Mivel mosod át/tisztítod a babaruhákat?
Kaptuk jó pár kisruhát a születendő gyermekünknek, szépek, 1-2 apró folt van némelyiken, de egyáltalán nem vészes, viszont (szerintem) van, ami kicsit beszürkült, lehet a tárolás során, mert az látszik, hogy használva nem igen volt, kicsit “felfrissíteném”
Mindenképp szeretném átmosni, fertőtleníteni, mielőtt bekerül a szekrénybe.
Mit ajánlotok? Mit használjak? Hogy csináljam? Kinek mi vált be?
Fertotleniteni ? Gondolom nem valami ebolas pusztulatbol kaptad. Egy ruha nem lesz fertozott.
Kimosod, max. rakj egy kis ecetet az oblito tartalyba oblito helyett, amugy sem kell az a rengeteg vegyszer.
A beszurkultet, foltosat en elhasznalnam portorlonek.
Nem olyan hű de nagy fertőtlenítésre gondoltam.
De ahogy látom nem is kell semmi extra.
Elsőre én is kivasalok mindent, aztán majd meglátjuk.
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Régen én is használtam a kapszulát, de már csak ágynemű-törölköző mosásnál, mert a sima ruhákon néha foltot hagyott, vagy beleragadt, mert nem oldódott fel, mivel azokat 30-40’fokon mosom…
Beszürkült ruha azt jelenti, hogy a korábbi gazdája együtt mosta a fehéret a feketével. Azzal te màr nem tudsz mit kezdeni!
A bébiétel foltokat marhaepe szappannal próbáld kidörzsölni.
Egyébként összességében csak ki kell mosni sensitive mosószerrel és öblítővel.
Persze, nem kell semmi extra.
Olvasgass utana, hogy mennyire karosak a vegyszerek, foleg egy babanak.
Minden amivel mosol, oblito, a vegyszer a ruhaban marad, es mind felszivodik a boron.
Ezert lehetoleg minel kevesebb vegyszer.
Igen, én is arra gondoltam, hogy összemosta a világosabbat egy sötéttel, én mindig figyelek rá, túlságosan is :D
Azért gondoltam, hogy felteszek egy kérdést, hátha van “baba barátabb” :)
Mi majdnem minden ruhát kaptunk. Első alkalommal 60 fokon kimostam az összeset, majd kivasaltam. Ugyan azzal mostam, öblítettem mint a mi ruháinkat. Azóta is ugyanúgy mosom a ruháit, mint a miénket. 40 fokon, Bioponnal,Tomival mikor melyik az olcsóbb, öblítő meg vagy kék Silan vagy kék Cocolino.
S mivel nagyon ritkán gyűlik össze neki koszos cucc, így azt a keveset ami lesz, a mi cuccainkkal együtt mosom. Most e hónapos a pici.
Ami babarát mosószer és még egész hatékony is az a Cseppke. Meglepően jól müködik.
Öblitőt nem javasolok. Benn ragad a ruhába. A vizet nem lágyítja. Illatot pici babánál nem javasolják. (Aki nem tud élni nélküle, az használhat mosóparfümöt). A légáteresztő képességét rontja, vízfelszívás képességét rontja.
Az öblitőről semmi pozitívat nem tudok mondani. Én 3 hónapos koráig kerülném.
Még egy natúr fertőtlenítő, foltisztító: nátrium perkarbonát. Szépen fehérit, kiveszi a szürkességet. (A beszürkülést okozhatja, az öblitő, mivel a legtöbbe van olajszármazék, az egy idő után "megavasodik". És okozza még a keményvizes területen a vízkő is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!