Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek, hogy megtanuljon...

Mit tegyek, hogy megtanuljon önállóan enni a babám? (Kézzel)

Figyelt kérdés

13 hónapos a kislányom és nem veszi a kezével a szájába az ételt. Persze nem kanállal gondolom.

A játékait a szájába veszi, az egész kis dolgokat is felveszi az ujjaival, nézegeti.

Már próbáltam neki adni főtt sárgarépát, banánt, babakekszet, barackot felkockázva, kiflit, virslit, péksüteményt stb. Megfogja őket, összenyomja és ledobja. Megmutattam neki többször, hogy kell, beletettem a kezébe és úgy a szájába.

Ha én adom mindent megeszik, harapni tud.

Vajon egyedül vagyok ezzel a problémával? Mit tegyek? Segítsetek!

2010. okt. 9. 21:22
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha evés idő van, pl. Ebéd, ültesd az etetőszékbe, tedd elé az ebédet, ès had egyen egyedül! Az elején csak ismerkedik vele, majd csak megkóstolja! Pl. Sárgarépa burgonya a levesből! Én engedtem neki hogy a penne tésztát különfèle szószokkal pl. Spagetti szósz, spenót szósszal egye egyedül, igaz tiszta maszat lett, de ette a nsgy madzatolás végén!

Paradicsom, paprika felvàgva, sonka sajt kenyér falatok mikor tudod hogy éhes akkor próbàld! Egyél vele, etessen, te is etesd, ő is tegyen a szàjába, minden evés előtt próbálkozz, majd ràkap!

2010. okt. 9. 21:34
 2/5 anonim ***** válasza:

Az én fiam nem szerette ha mancsos lesz a keze,fura de igy volt.

Én pici kis falatokat tettem elé,kis borsónyikat,azokat imádja megfogni és megenni.Ma már nem zavarja ha mancsos,tömi befelé a nagy falatokat is.

Kezd kis pici falatokkal.tedd elé az asztalra és hagy nézegesse,előbb utóbb menni fog ez neki.

2010. okt. 9. 21:39
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, de ezek mind megvoltak. Megfogja a tésztát vagy falatokat az ujjaival és összenyomja. Meg sem próbálja a szájába venni pedig már ezerszer megmutattam neki. Ez azért furcsa, mert egyébként az ujjait is és a játékait is gond nélkül a szájába veszi.
2010. okt. 9. 22:02
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia! Okosat nem tudok írni, csak annyit, hogy türelem és előbb utőbb magától elkezdi. Nagyobbik fiam volt olyan, hogy soha semmit nem vett a szájába. De szó szerint. Se játékot, se maszatot semmit. Amit kézbe vett az nem ment a szájába. Ennek persze megvolt a jó oldala, de az etetésnél én is vártam a csodát. Nem akarok butaságot írni de kb 15-16 hónapos volt mikor egyszer csak kedvet kapott és elkezdett majszolgatni magától. Addig éha tettem elérhető helyre rágcsálnivalót neki, hátha, de igazából semmit se tehettem. Ja! Rettentő kényes volt arra, hogy a keze tiszta legyen, de nem tudom ez befolyásolta e. (homokozóba is 2 éves koráig csak ült felemelt kézzel és nézte a többieket.) Szóval türelem. :)
2010. okt. 9. 23:19
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia, én abból amit leirtál úgy veszem észre hogy ismerkedik az ételek állagával formájával. Furcsa neki, gondolom nem sűrűn volt lehetősége pacsmagolni. Szerintem hagyjad, ne erőltesd hogy a szájába vegye. Hagy ismerkedjen meg vele. közben addig etetheted kanállal. Aztán amikor már nem annyira izgalmas számára apmacsolás akkor megmutathatod neki hogy nézd ezt igy is lehet. És akkor egyed te kézzel. Mert utánozni jobban szeretnek amúgy is, mint elvégezni feladatokat. Hagyj neki időt hogy megismerkedjen és megbarátkozzon az evés ezen formájával is :)
2010. okt. 10. 01:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!