Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor szeretted meg a babád?

Mikor szeretted meg a babád?

Figyelt kérdés

2 és fél hetes most, de nem érzem azt a földöntúli boldogságot és szeretetet.

Állandóan sír, nem tudok vele semmi mást csinálni, mint cicire tenni, és túlzás nélkül legalább 14 órát ez van minden nap.

Remélem később ez az érzés átfordul, mert most inkább nagyon idegesít ő is szegény, meg a helyzet, hogy nem tudok elmenni pisilni sem úgy hogy ne sírjon a végére. Az étkezésekről nem is beszélve..de ennem mégis muszáj, de nem tudok tőle nyugodtan azt se

2023. ápr. 20. 23:02
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Hu hát szintén több emberes gyerekem van. Az eleje borzalom volt. Voltak pillanatok amikor csodálattal néztem de sose tartott sokáig mivel nappal aludni is max 20 perceket aludt és sokszor én is vele. A hordozó kendő életmentő volt számomra.

Nyugi. Idegesíteni mindig fog valamivel 😅 De ahogy nő egyre könnyebb lesz vele és menet közben te is belerázódsz és imádni fogod. Kitartás

2023. ápr. 21. 07:12
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Első babát pár hetes korban de pontosan nem emlékszem. Arra viszont igen, hogy 1-2 hetes korában ugyanígy éreztem, mint te.

2. és 3. babával viszont már kb azonnal, ott már kb rögtön fel is fogtam mit jelent az egész, első babával ez azért nehezebben megy.

2023. ápr. 21. 07:48
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
6 honap volt. A hordozokendo es a gyakori, de rovid szopisegitett nekunk.
2023. ápr. 21. 08:19
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Az elsőnél hosszú idő volt,már a kórházban borzasztó élményim voltak szabadulni akartam onnan, nem tudtam a fiamhoz sem igazán kötődni az első 3 hónap konkrétan borzalmas volt baby blues ,depresszió, aztán szépen elkezdett minden helyre rázódni és elkezdtem kötődnia fiamhoz, eleinte úgy ereztem,mintha a kisöcsém lenne később jöttek olyan igazi anyai érzések,hogy igen Ő az en fiam. A 2. És harmadik babámnál már azonnal ahogy Rám rakták, éreztem azt,hogy igen az én babám és mindennél jobban szeretem. Szerintem ehhez az elején idő kell, és mindenki másképpen éli meg, és ez teljesen természetes, sokan a 2.nál kötődnek később, van aki mindegyiknél később van aki azonnal.
2023. ápr. 21. 08:21
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Lemaradt az első babám igazi tömmemberes, olyan aki utált kb aludni,az evése se volt egyszerű huh hát nem volt egyszerű.
2023. ápr. 21. 08:23
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudok időpontot mondani, fokozatosan egyre jobban. Én ahogy megláttam, már éreztem valami szeretetfélét, de nem igazán ez az érzés uralkodott rajtam, hanem a kimerültség, fájdalom, sokszor tehetetlenség, kétségbeesés. Nagyon hasfájós, sírós baba volt. Igazából 1 éves, és még mindig nagyon hasfájós, sírós meg rossz alvó szóval nem mondhatom, hogy bumm 3 hós korától minden jobb lett. De ahogy nyílik az ő értelme is, egyre jobban ki tudja mutatni az érzéseit, nem csak az alvás/sírás van, sokkal könnyebb.
2023. ápr. 21. 08:44
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Pár nap kellett azért, kb miután hazamentünk a kórházból. Mind a 2vel így volt.
2023. ápr. 21. 09:17
 18/26 anonim ***** válasza:
69%
Ilyen "földöntúli boldogság" amúgy sose volt, nincs rózsaszín köd, és hasonlók. 17.es voltam.
2023. ápr. 21. 09:19
 19/26 anonim ***** válasza:
58%

"nem érzem azt a földöntúli boldogságot és szeretetet."

Ez drasztikus lesz, de azt SENKI NEM ERZI. Lehet, hogy vannak néhányan, akik erre azzal jönnek, hogy de de, őket a szülés pillanatában elöntötte a mindent atható szeretet és ez azóta se valtozott, de ez max hormon, adrenalin, az elme megszépítni az emléket, vagy csak sima vetítés. Nincs ilyen. A babához ösztön kapcsol, hiszen még nincs úgy emberi személyisége, hogy azt szeresd benne, hogy ŐT szeresd. Csúnyán szólva kicserélhető, ha veletlenül másnak az újszülöttjét hoznád haza a kórházból, pont ugyanúgy bánnál vele. Ne aggódj. Ezek az illúziók, amik igy terjednek szájról szájra, annyira károsak. A kismama várna valami óriási, kirobbanó érzést, ami nem jön, így csalódik. Ahelyett, hogy megélné az egészet annak, ami: egy főemlős megszül egy másik főemlőst.

Kérdésre valaszolva, ahogy nyílik neki a világ és előtűnik a személyisége, a csak rá jellemző dolgok, karakterjegyek, úgy fogod ezek miatt szépen lassan egyre jobban szeretni. Pont ahogy más embereket.

2023. ápr. 21. 09:57
 20/26 anonim ***** válasza:
79%
13-as vagyok, nekem sincs az első gyerekemmel földöntúli boldogság azóta sem. A kicsivel igen. Vele nem volt traumatikus a szülés, de nála is kellett 2 hét, mire magamhoz tértem, azóta viszont igazi rózsaszín köd. Ő nem többemberes baba, mint az első volt.
2023. ápr. 21. 10:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!