Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tehetnék a csapkodása ellen?

Mit tehetnék a csapkodása ellen?

Figyelt kérdés
Kisfiam 17 hós.Mostanában ha rászólok valamiért,vagy veszélyes dolgot veszek ki a kezéből,akkor szó szerint nekem jön és üt.Ma is pofon vágott,mert kihúztam a konvektor mögül.Szóltam neki,próbáltam elcsalogatni,de nem ment...Nincsen nálunk csapkodás,szóval nem láthatja,nem volt és nem is lesz divat ez a fenyítési módszer,de volt,hogy visszaadtam neki(persze nem erősen)...Mit lehetne ilyenkor tenni?Ja!És Van,amikor mérges,pl. a cipős szekrényen tölti ki a dühét.Miért csinálja ezt?:((((
2010. okt. 8. 21:12
 1/7 anonim ***** válasza:
66%
Jo Frost.
2010. okt. 8. 21:48
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia, az én kislányom is csapkod, sőt ha egy kisgyerek elveszi a játékát akkor azt is megüti, pedig itthon nem látta senkitől, visszaütni nem szabad, mert akkor úgy reagálja le hogy anya is üt, tehát én is ütök, én ilyenkor megfogom a kezét és határozottan azt mondom nem szabad! megsimogatjuk a kisgyereket akit bántott stb.
2010. okt. 8. 22:08
 3/7 A kérdező kommentje:

Első válaszolót nem igazán értem...

Másodiknak köszönöm!

2010. okt. 11. 10:33
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Másodiknak igaza van, visszaadni nem szabad, mert akkor azt veszi példának.

Én el szoktam magyarázni, hogy ez anyának fáj, nem szabad, esetleg meg is mutatom (persze nem erősen), hogy milyen amikor fáj. Ha dühkitörésük van szerintem a legjobb dolog amit tehetünk, hogy eltereljük a figyelmét gyorsan, hatásosan. Ezek azért vannak, mert korlátozva érzik magukat, pedig nem rég nyílt ki számukra a világ, sokmindent már tudnak, de nem sikerül úgy ahogy azt szeretnék, ezért dühösek lesznek (mint amikor látod, hogy a cipős szekrényen tölti ki a dühét) Ilyenkor újra és újra meg kell nekik mutatni hogy hogyan csinálják. Persze ha tudod hogy miért lett dühös... Sokszor játék közben nem vesszük észre mire lett mérges...

Viszont a direkt rosszalkodás (bebújik a konvektor mögé, amit már biztos ezerszer mondtál hogy nem szabad)szerintem csak a tesztelésük. Minket figyelnek, hogy hogyan reagálunk. Nekem az vált be, hogy nem veszek róla tudomást, pl. elkezdi rángatni a szalagfüggönyt. Mivel nem figyeltem oda, leszokott róla, már eszébe sem jut. Néha csak figyelem felkeltés az egész. Olyankor próbálok vele játszani vele, hiszen csak arra van szüksége hogy figyeljek rá. El is felejti a rosszalkodást. A valódi veszélyforrásokat pedig próbálom teljesen elérhetetlenné tenni a számára, mert olyankor tényleg rá kellene szólni, hogy nem szabad, akkor meg azért is csinálja, ha valamit nem szabad.

Hát, nem egyszerű, rengeteg türelem és magyarázkodás....

De szerintem mindig ki kell deríteni miért csinálja azt amit nem szabad.

Üdv:

Brigi

2010. okt. 11. 11:14
 5/7 anonim ***** válasza:
Jo Frost a szuperdada, tényleg szuper módszerekkel. Viszont nem emlékszem, hogy milyen technikát ajánl ilyen esetre, pedig múlt héten fejeztem be a könyvét. Első, ha a komiszlépcsőre gondoltál, azt 2,5 éves kor után ajánlja.
2010. okt. 11. 12:36
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem szabad visszaütni. Az én kislányom is néha eléggé "vehemens", nem itéli meg az erejét és oda-oda üt. Ilyenkor azt mondjuk, hogy "nem szabad mert bi-bi lesz. Simi". És akkor kicsit elgondolkozik. Álltalában kinövik, hacsak nincs valami idegrendszeri oka, de az máskor is meglátszana.
2010. okt. 11. 13:09
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!
2010. okt. 11. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!