Fürdetés 2,5 hónapos babánál?
Én mindennap fürdetem, de van olyan pl ma, amikor jön a fürdés ő már rég alszik. Nem akarom ilyenkor felkelteni.. egésznap fent van, alszik napközben 20 perceket, este változó mikor alszik el 7, 8 vagy 9 de mindig pontosan negyed 5kor kel ilyenkor már nem zavaron meeeg🙈
Én maximum 1 nap fürdés hagyok ki, 2 soha. Nem tudom, nekem is javasolták a heti 2-3 fürdést de nem tudom elképzelni, hogy ne fürdessem meg mindennap.
Hahaa most néztem nagyot hogy az ágyban fürdeted🙈
Nekem a kisfiam nagyon imád pancsolni, kalimpálni. A baba kádban szereti elrúgni magát, de nyílván a második hónap után nagyokat puffant a feje. Aķkor gondoltam, kipróbálom az együtt fürdést.
Ő nagyon élvezi a nagy vizet :) Én ülök, a lábaim előre kinyújtva és azokon fekszik a hátán, én tartom a nyaka vagy a feje alatt, ilyenkor tudom lötyögtetni jobbra balra.
Aztán széthúzom a lábaimat, így bekerül a mély vízbe és tudom tologatni előre a kád pereméhez, ő meg ilyenkor elrúgja magát és ezt játszuk hosszú perceken át. Vagy csak lebegtetem ő meg kalimpál a lábaival meg a kezeivel.
Ha kellemetlennek érzed, hogy így pucérkodjatok, vehetsz fürdőruhát, a barátnőm is fürdik a 4 hónapos lányával.
2-es vagyok. Sokan idegenkednek tőle, pedig nekem szoptatási tanácsadó (egyben gyerekorvos) is ajánlotta a bőrkontakt és a víz lazító hatása miatt, ami jót tesz anyának is, meg a babának is. Mi heti egyszer legalább beülünk együtt a kádba nagyon pici kora óta. Én persze előtte lezuhanyzom.
Hogy hogyan? Befekszel a kádban kellemes, de nem forró vízbe, majd apuka a mellkasodra teszi és csak pihentek nyugalomban, közben tudod lögybölni, megtisztogatni és kész. Szokták szeretni a babák.
Az a baj, hogy apuka mindennap este 10 ig dolgozik, amikor a lányom már rég alszik. Úgyhogy ez az együtt fürdés nekünk îgy nem megy.
Tegnap vettem neki szivacsot, arra rá feküdt és nagyon élvezte, végre végig mosolyogta a fürdést 🙂
Nekem pedig a védőnő ajánlotta a mindennapi fürdést, 1-1 napot ki lehet hagyni azt mondta. De ezt be tartom. Beteszem a kádba megmosom, és már jön is ki :) Nem pancsol 5 percig sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!