Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fürdetés 2,5 hónapos babánál?

Fürdetés 2,5 hónapos babánál?

Figyelt kérdés
Lányom végig sírja a fürdést.., igazából ahogy levetkőztetem meztelenre már sír. Meleg van bent, víz is jó ezzel biztos hogy nincs probléma. Volt pár nap amikor szeretett fürdeni, de születése óta inkább csak sír olyankor. Valami bevállt tipp?
2023. máj. 5. 12:27
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam pl félt a kádban. Vettünk alá szivacsot, és onnantól kezdve nem volt sírás. Élvezte a fürdést, ahogy nagyobb lett már a szivacs sem kellett.
2023. máj. 5. 12:33
 2/19 anonim ***** válasza:
67%

Nem leszek népszerű, de esetleg próbáljatok meg együtt fürödni. Bőrkontakt, bohóckodás, stb.

Illetve az én kislányom akkor utálta, amikor már nagyon éhes, vagy álmos volt és a háta közepére sem hiányzott már a fürdés. Esetleg ezzel is érdemes lehet "trükközni".

2023. máj. 5. 12:35
 3/19 anonim ***** válasza:
80%
Nálunk mindkettőnél az vált be hogy valaki odaadta 2 ujját a baba kezébe így volt mibe kapaszkodnia. Ez biztonságérzetet ad nekik és el fog múlni a sírás. Fél a kádban, nem érzi magát biztonságban.
2023. máj. 5. 12:47
 4/19 anonim ***** válasza:
73%

Mi próbálkoztunk mindennel, semmi nem jött be. (Na jó, kivéve az együtt fürdéssel, az nekem nem jött be).

Mind a 2 gyerekem az első 3 hónapban végigordította. Ez van. Elhagyták.

2023. máj. 5. 13:36
 5/19 A kérdező kommentje:

Hogy lehet együtt fürdeni egy 2 hónapos babával?!🙈

Mondjuk ez nekem eszembe se jutott., és nem is terveztem…

2023. máj. 5. 13:39
 6/19 anonim ***** válasza:
29%
Próbált azt, ha még nem próbáltad, hogy melegvizet csorgatsz a pocijára szivacsból. De nekünk van kis fürdőkendő, azt szoktam vizesen a hasára rakni.
2023. máj. 5. 13:40
 7/19 anonim ***** válasza:
48%

Esetleg a textilpelenkás módszer?

Amerikai youtube vlogon láttam több helyen, hogy ugyan újszülőttet, de a kádba helyezett textil pelenkával bebugyolálva fürdetik, szerintem biztonság érzetet adhat neki. Próbáljátok ki.

Illetve ne a hátára rakjátok fürdés közben, hanem próbáljátok a kezeit a teste előtt összekulcsolva hasra fordítva fürdetni.

Valószínű amúgy fáradt már és éhes is egyszerre olyankor azért sír. Esetleg picit meg lehet etetni előtte. Vagy ha cumizik, vetkőztessétek úgy, hogy cumi van a szájában. Ezek a tippjeim. Kisfiam is "speciális eset" esténként 😅 szóval kitartást kívánok.

2023. máj. 5. 13:46
 8/19 anonim ***** válasza:
0%
Mi baba tartót vettünk, amit bele lehet tenni kádba, azt szerette. Amúgy simán lehet, hogy ez csak átmeneti dolog és előbb-utóbb megszokja, megszereti.
2023. máj. 5. 14:34
 9/19 anonim ***** válasza:
39%
Jesszus baba tartót nem szabad használni :( nem is értem, nem jó a gerincének semminek. Fiúknak még heréit is megnyomja. Nagyon káros.
2023. máj. 5. 15:22
 10/19 anonim ***** válasza:
0%
Reggel furdettem, nem akkor, amikor almos es nyugos volt, pont ebben az idoszakban, mint nalatok. Illetve nekem heti 1-2x furdetesnel tobbet nem javasoltak 6 honapos korig, csak letorolni a hajlatokat, megmosni az arcat, nyakat, popojat igeny szerint.
2023. máj. 5. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!