Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek extrém hasfájós volt...

Akinek extrém hasfájós volt extrém sokéig a gyereke, meddig tartott?

Figyelt kérdés
Azt már nem merem kérdezni, hogy mit csináljunk, mert úgy érzem, hogy MINDENEN túl vagyunk. 1 éves a fiam, és születése óta puffadós, fingós, görcsölős éjszakáink vannak. Volt gasztrós, kivizsgálás, kajanaplót vezettem, 3 hós protexin kúra, de linex is már kínunkban, infacol, espumisan, köményes tea, szigorú diéta nekem, neki, szélcső, hasmasszázs, torna, de mindig az a vége, hogy ő ilyen, mert semmi nem változtatott. Heti 2-3x minimum fent vagyunk éjjel órákat, míg kifingja magát, amint ez megtörtént, alszik tovább. A kérdésem tehát, hogy meddig? Csak jó lenne látni a végét.
2023. ápr. 24. 08:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Mennyit mozog? Mozgásfejlődése rendben? Mert azok a babák, akik nem mozognak annyit, a kaját se mozgatják a belükben, ott eljezd rohadni es puffaszt. Az én fiam 10 hónapos koráig volt hasfájós, este 8-tól 11-ig fixen üvöltés, hajnali 3-tól fél 6-ig fingás. És ő nagyon kövér es lusta volt, nem akart mozogni. Akkor egyszer csak beindult, kúszott-mászott egesz nap, na akkor múlt ez el. Semmilyen erzekenysége nincs és nem is volt.
2023. ápr. 24. 12:13
 12/16 A kérdező kommentje:
Én is erre gondolok, hogy azért van ez éjjel, mert akkor nem mozog, és így nem tudja magából kidolgozni a gázokat. Már ügyesen jár, örökmozgó, és durrog nappal is, de láthatóan nincs fájdalma. Éjjel is úgy szoktuk belőle kitornáztatni a pukit. Csak van, hogy ez egy óra, és már nagyon jó lenne, ha vége lenne.
2023. ápr. 24. 12:21
 13/16 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnállak titeket, nem tudom hova tudtok még fordulni, de én biztosan verném az asztalt a gyerekorvosnál, küldjön valamerre, mert hogy ez nem normális.

Esetleg más gasztros véleményt kikérni? Akár egy magánorvos, vidd el a leleteket, mutasd meg, mond el hogy semmi mégis szenved a gyerek..

Esetleg azt próbáltátok, hogy lefekvés vagy fürdés előtt egy alapos torna, futkorászás?

Nem hallottam még ilyenről egyébként, általában valami ételintollerancia az oka...

Hát kitartást kívánok mindenesetre!

2023. ápr. 24. 13:07
 14/16 anonim ***** válasza:
Szerintem kevès időt diètáztattad. Szinte biztos, hogy valami kajára tünetel ìgy. Első körben kivennèm a tejtermèkeket, növènyiből is csak a zabtejet adnám + a speckò tápszer. Ezen felül tojás, szòja, olajos magvak, citrusfèlèk mèg ami gáz lehet. Ezt a diètát nem hetekig, hònapokig kellene csinálni. Ha akkor sem változik, valami más lesz pl glutèn, fruktòz, valami bèl rendellenessèg. Kollèganőm kislánya brutál szelesedèssel, puffadással, gyakori hányással került gastro-ra, súlyos cöliákiás.
2023. ápr. 24. 16:35
 15/16 A kérdező kommentje:
De 6 hónapon keresztül a hozzátáplálás előtt is ugyanígy volt, hiába voltam (saját elhatározásomból) szigorú tejmentes diétán. 8 hós korában kapott először glutént, 9-10 hós korában kezdtem óvatosan bevezetni a tejterméket, előtte 8 hónapon át is pont ilyen volt. Hányni az újszülöttkori bukásoktól eltekintve soha nem hányt. És szerencsére nem is cöliákiás.
2023. ápr. 24. 16:53
 16/16 anonim ***** válasza:

Igaza van a 14esnek, legalább 3 hónap mire teljesen kiürülnek a dolgok a szervezetből.

Valamilyen probiotikumot, bélrendszer működést támogató cuccost keresnék, (normaflore vagy ilyesmi, kúraszerűen), közben szépen mindent kivezetnék ami problémás lehet. K betűs zöldségek, paradicsom, tej, tojás, ha ezek után 3 hónap eltelik és semmi valtozas akkor a glutent is ki kell vezetni az étrendből. Ha így sincs semmi változás akkor keresni kell másik orvost, autoimmun betegségekre szűrni, ismételt ételintolerancia vizsgálat. Talán egy dietetikus tud segíteni megfelelő étrendet összeállítani.

Hiába csináltad te is a szigorú diétát, most neki is kell, mert ez mindenképp valami kajára a reakció, más nem lehet. Hasi uh volt neki?

És már a mai naptól vacsi után egy jókora pocak masszázs, torna, szaladgálás, minden ami segíti a beleit dolgozni.

2023. ápr. 24. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!