Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyivel nehezebb 2 év...

Mennyivel nehezebb 2 év korkülönbség, mint 3?

Figyelt kérdés
Sokkal nehezebb egy 2 éves mellé a kistestvér, mint egy 3 éves mellé? Vagy van amiben a kisebb korkülönbség előnyösebb?
2023. ápr. 22. 20:44
 1/8 anonim ***** válasza:
94%

Van igen, nem kell reggelente kelni babástul, hogy az óvodaköteles nagytesót elvidd.

Nem hoz haza minden bacit meg vírust a nagytesó az oviból.

Egyébként 3 év korkülönbséggel nincs tapasztalatom, 2 év van az enyémek között. Nekünk így jó, kisebb korukban is az volt, iskolások már.

Nyilván nehézség is aminek egy része előny is, hogy mindkettő otthon van, egyszerre kell ellátni őket. Cserébe nem vagytok annyira időhöz kötve pl.

2023. ápr. 22. 20:52
 2/8 anonim ***** válasza:
78%
Nálunk 3 év van köztük, szerintem ez így nagyon ideális, a nagy már okos, mindent ért, együttműködő, féltékenység sem volt. A nap javarészében oviban van, így a kicsi is megkapja az időt amikor csak ő van fókuszban, pont mint a nagytesója amikor még egyedüli baba volt, na meg sokkal egyszerűbb ha csak egyedül vagyok vele. Most a nagy 4, a kicsi 1 éves és eljátszanak már együtt, szeretik egymást, a kicsi számít a nagyra, a nagy pedig segíti ahol tudja. Nem csinálnám másként, szerintem egy 2 éves is még kicsi, két kvázi babával, egy dackorszakossal és egy újszülöttel meg vívjon akinek kötélből vannak az idegei, mert ott nincs szünet, konstans két fele kell futni. Maximum ha bölcsibe megy a nagy, de nem nagyon szeretik bevenni őket ha van kistesó.
2023. ápr. 22. 20:59
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
2 év 3 hónap van köztük, hát nem egyszerű :D a nagy nagyon féltékeny, dackorszakos és nagyon megzavarta a kis lelket a tesó, pedig igyekeztünk felkesziteni, amennyire csak tudtuk. Vannak jobb pillanatok is, de a nap nagy része elég nehéz. A kicsi most 2 honapos, bízom benne hogy idővel jobb lesz. Ettől függetlenül nem csinálnánk vissza semmit :)
2023. ápr. 22. 21:38
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, de 3 évvel se (volt) könnyű. Nálunk nem volt még ovis a nagy, amikor a kicsi született. Majdnem 3,5 év van köztük, a rá következő szeptembertől lett oviköteles, így fél évig ketten voltak otthon. A korkülönbségből adódóan elég eltérő igényeik voltak, nehéz volt megfelelni.

Onnantól meg hogy kezdődött az ovi, másról sem szólt csak váltott betegeskedésről. Nem lett hamar könnyebb.

Viszont a vártnál hamarabb összenőttek. Mire a kisebb 1 éves lett már folyton együtt voltak. Eleinte csak a kicsi mászott a nagy hátsójába. Később már a nagy is kereste a kicsi társaságát.

Most 7 és 4 évesek, a legjobb barátok, holott lány-fiú páros.

2023. ápr. 22. 21:57
 5/8 anonim ***** válasza:
70%
Nekem 12 hónap van a kettő között, és nehéz persze, folyton szervezni kell, multitaskingolni, állandóan pelenkát cserélni, néha mindkettő kézben akar lenni, egy séta alatt úgy érzem, hogy megőszülök, de összességében engem a első babával a kisbabás korszak jobban megviselt, mint a másodikkal már gyerek mellett.
2023. ápr. 23. 06:38
 6/8 anonim ***** válasza:

Az els kettő között 3 év van, a kisebb pedig majdnem 2 évvel később született. Sokkal macerásabb volt így terhesnek lenni. Még igényelte volna az emelgetést, de nem annyira esett jól, így megtanítottam lépcsőzni, meg bemászni a kádba kézfogással. Aztán mikor megszületett a kicsi, egy évig idehaza voltak mindketten, és a középső kiélvezte a dackorszakát rendesen. Az első időkből pozitívumot nem igazán tudnék felhozni a kisebb korkülönbség mellett.

Később jó, hogy hasonló programok kötik le őket, hogy együtt járhattak oviba, de az a helyzet, hogy ezek nálunk a két nagyobb között is működtek, a majdnem 3 év korkülönbséggel.

A középső a mai napig kaméleon, ha kell, a naggyal néz menő sorozatokat és csivitelnek csajos dolgokról, de ha úgy van, akkor minecraftozik a kisebbel, vagy kincskereső térképet rajzolnak a kertben elásott kacatokhoz.

Összességében a 3 év korkülönbség sokkal könnyebb.

2023. ápr. 23. 09:01
 7/8 anonim ***** válasza:
2 év van köztük, az eleje iszonyat nehéz volt. Sőt már a terhesség is. Én szívem szerint vártam volna még minimum egy évet, mert a nagyobb pont akkor volt a dackorszakban, még kicsi volt, a testvér féltékenység is előjött nála.
2023. ápr. 23. 09:15
 8/8 anonim ***** válasza:
53%

Nálunk az első két lány között 4 év van, a második lány és a fiam között meg 7 év.

Az első esetben az volt a szerencsém, hogy akkor még csak 5 éves kortól volt kötelező az óvoda, tehát amikor a második lányom volt baba, akkor simán itthon voltam a nagyobbal. Aztán mikor a nagyobbik 5 éves lett, ment oviba, a kisebbik is ment bölcsibe 1 évesen.

Most a fiamnál meg megtanultak a lányok egyedül járni iskolába, így megint nem kellett rángatni a babát.

De biztos nem bírnám, hogy még a picit is minden egyes nap öltöztessem 6-7kor hogy a nagyobb intézménybe járhasson.

2023. ápr. 23. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!