Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fürdetés 2,5 hónapos babánál?

Fürdetés 2,5 hónapos babánál?

Figyelt kérdés
Lányom végig sírja a fürdést.., igazából ahogy levetkőztetem meztelenre már sír. Meleg van bent, víz is jó ezzel biztos hogy nincs probléma. Volt pár nap amikor szeretett fürdeni, de születése óta inkább csak sír olyankor. Valami bevállt tipp?
2023. máj. 5. 12:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Enyém is utálta hetekig, egy ideig elviselte délelőtt jobb pillanatában, akkor néha megfürdettem (nem minden nap), aztán áttértünk estére cumival, majd a cumit is el tudtuk hagyni 1-2 héten belül. Azóta elvan, nem sír, de nem is szereti igazán szerintem. 5 percnél tovább nem fürdik, lemossuk, kis lebegés aztán vesszük is ki az ágyból. 4 hónapos
2023. máj. 5. 20:15
 12/19 anonim ***** válasza:
kádból* 😄
2023. máj. 5. 20:16
 13/19 A kérdező kommentje:

Én mindennap fürdetem, de van olyan pl ma, amikor jön a fürdés ő már rég alszik. Nem akarom ilyenkor felkelteni.. egésznap fent van, alszik napközben 20 perceket, este változó mikor alszik el 7, 8 vagy 9 de mindig pontosan negyed 5kor kel ilyenkor már nem zavaron meeeg🙈

Én maximum 1 nap fürdés hagyok ki, 2 soha. Nem tudom, nekem is javasolták a heti 2-3 fürdést de nem tudom elképzelni, hogy ne fürdessem meg mindennap.

2023. máj. 5. 20:17
 14/19 A kérdező kommentje:

Hahaa most néztem nagyot hogy az ágyban fürdeted🙈

2023. máj. 5. 20:18
 15/19 anonim ***** válasza:
41%

Nekem a kisfiam nagyon imád pancsolni, kalimpálni. A baba kádban szereti elrúgni magát, de nyílván a második hónap után nagyokat puffant a feje. Aķkor gondoltam, kipróbálom az együtt fürdést.

Ő nagyon élvezi a nagy vizet :) Én ülök, a lábaim előre kinyújtva és azokon fekszik a hátán, én tartom a nyaka vagy a feje alatt, ilyenkor tudom lötyögtetni jobbra balra.

Aztán széthúzom a lábaimat, így bekerül a mély vízbe és tudom tologatni előre a kád pereméhez, ő meg ilyenkor elrúgja magát és ezt játszuk hosszú perceken át. Vagy csak lebegtetem ő meg kalimpál a lábaival meg a kezeivel.

Ha kellemetlennek érzed, hogy így pucérkodjatok, vehetsz fürdőruhát, a barátnőm is fürdik a 4 hónapos lányával.

2023. máj. 6. 04:15
 16/19 anonim ***** válasza:
#13, olvastal rola, hogy miert nem ajanljak a napi szintu furdetest? Ha pedig megis ragaszkodsz hozza, akkor is max. tiszta vizzel, es minel rovidebb ideig tartson. A bor az immunrendszer fontos resze, a napi szintu furdetes csokkenti az ellenallokepesseget a betegsegekkel szemben.
2023. máj. 6. 09:04
 17/19 anonim ***** válasza:

2-es vagyok. Sokan idegenkednek tőle, pedig nekem szoptatási tanácsadó (egyben gyerekorvos) is ajánlotta a bőrkontakt és a víz lazító hatása miatt, ami jót tesz anyának is, meg a babának is. Mi heti egyszer legalább beülünk együtt a kádba nagyon pici kora óta. Én persze előtte lezuhanyzom.

Hogy hogyan? Befekszel a kádban kellemes, de nem forró vízbe, majd apuka a mellkasodra teszi és csak pihentek nyugalomban, közben tudod lögybölni, megtisztogatni és kész. Szokták szeretni a babák.

2023. máj. 6. 11:53
 18/19 anonim ***** válasza:
Fiammal együtt fürdök sokszor. Imádjuk. Nincs nemibetegségem sem, amit elkaphatna-ezért is ellenjavalt az ilyesmi.
2023. máj. 6. 13:15
 19/19 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy apuka mindennap este 10 ig dolgozik, amikor a lányom már rég alszik. Úgyhogy ez az együtt fürdés nekünk îgy nem megy.

Tegnap vettem neki szivacsot, arra rá feküdt és nagyon élvezte, végre végig mosolyogta a fürdést 🙂

Nekem pedig a védőnő ajánlotta a mindennapi fürdést, 1-1 napot ki lehet hagyni azt mondta. De ezt be tartom. Beteszem a kádba megmosom, és már jön is ki :) Nem pancsol 5 percig sem.

2023. máj. 7. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!