisztilása. Magára valamit is adó felnőtt férfi is lehúzza a bőrt és megmossa a makkját. Kérdezd csak meg a férjed hogyan mossa meg magának. És ha egy felnőtt férfinál szükség van erre akkor egy kisfiúnál miért is ne lenne? Meg hogy juttatnék már bármit a bőr alá. Hátrahúzom ameddig enged, megmosom, lemosom. A makkot ami szabadon van.
2023. máj. 8. 10:56
 15/27 anonim ***** válasza:
53%

"Contrary to the common cultural myth, care of the intact penis in the young child is neither complicated nor difficult. The intact penis needs no special care or internal cleansing. The most important principles of intact penile care can be summarized very briefly: never forcibly retract the foreskin, avoid soap, and in general, leave it alone.

The simplicity of care for the intact boy could not be otherwise, or none of us would be here. The human body is largely self-regulating and self-defending, a gift – or rather, a necessity – of evolution. Our primate ancestors did not waste valuable foraging time to go down to the river to scrub the genitals of their offspring each day. Any strain of hominid requiring such high maintenance could not long survive."

[link]

Öntisztuló. Nem gyullad be, ha nem éri levegő (felesleges huzogatással) akkor nem büdös, olyan az anyaga mint az egészséges hüvelyváladéknak.

A felnőtt férfiakat ne keverd ide. Nemi életet élnek, maszturbálnak, nekik rendszeresen tisztítani kell. Az élettani letapadást, ha nem nyúlnak bele, a merevedés megoldja, és onnanstól a rendszeres tisztítás elvárt.

2023. máj. 8. 12:06
 16/27 anonim ***** válasza:
25%
De te még mindig nem fogod fel miről beszélek. Nem tépem fel a letapadást. Nem nyúlok alá. Annyira húzom ameddig enged. Lehet nemi életet nem él a gyerek de pisil és emiatt kell tisztítani. A bőr alá (ami már feljön továbbra sem a letapadt rész) bemegy a pisi. Ha szerinted ez egészséges akkor te se mosd a micsodád.
2023. máj. 8. 12:13
 17/27 anonim ***** válasza:
9%

Felfogtam. Az hogy hátrahúzod "amennyire engedi" az okozza a mikrosérüpéseket amik hegesednek és okozzák a letapadást.

A fityma pedig evolúcionáris okok miatt öntisztuló. Egy olyan faj nem maradna fenn akinek napi szinten mosni kell egy bizonyos testrészét hogy működőképes legyen.

Nem kell az ősemberhez visszamenni, elég ha csak más kultúrákat nézünk, akik mindenféle fitymaprobléma nélkül teljesen jól elvannak köszönik szépen.

A fityma alatt lévő anyag nem büdös, olyan mint a nyál és a hüvelyváladék, és ha valami odakerül akkor több termelődik és távozik.

Ha meg már aktívan használja valaki (felnőtt, tini) akkor tisztítani illik, mert a levegő meg a túl sok idegen anyag és a sperma miatt büdösödik. A pisit még kitisztítja maga.

2023. máj. 8. 12:43
 18/27 anonim ***** válasza:
49%

1 éves a fiam.

Az orvos azt tanácsolta, ne piszkaljam egyáltalan neki, öntisztul.

Ehhez képest 7 hónapos koráig 3x gyulladt be neki. Krémmel tudtuk csak helyrehozni.

Ott untam meg, azóta minden fürdésnél hatrahúzom amennyire engedi a bőr. Érdekes mód azóta nem gyulladt be. Ennyit az öntisztulásról.

És igen, a hüvelyhez evidens nem nyúl az ember, de a csiklót azért csak megmossa....

2023. máj. 8. 13:14
 19/27 anonim ***** válasza:
37%
Na igen. Csak addig makog valaki az öntisztulásról míg nem ordít minden pisilésnél a gyerek mert begyulladt neki
2023. máj. 8. 13:48
 20/27 anonim ***** válasza:
Én jártam meg a kórházat múlt héten kisfiammal. Neki is begyulladt, de akármennyire is mondjátok hogy tisztítani kell, kisfiamnak egy millimétert nem mozdul hátra, hiába akarnám tisztítani. Teljesen szűk neki, a makkja egyáltalán nem látszik ki semennyire. Tehát nem tudom sehogy tisztítani.
2023. máj. 8. 14:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!